Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

AlicyaLK 13:43, 21 sie 2013

GabiK napisał(a)
Alicjo, w rządku to tak co 40 -50 cm powiedzmy, jak są gęściej, to się mniej rozkładają. Tylko daj im sporo miejsca od brzegu rabaty/ innych roślin, bo Ci wszystko zawłosią. Ja bym teraz też z pół metra zostawiła odstępów ze wszystkich stron. U mnie żurawek i traw pobliskich już spod nich nie widać, a obcinam. Jak chcesz porównań, to spójrz u mnie na ostatnie strony (faza obecna) i około strony 200 (wrzesień zeszłego roku). Zobaczysz jak urosły. A sadzone były malutkie w połowie czerwca.

Ja nic nie planuje tam prócz tej trawy więc może zarastać Będą tylko trzmieliny na pniu 3 sztuki. To taka wąska rabatka na 50 cm Zaglądnę do Ciebie wieczorkiem
Madzenka 21:42, 21 sie 2013

Uwielbiam oglądać Twoje trawy
ana_art 04:31, 22 sie 2013

Luki napisał(a)
Pokazuj więcej traw ja później tylko latam po ogrodniczych i kupuje Wczoraj znowu wpadły mi dwie frosted curls, co ja mam z nimi teraz zrobić jak miejsca nie mam Dobrze, że evergolda zostawiłem w spokoju bo miałbym jeszcze większy problem.
Cudowne rabaty
ja w tym roku dosadzilam dużo traw bo są bezproblemowe i ładne
ana_art 04:33, 22 sie 2013

Enya73 napisał(a)
Anetko, chyba nadszedł czas na delikatną korektę nazwy Twojego wątku, bo ja tu ugoru żadnego nie widzę, tylko piękny, bujny ogród Buziaki
w Twoich ustach to komplmenent bo nieustannie zachęcam się Twoim ogrodem
ana_art 04:35, 22 sie 2013

Bogda napisał(a)
Jak już się Tobie Kochanieńka znudzą te trawy to rzuć do Bogdy za płot

Cudny ogród!!!

Koniecznie zmień nazwę wątku
hehehe nie mam pomysłu na nazwę wątku, chyba mus konkurs na nazwę ogłosić
ana_art 04:39, 22 sie 2013

dorotka_z napisał(a)
Przepiękny atlas traw

Czy wszystkie te gatunki zimują? Wystarczy je późna jesienią związać w kucyki czy wymagają jakiś dodatkowych zabiegów przygotowawczych?
stipa w tamtym roku przemarzla, reszta zimowala. Miskanty były związane reszta miała luźne czupryny. Wiosną je obcielam a carldy wyczesałam
ana_art 04:45, 22 sie 2013

AlicyaLK napisał(a)
Witaj Aniu, zostałam odesłana do Ciebie przez Filipa z Ogrodu z platanem, za co bardzo mu dziękuję Piękne zdjęcia mnie przywitały... wątek na spokojnie będę czytać wieczorkiem, niemniej jednak mam pytanie odnośnie trawki frosted curls... jak gęsto ją zasadzić, aby uzyskać taki efekt jak u Ciebie, czyli cudowny?
witaj
Miło mi bardzo ze ktoś może polecac mój ogród . Powiem ze u mnie wszystko posadzone dość gęsto, za rok dwa będę dzielić, ale to dobrze bo co ja bym robiła. Trawkę o które pytasz są sadzone tak co 30cm
ana_art 04:49, 22 sie 2013

AlKa napisał(a)
Aniu a ja początkująca ogrodniczka zauroczona twoimi, hortensjami mam pytanie kiedy je wsadzać czy teraz to nie za późno czy lepiej ja wiosne?
sa rożne szkoly jedli możesz jeszcze posadzić teraz to ja bym sadzila, do zimy jeszcze się ukorzeni a na wiosnę pięknie zakwitnie
ana_art 04:50, 22 sie 2013

kasiula79 napisał(a)

Anetko a ja poproszę nazwę tej żółtej hosty - piekna jest !
niestety nie powiem bo one były kupowane bez nazwy odmianowej
ana_art 04:52, 22 sie 2013

GabiK napisał(a)
Ana, ja w sprawie tych brązowych traw. Jesteś pewna, że za Frosted masz buchanani?
Mnie to wygląda na turzycę bronze form, ona ma taki rozłożysty pokrój jak Frosted. A ta stojąca, co Ci się nie podoba to właśnie buchananii.

Frosted Curls sadzić rzadko, u Any są w fazie początku wzrostu. Moje zeszłoroczne maleństwa teraz mają ponad półmetrowe włosy. Anektują trawnik.
ja niczego nie jestem pewna ale z taka nazwa je kupiłam