Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:48, 24 wrz 2011

zosatały mi dwie traweczki maleńkie więc je wsadziłam tutaj

ana_art 20:53, 24 wrz 2011

zaczełam tą rabatę

ale zdąrzyłam wsadzić tylko trawki
miskant giraffe

miskant zebrinus

Proszę nie zwracac uwagi na bałagan z tyłu, ale tam trwa budowa
Kaisia 20:55, 24 wrz 2011

Aniu te białe tulipany jak zakwitną będzie pięknie, fajnie to wymyśliłaś, jaką odmianę tam wsadzisz?
Ja też taką ilość cebulek co roku wsadzam, ale to jeszcze przede mną mam nadzieję ze zdążę
Teraz nastawiłam się na tulipany pełne i papuzie i też mam zamiar taką białą rabatę zrobić właśnie z papuzich zobacz takich :

http://allegro.pl/tulipan-papuzi-supper-parrot-5szt-paeonia-pl-i1814856514.html

Powiem szczerze, że moja rabata też będzie z żurawkami bordowymi, ale fajnie będzie podobnie jak u Ciebie już to widzę oczami wyobraźni

Widziałam w Twoich zakupach TULIPAN PAPUZI ROCOCO właśnie ten rośnie u mnie przy mostku mogę Tobie powiedzieć że dosyć długo kwitły co było w nich bardzo fajne, muszę jeszcze ich tam dosadzić żeby było więcej.

Sebek 20:58, 24 wrz 2011

Kasiu - ale cudne będą te tulipany
ana_art 21:02, 24 wrz 2011

Kasiu śliczny ten biały papuzi Papuzie kolorowe będę miała na innej rabacie, te które posadziłam będą w różnych odmianach w białym kolorze między innymi liliokształtne, biało-zielone, madona, strzępiaste, pełne, i z różowym obrzeżem. Mam nadzieje że efekt będzie ładny
ana_art 21:06, 24 wrz 2011

a i nie wiem czy dobrze zrobiłam.... posadziłam krokusy tam gdzie kamyczki, czy one stamtąd się wydostaną?
GabiK 21:08, 24 wrz 2011

Aniu, na pewno będzie pięknie. Rabata będzie doskonała.

Czy te begonie to Ci cały sezon jedne kwitną, czy zmieniałaś?
Aż nie mogę uwierzyć, że Ci się tak pięknie rozrosły te żurawki. Takie malutkie były, a teraz wyglądają, jakby po 2 w rzędach rosły.
Sebek 21:11, 24 wrz 2011

Czy się wydostaną - muszą - bo ja mam dużo rzeczy w żwirze
Kaisia 21:11, 24 wrz 2011

Madonna jest podobna do tego co wybrałam, będzie ładnie podejrzewam ze też będą różne okresy kwitnienia i się powymieniają. Bo widziałam u Ciebie w zakupach jakieś białe wczesne.
Też zastanawiałam się nad łączeniem różnych odmian w jednym kolorze wybrałam na chwilę obecną jedną odmianę w większej ilości, ale może coś wymyślę jak przyjdzie paczka.

Będę podglądać Twoje wiosną jestem bardzo ciekawa tego cudownego efektu, może w przyszłym roku z papuguję
ana_art 21:15, 24 wrz 2011

Gabi begonie od wiosny są cały czas te same dzisiaj nawetsąsiadka się nad nimi zachwycała.. żurawki natomiast w jednym miejscu(tym najszerszym) rosną naprzemiennie w dwóch rzędach ale tak czy inaczej rozrosły się