Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 14:41, 12 kwi 2015

makkasia napisał(a)
U mnie jedne krokusy przekwitły inne zakwitają, podobnie z krokusami czy ta odmiennośc zależy od głebokości sadzenia ? moja hacone udaje zupełnie umartą jak zwykle
Ana wycinam weekendowo
ściskam
eee spokojnie daj czas hakone, ta która u mnie na bardzo słonecznej rabacie już puściła kły ze 2 tygodnie, a druga dopiero startuje tak na milimetry
Krokusy u mnie np kwitna w zależności od tego kiedy były sadzone i w zależności od nasłonecznienia rabaty
ana_art 14:43, 12 kwi 2015

kamcia napisał(a)
Witaj Aniu, przeczytałam, cały Twoj wątek. Jesteś moją inspiracją, bo zrobiłaś super robotę . Masz wspaniałą rodzinkę i piękny ogród jest co podziwaić. Ja teraz zaczęłam rewolucję swojego ogrodka, według projektu Danusi. Dzisiaj z mężem skonczyliśmy pierwszą rabatę, ale ja nie o tym. Mam pytanie, gdzie kupowałaś takie ladne stożki i kulki bukszpanowe, bo o ile kulki u siebie kupiłam to stożków nie ma .

mi też się podoba, fajnie być czyjąś inspiracją...
nie wiem skąd jesteś więc trudno mi doradzać w sprawie zakupu bukszpanów. Zapewne odradzam zakup przez internet
ana_art 14:44, 12 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Przeglądałam Twoją wizytówkę a w niej rabatę zwaną zawijasową, ale ta obecna jest o niebo piękniejsza.

no bo wizytówka jest z 2013 więc jest trochę zmian zawijasowa w tym wydaniu jest o nibo lepsza według mnie oczywiście
ana_art 14:45, 12 kwi 2015

atena35 napisał(a)
Ciągle do Ciebie zaglądam i ciągle podziwiam.
Zastanawiam się czy jesteś wreszcie zadowolona z widoku z okna kuchennego?
Jest śliczny.
tak a że w kuchni mam dwa okna a właściwie trzy na trzy strony świata to teraz zmieniam widok z drugiej strony....
Madzenka 16:01, 12 kwi 2015

W oczekiwaniu na zdjęcia uśmiech zostawiam
ana_art 16:37, 12 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
W oczekiwaniu na zdjęcia uśmiech zostawiam
nie mam żadnych fot za to mam pokolone ręce po wczorajszej walce z różami
tusiawka 17:23, 12 kwi 2015

Dawno mnie u Ciebie nie było ale teraz wiosną to punkt obowiązkowy. Jak zwykle jest pięknie.
Iryski znam od dawna ale nie rozmnażają się u mnie, aż tak jak krokusy, wręcz trzeba je dosadzać co jakiś czas. Ciekawe jak będzie u Ciebie.
Zielona 21:43, 12 kwi 2015

Pogaduchy jutro, a dzisiaj zostawiam uśmiech zastygły na ustach po obejrzeniu Twojej wiosny. Wiesz co... też będę kiedyś miała tak ładnie Niech no tylko to wszystko mi podrośnie
Jana 21:49, 12 kwi 2015

no i właśnie doczytałam na Twoim wątku (bo czytam etapami, nie jest dla mnie do ogarnięcia za jednym razem ale szcun dla Tych którzy to zrobili), że po przycięciu hortensji z patyczków można mieć nowe, a ja swoje patyczki co prawda z jednej limki ale zawsze, wyrzuciłam na kompostownik... pobiegłam i nie zdążyłam...nie będę klnąć.... nie będę klnąć.. Gdybym przeczytała od deski do deski to bym wiedziała,człowiek się uczy całe życie
AlKa 23:02, 12 kwi 2015

ana_art napisał(a)

Jakie rh tu posadziłaś,bo z tego co kojarze to raczej słoneczna rabata. Ja chce na słoneczną posadzić rh i zastanawiam sie jaka odmianę wybrać?