Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój zakątek - początki

Mój zakątek - początki

kaz742011 21:24, 03 lut 2018

Może nie będzie tak źle z tą zimą. U mnie w zeszłym roku majowy przymrozek dużo szkód narobił . Wymroziło mi rodki. A wszystkie w pąkach już były. Porządnie dostało się też bukowi i magnolii.
natka098 22:20, 03 lut 2018

kaz742011 napisał(a)
Może nie będzie tak źle z tą zimą. U mnie w zeszłym roku majowy przymrozek dużo szkód narobił . Wymroziło mi rodki. A wszystkie w pąkach już były. Porządnie dostało się też bukowi i magnolii.

U mnie właśnie było podobnie. W marcu było ciepło i tuje ruszyły, a potem mróz je załatwił, że do dziś się nie odbudowały niestety.
lindsay80 20:13, 16 lut 2018

Dopiero teraz oglądam elewację I planowaną pergole - wszystko ślicznie, będzie extra wyglądać!
natka098 22:21, 16 lut 2018

lindsay80 napisał(a)
Dopiero teraz oglądam elewację I planowaną pergole - wszystko ślicznie, będzie extra wyglądać!

Mam nadzieje że będzie fajnie. Elewacja jeszcze czeka na malowanie, ale jestem ogólnie zadowolona.

Mam wiele pomysłów na nowy sezon, ale nie wiem co uda mi się zrealizować, bo jak przychodzi to mało czasu na wszystko.
Kasia_CS 22:41, 23 lut 2018

Jakieś decyzje w sprawie pergoli powzięłaś? Ja się zastanawiam nad domkiem "na palach" dla dziecia mego, ale nie wiem czy aż tak siebie unieszczęśliwiać
natka098 17:15, 05 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
Jakieś decyzje w sprawie pergoli powzięłaś? Ja się zastanawiam nad domkiem "na palach" dla dziecia mego, ale nie wiem czy aż tak siebie unieszczęśliwiać

Jakoś ostatnio ciężko u mnie z decyzjami, czas pokaże co się w tej mojej głowie pojawi.

Domek fajna sprawa niby, ale widziałam takie co mogą potem posłużyć za domek ogrodnika. Ale wiem że dzieci i tak chyba najbardziej tranpoliny lubią
natka098 17:19, 05 mar 2018

Czas oczekiwania na wiosnę postanowiłam sobię trochę umilić.

Kasia_CS 19:59, 05 mar 2018

natka098 napisał(a)

Jakoś ostatnio ciężko u mnie z decyzjami, czas pokaże co się w tej mojej głowie pojawi.

Domek fajna sprawa niby, ale widziałam takie co mogą potem posłużyć za domek ogrodnika. Ale wiem że dzieci i tak chyba najbardziej tranpoliny lubią

Hihi, też mam problem z decyzjami
Domek na "piętrze" wyklucza przekształcenie go w domek ogrodnika,bo ten w planach na trawie i by nie zasłanial rabat.
A wspinać się po drabinie na pięterko po sekator, to nie bałdzo

Trampoliny w życiu u mnie poza tym za mało miejsca na takiego grata, który właśnie niekoniecznie się sprawdzi-słyszałam skrajne opinie.
natka098 22:15, 28 mar 2018

Dawno mnie nie było.

U mnie słabe oznaki wiosny. Rano było biało, ale stopniał na szczęście. Hortensje dziś poszły pod sekator. Planuje jutro zająć się trawami bo straszą. Cebulowe słabo wychodzą, chyba nawet n8e wyjdą bo po jesiennym rujnowaniu rabat podczas kopania pod kanalizacje zostały chyba za mocno zasypane. Ogólnie mam słabe widoki...
natka098 15:37, 03 kwi 2018

Jednak trochę krokusów się pojawiło ufff.

Dziś miałam dzień ogrodowy, przyciełam róże i lawendę, eM zrobił wertykulacje trawnika. Poźniej nie będzie czasu na wiele prac.