Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 16:42, 03 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ha ha ha
Nieźle. Niestety nie jest przypadkiem odosobnionym też znam takie osoby A ja zostałam z dwójką dzieci sama, chorowali non stop, wykańczaliśmy dom, zakładali ogród( nasz pierwszy ogród), po zakupy trzeba było kawał piechotą lecieć, wszystkie rzeczy dzieci prsować z dwóch stron, prać tetrowe pieluchy bo na pampersy byli uczuleni. Gotować potrójnie obiady bo dzieciom co innego niż my, a do tego jeszcze każdemu co innego bo na różne produkty byli uczuleni, nocą przetwory do słoików na zimę( np. w trzy dni pół wanny moreli trzeba było przerobić)Być przykładną żoną. Przy prasowaniu na stojąco zasypaiałam, ale dałam radę
nie miałam nikogo do pomocy na codzień. Jak chciałam jechac po zakupy do miasta sama to mi babcia wtedy ze dwie trzy godzinki Ich popilnowała i tyle.
Człowiek był młody i mierzył się życiem jak umiał.
Teraz pokolenie rodziców już tak nie potrafi, a co będzie z następnym pokoleniem???
Moi nauczeni poradza sobie, mam nadzieję

Sylwka, ja w życiu nie cofnęłabym się do wcześniejszych lat - jak na równi z pracą, oboje z mężem robiliśmy studia zaoczne, urodziło nam się dziecko z astmą, dom bez przerwy grzybiał od środka... Jessu jaki był wtedy pęd. nawet Oliwka zaplanowana była co do miesiaca między sesjami bym nie brała dziekanki- odliczyłam 9 mc-y wstecz i do dzieła
Czy teraz jest wolniej? No nie wiem , cały czas galopka...
kasiek 17:37, 03 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia idziesz jak burza z pracami
U mnie prasowanie woła id tygodnia, ale jakoś nie mam siły już jak wracam z ogrodu.
W lasku jeszcze faktycznie masz sporo miejsca na chciejstwa
A te donice takie zostawiasz czy jeszcze będą malowane jakoś?

Dom posprzątany i nawet jedną rabatę wygrabiłam i nawet psychicznie odpoczęłam przy tym
W lasku jest duzo bylin - funki, tawułek, parzydła, fiołki, paprocie - których teraz nie widać...

Dołoże im jeszcze świecznice i rodgersje a z krzaczków hortensje
Donice oczywiście że będą malowane za kilka dni, na biało lub beżowo, jeszcze nie wiem
kasiek 17:39, 03 lut 2019

Milka napisał(a)
Też podziwiam i też jestem ciekawa, jak wykończysz donice i to Twoje spa to będzie hit

To wszytko musi być przemyślane z nową elewacja domu. Dlatego powolutku, wszystko się wyklaruje

Spa będzie bardzo nieszablonowe
basia3012 00:24, 04 lut 2019

Kasiu, pooglądałam Twoje dzieła. Cudowności tworzysz. Bardzo ładny stolik pasujący do krzeseł. Ta mozaika na ścianę też piękna. To wszystko da Wam fajny klimat w Spa. Gratuluję.
Czytałam u Danusi, że robisz sama! donice. Bardzo ładnie Ci wyszły. Akurat w narożniku fajnie wyglądają. Ja z czego innego będę robiła bo mi się okrągłe zamarzyły. Kupię więc zwykłe plastikowe donice , jedną większą drugą mniejsza i zaleję betonem z perlitem, dla lekkości. Zobaczę jak mi wyjdą. Ale na pewno pokażę.

