Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Iwonka 10:29, 03 lut 2019

kasiek napisał(a)

Ja prawie w ogóle już nie chodze po wątkach bo totalnie jestem wykończona wieczorami. Za chwilę biorę się za ogród, czas na wiosenne porządki a do póki wciąż zajmuje się murarka to nie mam kiedy. Na szczęście o każdej porze wygląda już porządnie - zaleta małego ogrodu

Twój ogród o każdej porze roku wygląda super! Takiego kadru chyba jeszcze nie było... Piękny!
U mnie armagedon, którego nawet nie mam ochoty focić. Mam nadzieję, że z pierwszymi wiosennymi promykami wena wróci. Na razie cieszę się jak śnieg pada, bo przykrywa morze kretówek i latających pędów po miskancie. Niestety prawie wszystko stopniało i staram się nie patrzeć za okna
Gardenarium 12:30, 03 lut 2019

Jesteś super-baba, co żadnej pracy się nie boi

Instagram Ogrodowiska
kasiek 12:42, 03 lut 2019

Iwonka napisał(a)

Tylko niezła Powiedziałabym, że zdolna, pomysłowa, pracowita, pełna pasji i energii Otoczenie wokół ciebie pięknieje, a zima nie jest pretekstem do nic nierobienia Tak trzymaj kochana!!!

Dzisiaj jest niedziela więc "dętka" odpoczywa
A jak latem spa będzie gotowe to wreszcie sobie porządnie odpoczniesz Chociaż znając cię, to pewnie zaraz coś nowego wymyślisz

Odpoczywa - a dom? na szczęście najpierw zmobilizowałam rodzinę do długiego spaceru
Odpoczywać będe po nagraniach. Zrobiłam plan na 2 lata z robotami. Postanowienie tegoroczne? Codziennie chwila na leżaku lub w SPA
kasiek 12:44, 03 lut 2019

Iwonka napisał(a)

Twój ogród o każdej porze roku wygląda super! Takiego kadru chyba jeszcze nie było... Piękny!
U mnie armagedon, którego nawet nie mam ochoty focić. Mam nadzieję, że z pierwszymi wiosennymi promykami wena wróci. Na razie cieszę się jak śnieg pada, bo przykrywa morze kretówek i latających pędów po miskancie. Niestety prawie wszystko stopniało i staram się nie patrzeć za okna

Nie było, kucnęłam za oczkiem Coraz trudniej o niepowielające sie kadry
kasiek 12:46, 03 lut 2019

Gardenarium napisał(a)
Jesteś super-baba, co żadnej pracy się nie boi

Jednego czego sie boje to że zapomnę się zatrzymać... Wena mnie rozsadza, nie wiem skąd się to bierze, i to na każdym polu - w domu, ogrodzie w pracy... Musze znaleźć sposób na wyciszenie. Pójdę poprasować - może to mnie wyciszy

A w pracy mam ksywę Itong
Katkak 13:47, 03 lut 2019

kasiek napisał(a)

Jednego czego sie boje to że zapomnę się zatrzymać... Wena mnie rozsadza, nie wiem skąd się to bierze, i to na każdym polu - w domu, ogrodzie w pracy... Musze znaleźć sposób na wyciszenie. Pójdę poprasować - może to mnie wyciszy

A w pracy mam ksywę Itong

Młode jesteśmy to tak mamy

sylwia_slomc... 14:04, 03 lut 2019

Katkak napisał(a)

Moja kolezanka ma jedno dziecko, dwie babcie do pomocy, które prawie sobie wnuka wyrywają i cierpi na chroniczny brak czasu.

Ha ha ha
Nieźle. Niestety nie jest przypadkiem odosobnionym też znam takie osoby A ja zostałam z dwójką dzieci sama, chorowali non stop, wykańczaliśmy dom, zakładali ogród( nasz pierwszy ogród), po zakupy trzeba było kawał piechotą lecieć, wszystkie rzeczy dzieci prsować z dwóch stron, prać tetrowe pieluchy bo na pampersy byli uczuleni. Gotować potrójnie obiady bo dzieciom co innego niż my, a do tego jeszcze każdemu co innego bo na różne produkty byli uczuleni, nocą przetwory do słoików na zimę( np. w trzy dni pół wanny moreli trzeba było przerobić)Być przykładną żoną. Przy prasowaniu na stojąco zasypaiałam, ale dałam radę
nie miałam nikogo do pomocy na codzień. Jak chciałam jechac po zakupy do miasta sama to mi babcia wtedy ze dwie trzy godzinki Ich popilnowała i tyle.
Człowiek był młody i mierzył się życiem jak umiał.
Teraz pokolenie rodziców już tak nie potrafi, a co będzie z następnym pokoleniem???
Moi nauczeni poradza sobie, mam nadzieję
sylwia_slomc... 14:11, 03 lut 2019

Kasia idziesz jak burza z pracami
U mnie prasowanie woła id tygodnia, ale jakoś nie mam siły już jak wracam z ogrodu.
W lasku jeszcze faktycznie masz sporo miejsca na chciejstwa
A te donice takie zostawiasz czy jeszczse będą malowane jakoś?
Milka 14:32, 03 lut 2019

Też podziwiam i też jestem ciekawa, jak wykończysz donice i to Twoje spa to będzie hit
kasiek 16:39, 03 lut 2019

Katkak napisał(a)

Młode jesteśmy to tak mamy

Czas dorośleć i nauczyć się odpoczywać bo nam życie za szybko przeleci