Bardziej mi pasuje. Mam choiny jeddeloh i mają chyba cieńsze igiełki. Dziękuję. Piękny ten świerk
Roszponka napisał(a) Nie będę oryginalna powtórzę za innymi cudnie, cudnie jest u Ciebie w ogrodzie. Co masz posadzone na tej rabacie.
Pierwszy "tysiączek" zaliczony. Zabieram się za następny, a potem jeszcze tylko 297 stron i będę na bieżąco. I ciągle się zachwycam. Rzadko w Polsce spotkać można taki kolorowy ogród i to przez trzy pory roku. Historia powstawania Twojego ogrodu i Twoje z nim zmagania to moja lektura obowiązkowa każdego wieczoru.
Anetko, na zdjęciu cytowanym powyżej to jest szałwia? A możesz podać odmianę, bo mam szałwię, ale jest niska, a taka wysokość i kolor by mi bardzo odpowiadały. Może da się zebrać nasiona? Byłabym chętna.
No dobra...odważę się. Ano Twój wątek był pierwszym, jaki przeczytałam na ogrodowisku od deski deski. Jeszcze wtedy nie wiedziałam, że wątki można czytać "obrazkowo" i bardzo sumiennie studiowałam Twoje zmagania w tworzeniu ogrodu Nie będę Ci pisać, że masz piękny ogród, bo to wiesz doskonale i słyszałaś już z 2297 razy. Powiem Ci tylko, że zadziwiasz mnie na każdej stronie, i śledzę Twoje poczynania, z rozdziawionymi ustami.
Tęsknię okrutnie za zdjęciami Twego ogrodu
chabry w kompozycji przypominają mi kopułki/wieżyczki na kremlu. Są cudne
Wakacje
Pięknie...podoba mi się ta duża jasnozielona hosta i czerwona żurawka, jakie to odmiany?