Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Mirka 18:58, 11 maj 2014

ana_art napisał(a)
Aaa i zapomniałam o czosnkach przy tarasie
Ana czy czosnki to trzeba co roku wsadzć i wykopywać czy zimują.Jaka to odmiana na tej fotce.Możesz opisać rosliny z tej rabaty i czy na słoneczna wystawę się nadaje.
bociek 19:13, 11 maj 2014

ana_art napisał(a)
tylko weź pod uwagę, że te Icy są niskie

No to dobrze, ze mowisz, pojda na przody Dzieki
aga_szsz 19:14, 11 maj 2014

ana_art napisał(a)
Od kilku dni u nas pada, wszystko wymaga odprysku na grzyba... A prognozy nie są pocieszające...

Ja właśnie wróciłam z pryskania...
Wykorzystałam chwilę, że od 3 godz nie pada i słonko wyszło, ale co z tego jak zapowiadają deszcze i pewnie jeszcze burza się przypałęta....Mam taki naturalny prognozer burzy, mój Helgę, już 3 godz. przed wyczuwa i schodzi do piwnicy I tak sobie tam siedzi już od 2 godz. i wypędzić nie mogę...
Ale wracając do grzyba, to podobno mój buczek biedniutki go załapał a tak szybko liście mu marniały, że teraz jak wyszłam, było o połowę więcej niż rano!!! Nie przesadzam.
Spryskałam go saprolem, tylko to miałam, mam nadzieję, że nie zaszkodzi...bukszpany też prysnęłam, tylko te podpadające.
aga_szsz 19:17, 11 maj 2014

A czosnki wielgaśne!!!
Ana co ile sadziłaś limki, przypomnij proszę, czy wszerz dużo zajmują miejsca??? Ja swoje pod pergolą posadziłam co jakieć 65 cm jeda od drugiej, potem 45 cm miskant-i tak na przemian...
ana_art 19:22, 11 maj 2014

Mirka napisał(a)
Ana czy czosnki to trzeba co roku wsadzć i wykopywać czy zimują.Jaka to odmiana na tej fotce.Możesz opisać rosliny z tej rabaty i czy na słoneczna wystawę się nadaje.

u mnie praktycznie wszystko jest na słonecznej. Czosnków nie wykopuje, chociaż są różne opinie...
na tej rabacie tu gdzie czosnki są hortensje limelight, przed nimi żurawki georgia peach a wcześniej w prawym rogu trawki frosted curls
Mirka 19:25, 11 maj 2014

ana_art napisał(a)

u mnie praktycznie wszystko jest na słonecznej. Czosnków nie wykopuje, chociaż są różne opinie...
na tej rabacie tu gdzie czosnki są hortensje limelight, przed nimi żurawki georgia peach a wcześniej w prawym rogu trawki frosted curls
Dzięki bardzozapisałam w notesiku
ana_art 19:26, 11 maj 2014

aga_szsz napisał(a)

Ja właśnie wróciłam z pryskania...
Wykorzystałam chwilę, że od 3 godz nie pada i słonko wyszło, ale co z tego jak zapowiadają deszcze i pewnie jeszcze burza się przypałęta....Mam taki naturalny prognozer burzy, mój Helgę, już 3 godz. przed wyczuwa i schodzi do piwnicy I tak sobie tam siedzi już od 2 godz. i wypędzić nie mogę...
Ale wracając do grzyba, to podobno mój buczek biedniutki go załapał a tak szybko liście mu marniały, że teraz jak wyszłam, było o połowę więcej niż rano!!! Nie przesadzam.
Spryskałam go saprolem, tylko to miałam, mam nadzieję, że nie zaszkodzi...bukszpany też prysnęłam, tylko te podpadające.
ech u nas pada średnio co 2 godziny... dzisiaj wycinałam nawet część liści tulipanowych które rosły przy vanilla fraise bo były przygnite...
ana_art 19:29, 11 maj 2014

aga_szsz napisał(a)
A czosnki wielgaśne!!!
Ana co ile sadziłaś limki, przypomnij proszę, czy wszerz dużo zajmują miejsca??? Ja swoje pod pergolą posadziłam co jakieć 65 cm jeda od drugiej, potem 45 cm miskant-i tak na przemian...
wydaje mi się że co 60-70cm, wszerz zajmą Ci mniej więcej tyle samo
aga_szsz 19:35, 11 maj 2014

ana_art napisał(a)
wydaje mi się że co 60-70cm, wszerz zajmą Ci mniej więcej tyle samo

Oj tam, jak będzie busz, to porozsadzam
ana_art 19:44, 11 maj 2014

aga_szsz napisał(a)

Oj tam, jak będzie busz, to porozsadzam
nie bojaj będzie dobrze, a i z przesadzaniem nie ma problemu. Moje były krzywo posadzone i chyba w czerwcu przesadzałam i kilkanaście centymetrów, nic im nie było... oczywiście nie proponuje mnie naśladować, bo gwarancji nie daję