Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:22, 10 cze 2016

Margo napisał(a)

Aniu co to za trawka z begoniami w kompozycji ? Rubrum czy Vertigo ?
rubrum, podoba mi się bardziej niż vertigo, ma łagodniejsze liście i kwitnie kłosami
ana_art 21:25, 10 cze 2016

iwka napisał(a)
Ogród piękny jak zawsze Anetko mam pytanie czy Twój perukowiec na początku jest jaśniejszy? Mój obecnie też prawie już kwitnie, ale jakoś tak słabo wybarwiony jest, przycinasz go??
tak, na początku listki są jaśniejsze, później ciemnieje. Tego w donicy nie tnę. Cięłam tego który rośnie przy jodłach i kiepsko wtedy kwitł. W tym roku go nie cięłam i wybujały takie długie badyle łyse od dołu
ana_art 21:27, 10 cze 2016

Iwk4 napisał(a)

Podoba mi się to zestawienie stipy i szałwi
Tak lekko, zwiewnie. Czy to zeszłorocza stipa?
tak zeszłoroczna nowe siewki są dużo mniejsze
ana_art 21:30, 10 cze 2016

Margarete napisał(a)
Piękne róże Aphrodite i ten żółty to chyba Graham co ?
U siebie zastosowałam myk z begoniami w łuku rabaty, jeszcze musze dokupić na drugą częśc ( pomysł zgapiłam - przyznaje sie ) ale efekt jest
Nie bede mogła byc w Pęchcinie, żałuje bardzo więc teraz buziaki zostawiam
M.
żólte które mam to Thomas Graham i Golden Celebration.
Asiuniaa 21:40, 10 cze 2016

Aneta ale kwiecie i Ciebie.Nie wiadomo na czym ono zawiesić. Pięknie.podziwiam róże.W przyszłym roku chyba spróbuję z nimi.chyba dojrzałam.szalwia na przedplociu jaka okazała. Rubrum mam w gruncie i mała jest ale widzę że w donicy też nie szaleje.myślałam że u mnie tylko tak słabo.ona późno się zbiera?
Zielona 22:52, 10 cze 2016

Razem z Mamą podziwiam i pozdrawiam
Madzenka 23:33, 10 cze 2016

Ana jak ciąć Caradonnę po przekwitnięciu, przy samej ziemi czy wyżej aby zakwitła. Deep blue cielak przy samej ziemi i pięknie kwitła a orzybtej mam dylematy
ana_art 07:04, 11 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Ana jak ciąć Caradonnę po przekwitnięciu, przy samej ziemi czy wyżej aby zakwitła. Deep blue cielak przy samej ziemi i pięknie kwitła a orzybtej mam dylematy
niziutko robiłam eksperymenty i tylko ta nisko przycięta zakwita ponownie.Pamiętaj też że się sieje , cały pas w pierwszej linii na przedpłociu jest wysiany
ana_art 07:04, 11 cze 2016

Zielona napisał(a)
Razem z Mamą podziwiam i pozdrawiam
macham do Was dziewczyny
ana_art 07:06, 11 cze 2016

Asiuniaa napisał(a)
Aneta ale kwiecie i Ciebie.Nie wiadomo na czym ono zawiesić. Pięknie.podziwiam róże.W przyszłym roku chyba spróbuję z nimi.chyba dojrzałam.szalwia na przedplociu jaka okazała. Rubrum mam w gruncie i mała jest ale widzę że w donicy też nie szaleje.myślałam że u mnie tylko tak słabo.ona późno się zbiera?
Asia rubrum nie jest wielką trawą, biorąc pod uwagę że rośnie u mnie w donicy od 2-3 tygodni to nie jest źle, widzę że w tym czasie podwoiła objętość, trzeba jej dać czas. To trawa jednoroczna więc musi się zebrać troszkę.