Mnie tu jeszcze nie było!
Strasznie dużo mnie ominęło!
Ja wiem, że Ty masz swoje bardzo skonkretyzowane plany i upodobania ale podrzucę kilka uwag do rozważenia.
Na początku obie rabaty frontowe wyglądały podobnie, tzn.: prostokąty wycięte w trawniku, niepołączone z innymi rabatami. Na prawej rabacie już zaczęłaś rewolucję, polegającą na powiększeniu i połączeniu jej z żywopłotem, myślę że i w tej drugiej też dojrzejesz do tego samego. Jak już skończysz rewolucję na pierwszej i przy ognisku
Może niekoniecznie zrobić tą rabatę tak jak narysowała Ania, ale na pewno warto ją poszerzyć i pogłębić do tyłu (zostawiając trawnik z przodu).
Może jeszcze dodam, że nie opieram się tutaj na swoim widzimisię, tylko na wskazówkach od profesjonalnego projektanta.
To o czym mówisz, rozważał również mój Mąż, bo trawa tam słaba... Natomiast ja teraz chyba jeszcze nie jestem gotowa na tak dużą rewolucję. Nie mam po prostu czasu i energii, a już dwa duże tematy mamy rozgrzebane.
Natomiast docelowo planuję tak zreorganizować tę rabatę, aby dosadzenie na tyłach na przykład lawendy było po prostu dopełnieniem tła.