-15 to ta wersja light, od kilku dni w nocy u mnie -20-25, rano dzisiaj bylo -18 teraz -12
a na Krecie mieliście hotel jako miejsce wypadowe, czy zatrzymywaliście się w różnych miejscach?
Hotel mieliśmy w Amoudarze, parę km od Heraklionu (Iraklionu), Do Heraklionu jeździliśmy podmiejskim autobusem, do Knossos jechało się z jedną przesiadką i cała podróż kosztowała nas 8 euro, więc bardziej opłacało się autobusami (są klimatyzowane tak porządnie) niż wynajmować samochód. Jak jechaliśmy gdzieś dalej to wtedy samochód i zatrzymywaliśmy się gdzie nam się podobało (czyli często). Zwiedziliśmy Rethimno, Chanię, Agię Pelagię. Oznakowanie miast mają lepsze niż w PL, wszystko po angielsku, ani razu się nie zgubiliśmy M prowadził, ja pilotowałam. W hotelu mieliśmy wykupione tylko śniadania, więc nie zależało nam na powrocie na jakąś obiadokolację czy coś takiego. Byliśmy dość dawno, zanim pojawiły się dzieci, teraz pewnie musielibyśmy trochę inaczej przystosować warunki, bo Karolek nie ma jeszcze 2 lat, ale w przyszłe wakacje planujemy gdzieś lecieć/jechać i mam nadzieję, że dobrze zniesie nasze wycieczki.