Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

dorotka_z 09:47, 21 sie 2013

Przepiękny atlas traw

Czy wszystkie te gatunki zimują? Wystarczy je późna jesienią związać w kucyki czy wymagają jakiś dodatkowych zabiegów przygotowawczych?
AlicyaLK 11:46, 21 sie 2013

Witaj Aniu, zostałam odesłana do Ciebie przez Filipa z Ogrodu z platanem, za co bardzo mu dziękuję Piękne zdjęcia mnie przywitały... wątek na spokojnie będę czytać wieczorkiem, niemniej jednak mam pytanie odnośnie trawki frosted curls... jak gęsto ją zasadzić, aby uzyskać taki efekt jak u Ciebie, czyli cudowny?
kasiula79 12:07, 21 sie 2013

ana_art napisał(a)

Anetko a ja poproszę nazwę tej żółtej hosty - piekna jest !
AlKa 12:07, 21 sie 2013

Aniu a ja początkująca ogrodniczka zauroczona twoimi, hortensjami mam pytanie kiedy je wsadzać czy teraz to nie za późno czy lepiej ja wiosne?
GabiK 12:27, 21 sie 2013

Ana, ja w sprawie tych brązowych traw. Jesteś pewna, że za Frosted masz buchanani?
Mnie to wygląda na turzycę bronze form, ona ma taki rozłożysty pokrój jak Frosted. A ta stojąca, co Ci się nie podoba to właśnie buchananii.

Frosted Curls sadzić rzadko, u Any są w fazie początku wzrostu. Moje zeszłoroczne maleństwa teraz mają ponad półmetrowe włosy. Anektują trawnik.
martika 12:36, 21 sie 2013

ana_art napisał(a)
forest curls, turzyca buchananii, gracilimus

turzyca nie pamiętam nazwy i red baron

hakone

ML, brązowa (wyleci bo mi się nie podoba) gracilimus

Witaj Aniu, obejrzałam Twój ogród i jestem pod jego urokiem....super rabaty. Mam tez pytanie czy ta trawa Red Byron zimuje u nas czy jest jednoroczna?
szarlotka 12:41, 21 sie 2013

ana_art napisał(a)

turzyca nie pamiętam nazwy i red baron

Red baron przepiękna W ogóle wszystkie Twoje trawki są świetne - nadają takiej lekkości i zwiewności
AlicyaLK 12:44, 21 sie 2013

GabiK napisał(a)

Frosted Curls sadzić rzadko, u Any są w fazie początku wzrostu. Moje zeszłoroczne maleństwa teraz mają ponad półmetrowe włosy. Anektują trawnik.

Gabik, rzadko, to co ile? Ze mną trzeba łopatologicznie
martaibartek 12:55, 21 sie 2013

Aniu trawowe rabaty- CUDOWNE!!!!

dziękuję, że podpisałaś zdjęcia
GabiK 13:10, 21 sie 2013

Alicjo, w rządku to tak co 40 -50 cm powiedzmy, jak są gęściej, to się mniej rozkładają. Tylko daj im sporo miejsca od brzegu rabaty/ innych roślin, bo Ci wszystko zawłosią. Ja bym teraz też z pół metra zostawiła odstępów ze wszystkich stron. U mnie żurawek i traw pobliskich już spod nich nie widać, a obcinam. Jak chcesz porównań, to spójrz u mnie na ostatnie strony (faza obecna) i około strony 200 (wrzesień zeszłego roku). Zobaczysz jak urosły. A sadzone były malutkie w połowie czerwca.