Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

popcorn 10:38, 11 sty 2015

Ana a te brzozy, to nie są Doorenbos? czy się mylę? pięknie
Madzenka 11:28, 11 sty 2015

Rabata brzozowa jak dla mnie jest przepiekna przez cały rok. Ciekawe , ktory miesiac na tej rabacie jest Twoim ulubionym? Ja jestem stronnicza i dla mnie póżna wiosna (maj) jest zawsze najpiekniejsza: kolory tulipanów, soczysta zieleń trawnika to pora gdy ogrody sa dla mnie najpiekniejsze.

Czy ty też tak masz, ze dopiero w 2014 zaczął mi się podobać mój ogród przez cały rok? Wczesniej byly jakies niedociągnięcia latem lub jesienia a teraz głownie za sprawą traw i bukszpanów podoba mi się przez cały rok. Nawet gdy jest zimno i szaroburo.

U nas też strasznie wieje... Na innyc watkach pisalam co to dla mnie oznacza... Dla mnie może lać, może być -30 stopni, byleby nie wialo...
andziurex 11:44, 11 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Rabata brzozowa jak dla mnie jest przepiekna przez cały rok. Ciekawe , ktory miesiac na tej rabacie jest Twoim ulubionym? Ja jestem stronnicza i dla mnie póżna wiosna (maj) jest zawsze najpiekniejsza: kolory tulipanów, soczysta zieleń trawnika to pora gdy ogrody sa dla mnie najpiekniejsze.

U nas też strasznie wieje... Na innyc watkach pisalam co to dla mnie oznacza... Dla mnie może lać, może być -30 stopni, byleby nie wialo...

Jakbym siem samom czytała. Majowa zieleń jest niepowtarzalna, taka soczysta i kipiąca, mega energetyczna, nie ujmując tej rabacie i w innych miesiącach, bo jest niepowtarzalna przez cały rok.

Co do wiatru podpisuje obiema rękami, każdą pogodę zniosę, ale nie wiatr, on doprowadza mnie do szału. W dodatku moje starsze dziecko dziś na WOSP pieniążki zbiera...
martaibartek 13:13, 11 sty 2015

Raj na ziemi.
Aneta twoje rabaty i mnie zachwycają o każdej porze roku.
Dla mnie brzozowa najpiękniejsza od lipca jak trawy zaczynają swój popis.

I na żuławach wieje. Masakra.
ana_art 16:34, 11 sty 2015

siakowa napisał(a)
Piękna historia piękne połączenia i miesiąc po miesiącu zachwycająca
Ps - a w bergeni to sie juz na amen właśnie zakochalam !
Pozdrawiam wietrznie

mnie bergenie też zauroczyły, dlatego w tym roku dosadziłam je koło stożków zamiast host
wiatr dudni od wczoraj par razy wyłączali prąd, w nocy ciężko było spać...
ana_art 16:36, 11 sty 2015

Iwk4 napisał(a)
Wow
Przez ten huragan się obudzilam, obejrzalam twoja (moją ulubiona) rabate, zachwyciłam się , ładne widoki, muszę wrócić na spokojnie i nanieść rośliny na plan rano
Fajne zestawienie tak miesiąc po miesiącu
Resztę napisze rano

Zachwyca mnie zmienność na rabatach, gdyby były tylko zimozielone byłoby przez cały rok tak samo spróbuje jeszcze z innymi rabatami tak zrobić, chociaż przyznam, że to czasochłonne
ana_art 16:36, 11 sty 2015

siakowa napisał(a)
Proponuje wrzucic rabatki do 4 pór roku zeby nie zginely bo bardo inspirujące

nawet nie wiedziałam, że jest takowy
ana_art 16:37, 11 sty 2015

Sebek napisał(a)
Osobiście wybieram sierpień Ale ja mam słabość do lata

a ja nie potrafię wybrać kocham czas od maja do września...
ana_art 16:39, 11 sty 2015

popcarol napisał(a)
Ana a te brzozy, to nie są Doorenbos? czy się mylę? pięknie
Doorenbosy są po przeciwnej stronie ogrodu, jakby lustrzane odbicie. Te które pokazałam były sadzone jako maluteńkie patyczki o grubości pnia jak tyczka bambusowa i niższe odemnie
ana_art 16:43, 11 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Czy ty też tak masz, ze dopiero w 2014 zaczął mi się podobać mój ogród przez cały rok? Wczesniej byly jakies niedociągnięcia latem lub jesienia a teraz głownie za sprawą traw i bukszpanów podoba mi się przez cały rok. Nawet gdy jest zimno i szaroburo.

tak jak powiedziałam Sebkowi, trudno mi wybrać, ale najbardziej lubię czas od maja do września.
w 2014 można powiedzieć, że nie musiałam już nic szczególnego w ogrodzie robić poza pielęgnacją, wydawał się 'dziełem skończonym' hahaha i mogę powiedzieć nieskromnie, że mi się podoba