Dziewczyny zbiorowo dziękuję
Dla mamy jest jedna - kikuzaki, dla mnie pozostałe 2 . Jedną posadziłam już na bocznej rabacie
Wyrobiłam sie tylko z 1/3 prac (próba komunijna i zebranie)
Wczoraj przekopałam pół rabaty wysadziłam stipy (na przechowalnię), miskanty (są już na nowym miejscu- przy okazji ścięłam je bo już zaczęły kiełkować), żurawki wykopane w donicach czekają na podział i czyszczenie i 2 cisy zadołowane tymaczasowo (mam nadzieję, że do dzisiaj)
Z pobożnością przygotowałam ziemie dla magnolii ja wkopałam Potem zrobiłam obwódkaę z kupionego wcześniej bukszpanu ...i czas mi sie skończył
Pod oknami wsadziłam Powder Puff
Encore idzie na front - jako soliter w bukszpany
Dziewczyny zamawiałam u Zymnona z szkółki w Kaliszu - była już polecana na O
Szkółkę polecam - zadzwoniłam, dopytałam...dostałam konkretne odpowiedzi....musiałam trochę poczekać na takie jak sobie wymyśliłam - Ecnore jest wielopniowa(2)
Dziaisj druga tura pracy nad tą rabatą - mam nadzieję, że skończę, to pokaże zdjęcia przed i po
Jest, jest Pierwszy On!!!
Na brzydkie liście żurawki nie patrzeć Będą obciachane...i podzielone
Okazało sie nawet, ze śnieżyczki przetrwały w miejscu gdzie w zeszłym roku wszystko przekopywałam w trakcie wysadzania bukszpanów") na razie ich nie ruszam - przesadzę w miejsce docelowe
Zrobiłam tez zdjęcie kłu (kłowi?) piwonii - niestety niewyraźne ale może będzie coś widać...czy ten mały czarny punkcik, to zmarznięty pąk kwiatowy???? Jeszcze porządnie listki nie zzieleniały a już pąk??? No i dlaczego czarny? Na noc okrywałam włókniną???
Ogólnie czy dobrze to wsadziłam???Na razie w donicy, ale zamierzam jak najszybciej przesadzić do ziemi....