ana,juz pisałam, wrzuć w wolnym czasie do przyklejonego: "4 pory roku w ogrodzie" bo to uczta dla planujących rabaty, szkoda by się zgubiło po kilku tygodniach.
Bedzie Ci latwiej niz wyszukiwanie zdjęc bo tylko cytuj i kopiuj
Ostatnio była dyskusja VANILKA CZY PINKI
mam obie Pinki w brzozach posadzono luźno pomiędzy nimi, Vanilki przy pergoli posadzone w szpalerze. Pinki sięgają mi jakby to Gierczusia powiedziała do cycków nie maja ani jednej podpory, stoją sztywniuteńko różowym do góry . Kwiaty mają według mnie większe ale hmmm rzadsze... Vanilki maja kwiat krótszy ale pełniejszy przez co wydają się obfitsze, niestety potrzebują podpór, inaczej leżą...
Na fotkach pokazuje jeden krzak Pinki Whinki i siłą rzeczy szpaler z 6 Vanilek (trzy wsadzone jesienią 2013 trzy w 2012)
one są green, ale z względu na słońce czasami sprawiają wrażenie variegata po drugiej stronie stożków było oregano aurea, tylko wiosną (kwiecień, maj ) było piękne potem było strasznie poprzypalane przez słońce. do kwietnia zaś wcale go nie widać... Jesienią z drugiej strony stożków była rewolucja zobaczymy czy na lepsze po tym sezonie