Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:05, 08 lut 2016

UlaB napisał(a)
Ana, powtorze to co Kasya - pnąca nie? Rhapsody in Blue.... Tylko tam masz chyba sporo słońca - nie wiem czy nie zróżowieje.
tam gdzie pergola jest fajny cień od tych desek na górze, ale tu gdzie jest odsłonięta ściana jest pełne słońce
Madzenka 06:39, 09 lut 2016

Wpadnij do Rench z RRR bo ma róże VIolett Perfume - podobno fioletowa
Asiuniaa 18:11, 09 lut 2016

Ana gdzie kupujesz rubrum do donic?
Witam po przerwie
UlaB 18:30, 09 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)
Witam po przerwie

Jesli moge sie wciąć - kilka dni temu zaryzykowałam i kupiłam 2 kłącza w zwykłym auchanie. Diabeł podkusił U mnie dotychczas nie było widac sadzonek tych traw w sezonie, może w tym roku dotrą i tylko dlatego stwierdziłam ze spróbuje.
Leżą jeszcze w garażu w opakowaniu (torf + worek z otworami - klasyka holenderska) i tak dumam czy juz je posadzic w doniczki, a jesli tak to gdzie to trzymać.... ciekawe czy cos z tego wyjdzie
ana_art 19:51, 09 lut 2016

UlaB napisał(a)

Jesli moge sie wciąć - kilka dni temu zaryzykowałam i kupiłam 2 kłącza w zwykłym auchanie. Diabeł podkusił U mnie dotychczas nie było widac sadzonek tych traw w sezonie, może w tym roku dotrą i tylko dlatego stwierdziłam ze spróbuje.
Leżą jeszcze w garażu w opakowaniu (torf + worek z otworami - klasyka holenderska) i tak dumam czy juz je posadzic w doniczki, a jesli tak to gdzie to trzymać.... ciekawe czy cos z tego wyjdzie
ja bym posadziła do małej donicy i trzymała w domu, celem podpędzenia, bo nie wiem czy długo w tym worku i cieple może leżeć
ana_art 19:54, 09 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)
Witam po przerwie
a to różnie, głównie w ogrodniczych gdzieś wyjazdowo. U nas w tamtym roku widziałam dopiero w sierpniu...
UlaB 20:04, 09 lut 2016

ana_art napisał(a)
ja bym posadziła do małej donicy i trzymała w domu, celem podpędzenia, bo nie wiem czy długo w tym worku i cieple może leżeć

w domu? nie bedzie jej troche za ciepło? przymierzałam sie do weekendowego sadzenia, trzymania na zewnatrz i ewentualnie chowania w razie mrozów, ale raczej nie do domu. Raczej garaż, w ostatecznosci wiatrołap.

Torebki trzymam w garażu i kontroluje
ana_art 20:54, 09 lut 2016

UlaB napisał(a)

w domu? nie bedzie jej troche za ciepło? przymierzałam sie do weekendowego sadzenia, trzymania na zewnatrz i ewentualnie chowania w razie mrozów, ale raczej nie do domu. Raczej garaż, w ostatecznosci wiatrołap.

Torebki trzymam w garażu i kontroluje

nie wiem, chociaż wydaje się ze jak zakopiesz w donicy i postawisz tam gdzie niezbyt ciepło ale nie ma ryzyka minusa nocą to powinno być ok
UlaB 21:19, 09 lut 2016

Taki własnie jest plan, na realizacje musi chwilke poczekac, ale na dniach sie ogarne.

Jak Twój wybór róży?
martaibartek 11:09, 11 lut 2016

ana_art napisał(a)

Aneta czy trawkę którą widać na foto przy bergienia-ch to carex elata aurea (bowles golden)?
Jeżeli nie to masz może foto tej trawki w porze zimowej?
Dzięki