Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ZielonaAnia75 19:51, 10 kwi 2015

Przeglądałam Twoją wizytówkę a w niej rabatę zwaną zawijasową, ale ta obecna jest o niebo piękniejsza.
kamcia 20:34, 10 kwi 2015

Witaj Aniu, przeczytałam, cały Twoj wątek. Jesteś moją inspiracją, bo zrobiłaś super robotę . Masz wspaniałą rodzinkę i piękny ogród jest co podziwaić. Ja teraz zaczęłam rewolucję swojego ogrodka, według projektu Danusi. Dzisiaj z mężem skonczyliśmy pierwszą rabatę, ale ja nie o tym. Mam pytanie, gdzie kupowałaś takie ladne stożki i kulki bukszpanowe, bo o ile kulki u siebie kupiłam to stożków nie ma .

Kuba 20:44, 10 kwi 2015

kamcia napisał(a)
Witaj Aniu, przeczytałam, cały Twoj wątek. Jesteś moją inspiracją, bo zrobiłaś super robotę . Masz wspaniałą rodzinkę i piękny ogród jest co podziwaić. Ja teraz zaczęłam rewolucję swojego ogrodka, według projektu Danusi. Dzisiaj z mężem skonczyliśmy pierwszą rabatę, ale ja nie o tym. Mam pytanie, gdzie kupowałaś takie ladne stożki i kulki bukszpanowe, bo o ile kulki u siebie kupiłam to stożków nie ma .

jeśli wolno mi się wtrącić- stożki widuję coraz częściej, nawet w takich punktach ogrodniczych pod chmurką. Nawet dzisiaj widziałam ale we Wrocławiu, skąd jesteś?
BKosimkArt 21:56, 10 kwi 2015

Niesamowite są te łany krokusów i irysów...
Madzenka 22:03, 10 kwi 2015

Heloł, wiosna nadeszła i to na całego!
makkasia 22:06, 10 kwi 2015

U mnie jedne krokusy przekwitły inne zakwitają, podobnie z krokusami czy ta odmiennośc zależy od głebokości sadzenia ? moja hacone udaje zupełnie umartą jak zwykle
Ana wycinam weekendowo
ściskam
ren133 22:17, 10 kwi 2015

Edit napisał(a)

Ja mam chyba tego chrząszcza!!!! Jak go zwalczać? Trawnik wygląda fatalnie, placki suchej trawy a w nich dziury średnicy 1-1,5 cm.
Czym go zwalczać? Czy ktoś wie?

Chodzi o chrabąszcza majowego?
Jeżeli są tylko dziury to nie jest najgorzej. Nieciekawie jest wtedy kiedy trawa całymi kępami odchodzi bo jej korzonki zostały zjedzone przez pędraki. W ubiegłym roku wybrałam setki tego paskudztwa, a dzisiaj przy przekopywaniu jednej rabaty jeszcze 8szt upolowałam. Mam wrażenie, że pędraki są niezniszczalne
margi 17:37, 11 kwi 2015

Ana wiem że masz umbry na przedpłociu możesz luknąć tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/2563-trzeba-zaczac-wszystko-od-poczatku?page=39
Jana 14:25, 12 kwi 2015

Aniu mam pytanie doczytałam, że przycinałaś tuje już w lutym, czy teraz to już za późno? nie chcę im zrobić krzywdy....pozdrawiam

ana_art 14:36, 12 kwi 2015

Jana napisał(a)
Aniu mam pytanie doczytałam, że przycinałaś tuje już w lutym, czy teraz to już za późno? nie chcę im zrobić krzywdy....pozdrawiam

cięłam 2 tygodnie temu