Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Margo 10:09, 15 sty 2015

Pięknie !!! hortensje wymiatają, to gwiazdy sezonu
I cisy już fajnie zasłoniły murek
aga_szsz 10:10, 15 sty 2015

Dzięki, czy to odmiana variegata, czy zwykła green??? Przycinasz ją na wiosnę???

te żółte po drugiej stronie stozkowej to trzmielina??? na wcześniejszych zdjęciach było ją bardziej widać.
aga_szsz 10:12, 15 sty 2015

Ale rośliny rosną u Ciebie jak szalone... chociażby porównanie thuj w 2012 i 2014 roku!
aga_szsz 10:15, 15 sty 2015

świetne te zdjęcia porównawcze! drugi raz przeglądam i nadziwić się nie mogę...
i jak tu być konsekwentym w dązeniu do minimalizmu...
Katka 11:05, 15 sty 2015

Ale uczta dla oczu .
Uwielbiam takie porównawcze zdjęcia ukazujące zmienność rabat a zwłaszcza w tak fantastycznym ogrodzie .
siakowa 11:11, 15 sty 2015

ana,juz pisałam, wrzuć w wolnym czasie do przyklejonego: "4 pory roku w ogrodzie" bo to uczta dla planujących rabaty, szkoda by się zgubiło po kilku tygodniach.
Bedzie Ci latwiej niz wyszukiwanie zdjęc bo tylko cytuj i kopiuj
ana_art 11:26, 15 sty 2015

Ostatnio była dyskusja VANILKA CZY PINKI
mam obie Pinki w brzozach posadzono luźno pomiędzy nimi, Vanilki przy pergoli posadzone w szpalerze. Pinki sięgają mi jakby to Gierczusia powiedziała do cycków nie maja ani jednej podpory, stoją sztywniuteńko różowym do góry . Kwiaty mają według mnie większe ale hmmm rzadsze... Vanilki maja kwiat krótszy ale pełniejszy przez co wydają się obfitsze, niestety potrzebują podpór, inaczej leżą...
Na fotkach pokazuje jeden krzak Pinki Whinki i siłą rzeczy szpaler z 6 Vanilek (trzy wsadzone jesienią 2013 trzy w 2012)

LIPIEC

PINKI WHINKI

VANILLA FRAISE

SIERPIEŃ

PINKI WHINKI

VANILLA FRAISE

WRZESIEŃ

PINKI WHINKI

VANILLA FRAISE

ana_art 11:27, 15 sty 2015

siakowa napisał(a)
ana,juz pisałam, wrzuć w wolnym czasie do przyklejonego: "4 pory roku w ogrodzie" bo to uczta dla planujących rabaty, szkoda by się zgubiło po kilku tygodniach.
Bedzie Ci latwiej niz wyszukiwanie zdjęc bo tylko cytuj i kopiuj

nie mogę tak zrobić bo po 24g nie możliwości edytowania w swoim wątku, cytować można tylko czyjeś wypowiedzi bez względu na czas
ana_art 11:32, 15 sty 2015

aga_szsz napisał(a)
Dzięki, czy to odmiana variegata, czy zwykła green??? Przycinasz ją na wiosnę???

te żółte po drugiej stronie stozkowej to trzmielina??? na wcześniejszych zdjęciach było ją bardziej widać.
one są green, ale z względu na słońce czasami sprawiają wrażenie variegata po drugiej stronie stożków było oregano aurea, tylko wiosną (kwiecień, maj ) było piękne potem było strasznie poprzypalane przez słońce. do kwietnia zaś wcale go nie widać... Jesienią z drugiej strony stożków była rewolucja zobaczymy czy na lepsze po tym sezonie
aga_szsz 11:50, 15 sty 2015

ana_art napisał(a)
one są green, ale z względu na słońce czasami sprawiają wrażenie variegata po drugiej stronie stożków było oregano aurea, tylko wiosną (kwiecień, maj ) było piękne potem było strasznie poprzypalane przez słońce. do kwietnia zaś wcale go nie widać... Jesienią z drugiej strony stożków była rewolucja zobaczymy czy na lepsze po tym sezonie

ok