Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 08:05, 11 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
A mnie zastanowiło co innego, Twoja pięknotka już bez liści Kasiu? Moja cała w różowych listeczkach, bo na różowo się przebarwiła. I chciałam jeszcze spytać czy Ty masz w ogrodzie więcej niż jedna pięknotkę? Bo moja bez owocków, a Waldek pisze, że dwie muszą być dla koralików. Jak to jest u Ciebie bo nie pamiętam.

Moze masz inna odmianę , ja mam Profussion . Jest jedna choć nie wiem czy nie była w krzaczku sadzona. Co roku mam tak (22,10.)
zoja 08:26, 11 lis 2018

Piekny salonik!
Zerkam od poczatku tworzenia ale dopier efekt teraz 'zmusil' mnie do komentarza.
Koncowy pewnie totalnie powali z nog
kasiek 08:55, 11 lis 2018

anpi napisał(a)
Salonik bardzo mi się podobaA Twoje poczynania z suporeksem sprawiły, że wpadłam na pomysł, że przecież ja też mogę w podobny sposób zrobić tańszym kosztem donice o których marzę, a które nie mieszczą się w moim budżecie
Wspomniałam o moim pomyśle eMowi i podpowiedział mi że mogę to zrobić ze styroduru.I pomyślałam, że faktycznie zrobię je jako osłonki w które wstawię plastikowe długie doniczki.Będą więc takie trochę atrapy donic które mi się podobająJuż więc sklejam i szykuję dekory.Jak coś sensownego mi wyjdzie to wstawię zdjęciaA Tobie Kasiu już bardzo dziękuję za motywacje do wytężenia mózgu i do działania Pozdrawiam.

O też dobry pomysł, choc styrodur chyba ciężej połączyć. Bloczki klei się klejem cementowym i są na amen, a styrodur to chyba jakąś kotwą a potem siatką z kleje. Będę kibicować - bardzo mnie cieszy że daję inspiracj e innym
kasiek 08:55, 11 lis 2018

zoja napisał(a)
Piekny salonik!
Zerkam od poczatku tworzenia ale dopier efekt teraz 'zmusil' mnie do komentarza.
Koncowy pewnie totalnie powali z nog

Ale miło
Szafir 09:49, 11 lis 2018

kasiek napisał(a)

Lusterka jak w puderniczce. A piekny ogrod zamiast sie w nich przegladac tylko przez nie zerka.

A propo luster - po zakończeniu całej roboty byłam w P. i zobaczyłam je za grosze ... Zaryzykowałam bo wiedziałam że całość wyszła dość nowocześnie.

link
sylwia_slomc... 10:09, 11 lis 2018

Nie wiedziałam, że góra jest w górę.
To i racja.

Chyba faktycznie mam inną odmianę bo moja liście przebarwia na intensywny róż.
Szafir 10:19, 11 lis 2018

kasiek napisał(a)

Danuś oczywiście że nie, ja naprawdę potrafię słuchać choć mam własne silne zdanie Czasem dostaje tylko ciśnienia kiedy ktoś narzuca mi jak ma być, a nie jak można by było coś zrobić. Natomiast żadna rada nie jest przeze mnie odtrącana, zawsze sie nad nią pochylam i dokonuje przemyśleń.
Te okienka wcześniejsze były przed postawieniem większości elementów i jeszcze nie widziałam tego rozjazdu w stylach. Dopiero jak skończyłam wszystkie elementy to zobaczyłam Twoją wizje i przyznałam Ci rację. A że lustra były za grosze, a tamte również znalazły fajną miejscówkę to znowu tylko radość i zwycięstwo

"silne zdanie" to niekoniecznie dobre i trafione zdanie. Nikt Ci nic nie narzuca a tylko podpowiada a zrobisz tak jak uwazasz. To nie powod do tak silnych reakcji by cisnienie skakalo.

rada na prosta i tania rame do lustra

https://www.castorama.pl/result/?type=product&q=listwy+styropianowe&o=0&l=47&s=-score
Szafir 10:59, 11 lis 2018

kasiek napisał(a)

... nie widziałam tego rozjazdu w stylach.

Modne jest laczenie roznych stylow, ale by dobrze to wyszlo trzeba miec niesamowite wyczucie, talent, wyobraznie, wiedze i dobry gust.
Tu masz idealne polaczenie stylow z roznych epok i miejsc, tylko trzeba TO widziec. Stare koryto i nowoczesna wlewka... PERFEKCJA.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=3420
kasiek 16:56, 11 lis 2018

Szafir napisał(a)

Lusterka jak w puderniczce. A piekny ogrod zamiast sie w nich przegladac tylko przez nie zerka.

link

Dziękuje za link, brałam je pod uwage ale ostatecznie nie spodobał mi się taki pomysł. Mam 2 wielkie lustra w ogrodzie, wiem ile z nimi roboty. Ale za chęci dziękuje.
kasiek 16:57, 11 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wiedziałam, że góra jest w górę.
To i racja.

Chyba faktycznie mam inną odmianę bo moja liście przebarwia na intensywny róż.

No i to eliminuje takie zamierzenie, nie chcę mieć palmiarni