Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:49, 26 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Ze bez tulipanów to zrozumiale ale gdzie schowałas ich liscie?Taki moment odpoczynku od kolorów jest tez potrzebny.Pozdrówka serdeczne.
niektóre wycięłam całkowicie a większości zostawiłam po dwa liście i kryją się w trawach
ana_art 22:53, 26 maj 2015

Kuba napisał(a)
I bez tulipanów Twój ogród jest piękny te kompozycje roślin są dla mnie tak charakterystyczne że i bez podpisu wiadomo czyj to ogród, a trawnik mistrzostwo świata
nie wiem czy to źle czy dobrze
ana_art 22:56, 26 maj 2015

Zielona napisał(a)
Wiesz co... kiedy wycinałam tulipany czułam dziwną... ulgę Jednak lubię zmienność w ogrodzie i czekanie na to, co będzie rozkwitało jako kolejna gwiazda. Teraz zachwycam się rh i dereniami kousa /wpadnij na foty/. Te ostatnie musisz gdzieś wcisnąć Choćby do donicy
no to przemijalność jest zachwycająca, ale tylko w ogrodzie Ty wiesz że ja mam tyle chciejstw, że nawet za płot nie powinni wypuszczać, żebym przez przypadek nie zgrzeszyła... po wizycie u Bożenki MUSZĘ wcisnąć klona i Ann i lilie martagon. Od niedzieli chodzę i patrze gdzie...
ana_art 22:58, 26 maj 2015

Pawlus napisał(a)
O, i to bardzo lubię w Twoim ogrodzie. Wiosną szaleje kolorami, czego po zimie bardzo potrzebujemy, latem jest taki stonowany i dostojny.
ha bo mój ogród jest jak ja kobieta, zmienny
ana_art 23:01, 26 maj 2015

Zielona napisał(a)
PS Trawnik widzę zregenerowany! Nawóz czy walka z rolnicami?
to nie rolnice to larwy komarnicy, na nie tylko dusban przy glebie +14, a tyle to u mnie w powietrzu. Jest jeszcze duuużo dziur ale o niebo lepiej po intensywnym nawożeniu.
Swoją drogą dużo komarnic fruwa, może się wykluły? ubijam gdy tylko dostrzegę
ana_art 23:05, 26 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bez tulipanów też pięknie, a co to za świerki w tym żywopłociku?? I jak nazywa się ta wielka hosta w tyle rabaty??
w żywopłociku? chyba chodzi ci o świerki nidiformis. Hosta zakupiona zakupiona 4 lata temu jako hosta... bez nazwy
ana_art 23:07, 26 maj 2015

Zielona napisał(a)
Wymieniłaś żurawki pod vanilkami???
tak tamte dopadła zaraza (nie opuchlaki)
ana_art 23:15, 26 maj 2015

jankosia napisał(a)
Anetko witam się i ja w końcu w twoim wątku - jakoś tak wcześniej nie było okazji. Kojarzę twój ogród bo i widziałam wizytówkę i trafiałam tutaj od czasu do czasu po rozmaitych hasłach, ale pierwsze strony i początki powstawania twojego ogrodu obejrzałam dopiero dzisiaj. To niesamowite że w rak krótkim czasie można stworzyć coś co już jest zgraną całością. Ja ciągle nie wyrabiam żeby wszystko utrzymać w należytym porządku a tu proszę
Szkoda że nie było okazji więcej pogadać u Bogdzi, wyglądasz na bardzo sympatyczną dziewczynę No ale ja się nastawiłam wtedy tak trochę zadaniowo: zrobić ile się da żeby złapać szkiełkiem jak najwięcej piękna bogdziowego ogrodu A i tak mi mało
To ja od teraz będę na bieżąco z twoim ogrodem. Jak zaczniesz planować na jesieni tulipanowe zakupy to głośno tu krzycz- przylecę i podpytam co i jak i w jakim sklepie ok? U mnie tulipany nie wyrastają bo są przysmakiem nornic, ale chciałabym zaryzykować z niewielką ilością cebul. Niewielka to nie znaczy twoje "marne" tysiąc
Moniko jak miło czytać, że wyglądam sympatycznie Zawsze staram się być szczera, jednym to pasuje innym nie koniecznie Na spotkaniach tak już bywa że chciałoby sie porozmawiać i z tym i z tym, a czas nieubłagalnie mija. Wcale się nie dziwię, że skupiłaś się na fotografowaniu, bo to piękne i klimatyczne miejsce i omimo tego że pierwsze skrzypce grają rh i azalie to wiele innych ciekawostek kryje ogród Bożenki. Widziałam zdjęcia któr zrobiłaś i byłam zachwycona! Trzeba artystycznej duszy by w taki sposób patrzeć na ogród Liczę, że jeszcze będzie okazja się spotkać może 12.07 na 5 leciu ogrodowiska? Zapraszam, jeśli będziesz miała pytania, pytaj. Jeśli będę potrafiła odpowiedzieć odpowiem
lindsay80 23:45, 26 maj 2015

wszystko piękne, a najbardziej zauroczyły mnie pełne orliki.

Ana, przy okazji mam pytanko, jak wysokie masz ekobordy na przedpłociu?
sylwia_slomc... 00:25, 27 maj 2015

Poproszę o zebranie nasion z tego fioletowego pełnego orlika, plees.