Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

BarbaraM 13:01, 11 wrz 2013

Aniu,wpadłam,pooglądałam.
Ślicznie wszędzie że nie wiem gdzie najpierw patrzeć.
Hortensje prześliczne...powalające.
I gdzie ja je teraz zmieszczę u siebie?...
Zielona 13:21, 11 wrz 2013

ana_art napisał(a)
i 300 krokusów na tej samej rabacie

Witam. Jestem nowa na forum, więc na początek kłaniam się celem zapoznania. Widok tych krokusów sprawił, że utwierdziłam się w przekonaniu, że rabatkę pod oknem kuchennym powinnam obsadzić właśnie tymi kwiatami. Wczesną wiosną to przepiękny widok. Czy dobrze zrozumiałam, że w tej samej rabacie masz tulipany? Zdradź proszę, jak wkopać te cebule, żeby nie "pokłóciły" się pod ziemią? Czy każdą wpuszczałaś oddzielnie, czy lepiej odrzucić ziemię, poukładać tulipany, zasypać pierwszą warstwą, poukładać krokusy i zasypać na wierzch? Jeśli to absurdalny pomysł, to przepraszam, ale próbuję sobie wyobrazić, jak trzeba podejść do tematu takiej ilości cebul. Pozdrawiam.
Syla 13:26, 11 wrz 2013

wymiękłam przy tej ilości tulipanów i krokusów ..... bajkowo !!!
BarbaraM 13:40, 11 wrz 2013

Aniu,już wymyśliłam gdzie dam hortensje!!!
ana_art 13:46, 11 wrz 2013

Dorcia cebule sadze zwyczajnie, sadzareczka w ręku, dołeczek, cebulka, zasypujemy i obok identyczna czynność...w przypadku krokusów do jednego dołka sadziłam po 2-3 cebulki.

Zielona witaj u mnie, ta rabata jest dość długa

tulipany są wsadzonę tam gdzie teraz na zdjęciu widać hosty i begonie, natomiasy krokusy tutaj gdzie jest runianka. Krokusy jak tulipany najpiękniej wyglądają w dużych ilościach. Mam jeszcze kilka "łączek" krokusowych

Basiu żebyś Ty wiedziala ile mi się jeszcze roślin podoba a nie mam na nie miejsca np ostatnio u Irenki widziałam cudne budleje....
Zielona 13:53, 11 wrz 2013

Rozumiem, dziękuję za odpowiedż, Ana. Czy runianka w przyszłości nie zagłuszy krokusów?
ana_art 13:57, 11 wrz 2013

Zielona napisał(a)
Rozumiem, dziękuję za odpowiedż, Ana.
Piętrowo łatwo sadzić w pojemnikach warstwa ziemi na niej układasz cebulki które potrzebują być głębiej na to warstwa ziemi kolejne cebulki, następna warstwa ziemi i kolejne cebulki. Na rabacie też można ale to już NIEZŁA zabawa
ana_art 13:58, 11 wrz 2013

Zielona napisał(a)
Rozumiem, dziękuję za odpowiedż, Ana. Czy runianka w przyszłości nie zagłuszy krokusów?
zagluszy ale póki co jeszcze troszke minie
Zielona 14:00, 11 wrz 2013

ana_art napisał(a)
Piętrowo łatwo sadzić w pojemnikach warstwa ziemi na niej układasz cebulki które potrzebują być głębiej na to warstwa ziemi kolejne cebulki, następna warstwa ziemi i kolejne cebulki. Na rabacie też można ale to już NIEZŁA zabawa

Jeśli znajdziesz czas, zajrzyj proszę do mnie. Na jednym z ostatnich zdjęć jest moje kuchenne okno i widok z niego. To o tej rabatce z kulkami bukszpanowymi myślę w kwestii krokusów. Zastanawiałam się też nad jakimś "wypelniaczem" na resztę sezonu. Twoja runianka wygląda swietnie, ale czy kokusy zawsze wyjrzą ponad nią?
Zielona 14:02, 11 wrz 2013

Widzę, że piszemy w jednym czasie Odpowiedziałaś na moje pytanie, a ja zdążyłam je powtórzyć. Wybacz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies