Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 19:07, 16 maj 2018

makadamia napisał(a)

Ta wersja jest mi bliższa ale w lustrzanym odbiciu. Nie będzie trzeba przesadzać lawend.
natka098 19:10, 16 maj 2018

O widzisz a nie myślałaś o pasach ale w 2 stronę w stronę przyszlych grabów. Bo widzę że jest spadek w stronę drogi i by chyba lepiej wyglądalo.
malkul 20:53, 16 maj 2018

burza mózgów u ciebie ps. ładna kreska
Johanka77 21:26, 16 maj 2018

malkul napisał(a)
burza mózgów u ciebie ps. ładna kreska

Jakieś opinie może Kochana?
Kasia_CS 09:53, 17 maj 2018

Ja tak nie umiem minimalistycznie doradzac wiem, że propozycje dziewczyn mi się spodobały, ale to żadna pomoc dla Ciebie...

Jedyne co bym mogła dorzucić, to mocne cięcie hakuro w bardziej.pasujacy kształt, bo obecna rozczochrana kulka będzie się zwyczajnie gryzla. Zobacz na moje hakuro po cięciu ostatnim-za pozno się za to wzięłam, a moglby być juz taki fajny parasol szczelny.
makadamia 11:37, 17 maj 2018

Asiu, mam nadzieję że fryzjer stanął na wysokości zadania

Zrobiłam kolejną wersję po Twoich uwagach

Najpierw disklajmer: te pasy na inspiracji są proporcjonalnie dopasowane do wielkości trawnika. A on jest mniejszy niż Twoja żwirówka. Jak chcesz przenieść inspirację do siebie, to musisz dostosować wielkości i odległości tych pasów, dopasować do hakuro, które masz itd.

Zachowując mniej więcej układ i wielkość pasów z Twojego planu, wyszło mi coś takiego:

Podejrzewam, że tutaj problemem będzie zmniejszenie żwirówki. Pod grabami zrobiłam rabatę. Graby powinny być w środku rabaty i jednocześnie w linii hakuro, więc niestety, rabata wyszła mi szeroka - 2 metry, a żwirówka tym samym zwęziła się do 5m.

Na żwirówce masz 5 pasów tej samej wielkości i w tych samych odległościach od siebie oraz buksy - w mniejszej liczbie niż poprzednio.

Nie ma za to ścieżki, za którą mocno lobbowałam
Johanka77 18:11, 17 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja tak nie umiem minimalistycznie doradzac wiem, że propozycje dziewczyn mi się spodobały, ale to żadna pomoc dla Ciebie...

Jedyne co bym mogła dorzucić, to mocne cięcie hakuro w bardziej.pasujacy kształt, bo obecna rozczochrana kulka będzie się zwyczajnie gryzla. Zobacz na moje hakuro po cięciu ostatnim-za pozno się za to wzięłam, a moglby być juz taki fajny parasol szczelny.

Kasia, tnę je na bieżąco. Ale wiosną lubię poczekać aż się zaróżowią.
A teraz, jak wywaliłam trzcinniki, to wręcz ozdoba co tuszuje moje kratery
Johanka77 18:15, 17 maj 2018

makadamia napisał(a)
Asiu, mam nadzieję że fryzjer stanął na wysokości zadania

Zrobiłam kolejną wersję po Twoich uwagach

Najpierw disklajmer: te pasy na inspiracji są proporcjonalnie dopasowane do wielkości trawnika. A on jest mniejszy niż Twoja żwirówka. Jak chcesz przenieść inspirację do siebie, to musisz dostosować wielkości i odległości tych pasów, dopasować do hakuro, które masz itd.

Zachowując mniej więcej układ i wielkość pasów z Twojego planu, wyszło mi coś takiego:

Podejrzewam, że tutaj problemem będzie zmniejszenie żwirówki. Pod grabami zrobiłam rabatę. Graby powinny być w środku rabaty i jednocześnie w linii hakuro, więc niestety, rabata wyszła mi szeroka - 2 metry, a żwirówka tym samym zwęziła się do 5m.

Na żwirówce masz 5 pasów tej samej wielkości i w tych samych odległościach od siebie oraz buksy - w mniejszej liczbie niż poprzednio.

Nie ma za to ścieżki, za którą mocno lobbowałam

Bardzo fajnie.
Choć te dwa górne pasy będą raczej szersze, bo to lawendzia
A dolne równe i wąskie.

I teraz pytanie - czarny konwalnik czy zielone ID???? Bo taki gęsty pas ID byłby super. A trzy to już w ogóle!
makadamia 18:30, 17 maj 2018

Czy konwalnik czy ID to nie wiem.
Ale wiem na pewno że pasy muszą być równej szerokości

Czy moge rozumieć że ta wersja jest akceptowalna?
Johanka77 18:48, 17 maj 2018

makadamia napisał(a)
Czy konwalnik czy ID to nie wiem.
Ale wiem na pewno że pasy muszą być równej szerokości

Czy moge rozumieć że ta wersja jest akceptowalna?

Podoba mi się