Ana czy czosnki to trzeba co roku wsadzć i wykopywać czy zimują.Jaka to odmiana na tej fotce.Możesz opisać rosliny z tej rabaty i czy na słoneczna wystawę się nadaje.
Ja właśnie wróciłam z pryskania...
Wykorzystałam chwilę, że od 3 godz nie pada i słonko wyszło, ale co z tego jak zapowiadają deszcze i pewnie jeszcze burza się przypałęta....Mam taki naturalny prognozer burzy, mój Helgę, już 3 godz. przed wyczuwa i schodzi do piwnicy I tak sobie tam siedzi już od 2 godz. i wypędzić nie mogę...
Ale wracając do grzyba, to podobno mój buczek biedniutki go załapał a tak szybko liście mu marniały, że teraz jak wyszłam, było o połowę więcej niż rano!!! Nie przesadzam.
Spryskałam go saprolem, tylko to miałam, mam nadzieję, że nie zaszkodzi...bukszpany też prysnęłam, tylko te podpadające.
A czosnki wielgaśne!!!
Ana co ile sadziłaś limki, przypomnij proszę, czy wszerz dużo zajmują miejsca??? Ja swoje pod pergolą posadziłam co jakieć 65 cm jeda od drugiej, potem 45 cm miskant-i tak na przemian...
u mnie praktycznie wszystko jest na słonecznej. Czosnków nie wykopuje, chociaż są różne opinie...
na tej rabacie tu gdzie czosnki są hortensje limelight, przed nimi żurawki georgia peach a wcześniej w prawym rogu trawki frosted curls
nie bojaj będzie dobrze, a i z przesadzaniem nie ma problemu. Moje były krzywo posadzone i chyba w czerwcu przesadzałam i kilkanaście centymetrów, nic im nie było... oczywiście nie proponuje mnie naśladować, bo gwarancji nie daję