tak, na początku listki są jaśniejsze, później ciemnieje. Tego w donicy nie tnę. Cięłam tego który rośnie przy jodłach i kiepsko wtedy kwitł. W tym roku go nie cięłam i wybujały takie długie badyle łyse od dołu
Aneta ale kwiecie i Ciebie.Nie wiadomo na czym ono zawiesić. Pięknie.podziwiam róże.W przyszłym roku chyba spróbuję z nimi.chyba dojrzałam.szalwia na przedplociu jaka okazała. Rubrum mam w gruncie i mała jest ale widzę że w donicy też nie szaleje.myślałam że u mnie tylko tak słabo.ona późno się zbiera?
Ana jak ciąć Caradonnę po przekwitnięciu, przy samej ziemi czy wyżej aby zakwitła. Deep blue cielak przy samej ziemi i pięknie kwitła a orzybtej mam dylematy
niziutko robiłam eksperymenty i tylko ta nisko przycięta zakwita ponownie.Pamiętaj też że się sieje , cały pas w pierwszej linii na przedpłociu jest wysiany
Asia rubrum nie jest wielką trawą, biorąc pod uwagę że rośnie u mnie w donicy od 2-3 tygodni to nie jest źle, widzę że w tym czasie podwoiła objętość, trzeba jej dać czas. To trawa jednoroczna więc musi się zebrać troszkę.