Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Tosia 10:31, 05 lip 2016

ana_art napisał(a)

Witaj Ano,

w jakiej odległości od tuj rosną u Ciebie brzozy (brzoza pożyteczna, jaka?)? Szczególnie interesuje mnie to ostanie zdjęcie..
AniMa 12:06, 05 lip 2016

Witaj Ano,
Jestem nową użytkowniczką ale już stałą podczytywaczką forum. Pierwsze zderzenie to "Ogród nie tylko bukszpanowy" ...i dołek, bo przecież zwykły zjadacz chleba tak nie potrafi....Ale jesienią 2014 znalazłam "jak wygrać z ugorem" i olśnienie: DA SIĘ!!!! Każde zdjęcie oglądnięte, każdy post przeczytany i... zaległości w pracy. Na karteczkach szkicowałam co można przenieść do mnie i jak to ułożyć. Ale długo by jeszcze pisać...
Ano jesteś natchnieniem, Twój ogród jest natchnieniem i nawet "Bukszpanowy" jest już do osiągnięcia.
Dziękuję za motywację, pozdrawiam i podziwiam dalej
Ania
kasia_c 12:12, 05 lip 2016

Agaciatko napisał(a)
Kasiu wg mnie to świerki nidiformis

Bardziej mi pasuje. Mam choiny jeddeloh i mają chyba cieńsze igiełki. Dziękuję. Piękny ten świerk
Roszponka 00:34, 07 lip 2016

ana_art napisał(a)

. Nie będę oryginalna powtórzę za innymi cudnie, cudnie jest u Ciebie w ogrodzie. Co masz posadzone na tej rabacie.
wiklasia 17:14, 11 lip 2016

Pierwszy "tysiączek" zaliczony.
Zabieram się za następny, a potem jeszcze tylko 297 stron i będę na bieżąco.
I ciągle się zachwycam. Rzadko w Polsce spotkać można taki kolorowy ogród i to przez trzy pory roku. Historia powstawania Twojego ogrodu i Twoje z nim zmagania to moja lektura obowiązkowa każdego wieczoru.
LewOgrodowy 19:08, 12 lip 2016

Anetko, na zdjęciu cytowanym powyżej to jest szałwia? A możesz podać odmianę, bo mam szałwię, ale jest niska, a taka wysokość i kolor by mi bardzo odpowiadały. Może da się zebrać nasiona? Byłabym chętna.
Makusia 16:08, 15 lip 2016

No dobra...odważę się.
Ano Twój wątek był pierwszym, jaki przeczytałam na ogrodowisku od deski deski. Jeszcze wtedy nie wiedziałam, że wątki można czytać "obrazkowo" i bardzo sumiennie studiowałam Twoje zmagania w tworzeniu ogrodu

Nie będę Ci pisać, że masz piękny ogród, bo to wiesz doskonale i słyszałaś już z 2297 razy. Powiem Ci tylko, że zadziwiasz mnie na każdej stronie, i śledzę Twoje poczynania, z rozdziawionymi ustami.
Madzenka 02:53, 16 lip 2016

Tęsknię okrutnie za zdjęciami Twego ogrodu
AlKa 21:53, 16 lip 2016

Ja też...
Alicja169 22:35, 16 lip 2016

ana_art napisał(a)

chabry w kompozycji przypominają mi kopułki/wieżyczki na kremlu. Są cudne