Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Msazalka18 12:01, 19 mar 2017

Witam

Zobaczyłam ze magnolie zamówiłaś i wczoraj spać nie mogłam przez te Twoje zakupy Powiedz mi jak wyglądają ładne są, mają pączki???? czy na kwiatki trzeba będzie zaczekać? Kupowałaś te większe? Zadowolona jesteś z zakupu?

Pozdrawiam
AniMa 07:18, 20 mar 2017

Basilikum napisał(a)
uff dobrze, ze kot zostaje
stroik super

Kot tylko na spacerki jest wyprowadzany Wariat z niego i jakbym go zostawiła samego na dworze, to pewnie wróciłby (jeżeli wogule) w kwietniu. A tak to stoi pod oknem od tarasu i niucha
AniMa 07:19, 20 mar 2017

AngelikaX napisał(a)
Śliczny, a kotek jaki zainteresowany

ps. Co do ogrodowo zakręconych to mnie również każde zakupy ogrodowe cieszą Przy ostatnim (betonowy krąg) ogarneliśmy wszystko wokół niego eM ogląda i widać, że zadowolony mówię: Widzisz ile radości mogą dać prace ogrodowe - spojrzał na mnie i parskął także nie zalicza się do naszego grona

Mój eM ma podobnie - niby podoba mu się, ale jak co do czego to też prycha i oczy do nieba wnosi
AniMa 07:20, 20 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
A już chciałam pytać czy kot tez idzie
A córka sama kwiaty żywe wymyśliła?

Nie Kot jest zainteresowany wszystkim co sie znajduje na "jego powierzchni":0
Kwiaty córa chciała żywe - podobnie jak w stroiku wielkanocnym co robię co roku.... Na ten domowy jeszcze czas
AniMa 07:24, 20 mar 2017

malkul napisał(a)
widze że zakupki są

Zakupki sa ale pogody nie ma aby dokończyć wsadzanie.... Została mi jeszcze 1/3 rabaty...W piątek nie zdążyłam ....XCała sobota "zmarnowana" na zakupy z mamą(jak wejdzie do sklepu, zwłaszcza z wyposażeniem wnętrz to cały dzień z życiorysu:), poza tym tak wiało, że mi wystawione już fotele po ogrodzie latały....
Denerwują mnie one - za lekkie, czas mocniej dusić eMa na nowe - w sumie to podobają mi się Twoje Gosiu, zawłaszcza, że w tym stylu mam już krzesła i stół na taras
AniMa 07:30, 20 mar 2017

Msazalka18 napisał(a)
Witam

Zobaczyłam ze magnolie zamówiłaś i wczoraj spać nie mogłam przez te Twoje zakupy Powiedz mi jak wyglądają ładne są, mają pączki???? czy na kwiatki trzeba będzie zaczekać? Kupowałaś te większe? Zadowolona jesteś z zakupu?

Pozdrawiam

Też tak miałam jak się powieści magnoliowe zaczęły na jednym wątku

Magnolie chciałam kupić największe- od 120cm, ale z tych co zamówiłam nie były wystawione do sprzedaży wysyłkowej dlatego wzięłam 80-100cm...
Zamawiałam w polecanej na O. szkółce z Kalisza "Zymon".
Jestem Bardzo z nich zadowolona. Mają pączki(wyglądają jeszcze jak bazie), jest ich dużo Zamawiałam wielopniowe, więc musiałam troszkę poczekać_ 2 tyg. - gdybym chciała na 1 pniu, pewnie byłyby od razu
Można dzwonić i pytać - albo wysłać maila - odpowiadają

ps. zazdroszczę tym z okolic Kalisza
Msazalka18 09:12, 20 mar 2017

Dziękuje za informację magnoliową

Nam zostaje internet wiec nie mamy tak źle. Jeszcze zadzwonię i dopytam co i jak i trzeba się będzie na coś zdecydować hmhmhm Narazie wybrałam 6 ale muszę z czegoś zrezygnować Szkoda bo wszystkie ładne ale mieć same magnolie w ogrodzie .... A na O. zarazić się można wieloma "chorobami" i trzeba będzie u sąsiada sadzić

Miłego dnia życzę Pozdrawiam
anna_t 09:17, 20 mar 2017

wielopniowe magnolie...wow bosko będzie!
przypomnij plan kochana, gdzie one będą?
mi się magnolie podobają ale u mnie to za pare lat dopiero bo wygwizdów jeszcze na całego
AniMa 09:31, 20 mar 2017

Dziękuję i Wzajemnie

6 magnolii??? To musisz mieć niezłe hektary Z tych zdjęć co dałaś na razie nie widać Będę zaglądać
AniMa 10:43, 20 mar 2017

Aniu na planie ich nie było....
Pomysł powstał w przypływie zachwytu nad magnoliami dziewczyn i przypomnianym dawnym moim marzeniem.
Jedna jest już wsadzona na rabatę pd oknami sypialni, druga wyląduje na froncie z bukszpanami...
Tak myślałam nad brzozami, grabami, bukami...że w końcu posadzę tam 1 magnolię - jest dwupienna...
Po bokach zostają brzozy