Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

monteverde 22:29, 03 sie 2011

fajnie będzie tylko bardziej rozsuń te tule bukszpanowe lub posadź je kołem wokół bonsai
anula_wn 22:37, 03 sie 2011

no tak myślałam, że to kwestia montażu jest! będzie fajnie elegancko !
Matka 22:43, 03 sie 2011

Ech no, Ana jak piknie u Ciebie!cisek przedni!kuleczki też!a otoczenie domu-pierwszy raz zobaczyłąmpięknie masztrawka cudna, nie to co mój ugór!!!a jak się kosi na tych kamyczkach co masz przy ścieżkach?i kto tam na parapecie u Ciebie siedzi?pokaż no tu troszku bliżej
Gardenarium 22:46, 03 sie 2011

Ja bym nie robiła kółka tylko wykroiła trawnik owalem. Tu co prawda jest rabata, ale coś takiego ale mniejszego

Instagram Ogrodowiska
ana_art 22:54, 03 sie 2011

Dziękuję Danusiu miałam pisać do Ciebie.
koło wydaje mi się takie prostrze do zrobienia i takie 'czytelne' a w nim bukszpany w asymetrycznym nieładzie, tymbardziej że tam takim łukiem idzie chodnik. ale może faktycznie owal bedzie lepszy. Najchętniej zrobiłabym to jutro, ale nie chce mojego M do zawału doprowadzić jak wróci do domu a tu połowy jego trawnika nie ma... muszę go przygotować
kaisog1 22:55, 03 sie 2011

Ania z owalem będzie lepiej
ana_art 23:01, 03 sie 2011

Bogda napisał(a)
Ech no, Ana jak piknie u Ciebie!cisek przedni!kuleczki też!a otoczenie domu-pierwszy raz zobaczyłąmpięknie masztrawka cudna, nie to co mój ugór!!!a jak się kosi na tych kamyczkach co masz przy ścieżkach?i kto tam na parapecie u Ciebie siedzi?pokaż no tu troszku bliżej

Bogda trawnik jest M więc on kosi, nie narzeka kamyczki musiały być.... bo jak robili kostkę i betonową podbudowę to wylali takie 'fundamenty' pod nie że na brzegach było zamało ziemi i podczas ulew wyplukkało trawe wraz z tą ziemią i zrobiły się łyse placki - korytka wzdłuż całego chodnika. Więc M wybrał ziemię na szerokość cegły i w te miejsce nasypał kamyków , teraz nie ma problemu z brzydką 'opaską' ale wydaje mi się że to dobre na krótką metę... Na parapecie siedzi skrzat, ktorego dostałam od dzieci, a że to prezent od dzieci mimi że niekoniecznie mi się podoba to siedzi na parpecie i pilnuje domu
ana_art 23:04, 03 sie 2011

o ile równiuteńkie koło wiedziałam jak zrobić to nad owalem teraz dumam...
Matka 23:04, 03 sie 2011

ana_art napisał(a)
Na parapecie siedzi skrzat, ktorego dostałam od dzieci, a że to prezent od dzieci mimi że niekoniecznie mi się podoba to siedzi na parpecie i pilnuje domu

u mnie na schodku siedzi dziad w okularach ze słomyteż pilnuje...ale ogrodu żeby chwasty nie wychodziły, ale jakoś słabo mu to idzie
ana_art 23:15, 03 sie 2011

a w tym owalu bonsai dać centralnie czy nie?