Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 07:06, 06 kwi 2016

Ana a jak tulipany? Ruszają?
Kokesz 07:16, 06 kwi 2016

ana_art napisał(a)

piękny okaz łatwy do przycięcia, ja bym ciachnęła po obwodzie tego większego kółka. Ja zawsze zaczynam od góry i schodzę w dół, później robię krok w bok i znowu jadę od góry do dołu, kolejny krok i powtórka, tak jakbyś obierala pomarańcze poprzez nacinanie skórki. Otrzepuje mocno i sprawdzam czy coś wystaje, wyrównuje i gotowe. Powodzenia. Koniecznie pochwal się efektem!

Bardzo łatwo przyciąć? Dla mnie to pierwszy raz, na samą myśl już mi się ręce trzęsą. Czyli rozumiem, że ciąć już teraz?
Luki 09:05, 06 kwi 2016

Pozwól, że poleżę z wrażenia nad krokusami, tej jesieni na pewno nie zaśpię, mus aby jedną konkretną rzeczkę mieć
alis 10:32, 06 kwi 2016

ana_art napisał(a)

powiem Ci, ze jak uda mi sie prysnąć olejowym wczesna wiosna to conici też dostają, ale jak po zimie zaraz robi się lato to nie zdążam.. iii pryskam profilaktycznie razem z bukszpanami, zdarzało mi sie też robić im prysznic zimną wodą (ktos kiedyś pisał ze przędziorki tego nie lubią)
Conici mam od maja 201, sadziłam je maciupeńkie, może ze 25cm miały

ta sama teraz jest prawie mojego wzrostu

Rzeczywiście urosły dużo, spróbuje patentu z zimną wodą, nic to przecież nie kosztuje Piękny jest ten Twój ogród, znowu się powtórzę A czym pryskasz bukszpany, bo moje coś jakieś niemrawe po zimie.
jolanka 14:11, 06 kwi 2016

Ana, co można posadzić wzdłuż betonowego ogrodzenia, jeśli idzie tam (ok 1 metra)od niego rura z gazem? Chciałabym go trochę przysłonić. Czy cisy mogłyby być? A może coś innego - nie mam pojęcia jak wyglądają korzenie roślin osłonowych a muszę zaplanować coś na długości ok 12 metrów.
IzaS 14:40, 06 kwi 2016

Ogród twój to mega inspiracja. W tym roku na pewno będę sadziłą krokusy!!!
Tymczasem zaczynam pracę nad swoim ugorem. Jakbys była tak uprzejma i zerkęła do mojego wątku i co nieco mi podpowiedziała
Zapraszam zresztą wszystkich chętnych
fasolka 14:48, 06 kwi 2016

jolanka napisał(a)
Ana, co można posadzić wzdłuż betonowego ogrodzenia, jeśli idzie tam (ok 1 metra)od niego rura z gazem? Chciałabym go trochę przysłonić. Czy cisy mogłyby być? A może coś innego - nie mam pojęcia jak wyglądają korzenie roślin osłonowych a muszę zaplanować coś na długości ok 12 metrów.

ja również dołączam sie do pytania jesli oczywiście moge co prawda u mnie nie idzie gaz, ale prąd kablami od słupa do mojego domu wiec tez nie wiem czy moge tam wszystko sadzić, myśle o tujach aureospicata. ja mam ok 30m do obsadzenia z tego przez ok 10-12m ida kable ziemią.
elaela 15:16, 06 kwi 2016

Ana, potrzebuję traw ozdobnych o cienkich liściach, coś podobnego do Frosed Curls, ale nie wymarzającego w naszych rejonach, masz może coś sprawdzonego, godnego polecenia?
paulina_ns 17:04, 06 kwi 2016

Hej Anetko, widziałam,że ostatnio zakupiłas powojnika, gdzie chcesz go umieścić? Jaka odmianę kupiłaś?
ana_art 21:14, 06 kwi 2016

frezja napisał(a)
Aneto, wstawiłam u siebie foto runianki...powiesz jak ciąć ?
poczekaj jeszcze z cięciem