Też lubię robić różne rzeczy i do domu i ogrodu. Dzisiaj postarzyłam białe popiersie gipsowe. Zrobiłam już zdjęcia.
Kasiu, co to jest na rabatach takie kapturki na pikach, ocynkowane chyba? Bardzo mi się podobają. Czy to robione czy kupione? Może jakiś namiar?
Twój ogród jest mały?? On wygląda jak puszcza. Wszystko takie bujne, drzewa wyrośnięte. Pięknie masz. Pozazdrościc.
Pozdrawiam.
kasiek 16:51, 04 lut 2019

basia3012 napisał(a)
Kasiu, pooglądałam Twoje dzieła. Cudowności tworzysz. Bardzo ładny stolik pasujący do krzeseł. Ta mozaika na ścianę też piękna. To wszystko da Wam fajny klimat w Spa. Gratuluję.
Czytałam u Danusi, że robisz sama! donice. Bardzo ładnie Ci wyszły. Akurat w narożniku fajnie wyglądają. Ja z czego innego będę robiła bo mi się okrągłe zamarzyły. Kupię więc zwykłe plastikowe donice , jedną większą drugą mniejsza i zaleję betonem z perlitem, dla lekkości. Zobaczę jak mi wyjdą. Ale na pewno pokażę.

Też lubię robić różne rzeczy i do domu i ogrodu. Dzisiaj postarzyłam białe popiersie gipsowe. Zrobiłam już zdjęcia.
Kasiu, co to jest na rabatach takie kapturki na pikach, ocynkowane chyba? Bardzo mi się podobają. Czy to robione czy kupione? Może jakiś namiar?
Twój ogród jest mały?? On wygląda jak puszcza. Wszystko takie bujne, drzewa wyrośnięte. Pięknie masz. Pozazdrościc.
Pozdrawiam.

Z donicami ciekawie - też bym dała siatę między ścianki i zalała to betonem by nie popękało w zimie.
te piki to od Katki mam styropianowe są tylko ona coś na nie nakładało i dlatego te piki takie pikne
Ogród jest w sam raz, 9,5 ara. Wystarczy by obrobić i cały czas trzymać zadbany a jednocześnie wykreować rózne zakątki. Spa tez jestem ciekawa, tyle inwencji twórczej tam będzie
anabuko1 18:26, 04 lut 2019

kasiek napisał(a)
Zakwitł oczar. Pzresadziłam go gdy powstał pomysł z salonem. Mam nadzieję że będzie mu tu dobrze

Piękny oczar. Ja jeszcze nie mam żadnego.
Ciekawe donice się zapowiadaja .
Ciemierniki też widzę u ciebie kwitną.
Ale żadnych oznak zimy nie widzę. Nie to co u mnie .
kasiek 17:13, 05 lut 2019

anabuko1 napisał(a)

Piękny oczar. Ja jeszcze nie mam żadnego.
Ciekawe donice się zapowiadaja .
Ciemierniki też widzę u ciebie kwitną.
Ale żadnych oznak zimy nie widzę. Nie to co u mnie .

Ciemierniki kupione w tym roku, z poprzednich lat jeszcze nie kwitną.
U mnie juz przedsionek wiosny, od wczoraj grabie rabaty bo krokusy wyłażą
basia3012 18:43, 05 lut 2019

Kasiu, w donicach na pewno powinno coś się znależć sztywnego. Coś z drutu myslę. Jak dobrze pójdzie to w weekend może jedną zrobię. Mam w planach 3 sztuki. Pozdrawiam.
Iwonka 09:31, 06 lut 2019

kasiek napisał(a)

Odpoczywa - a dom? na szczęście najpierw zmobilizowałam rodzinę do długiego spaceru
Odpoczywać będe po nagraniach. Zrobiłam plan na 2 lata z robotami. Postanowienie tegoroczne? Codziennie chwila na leżaku lub w SPA

Mam nadzieję, że uda ci się zrealizować tegoroczne postanowienie z leżakiem Nowe Spa powinno być skuteczną zachętą

kasiek napisał(a)

A w pracy mam ksywę Itong

Nie wiem, kto to wymyślił, ale ma moc ta ksywa, podoba mi się bardzo

kasiek 18:02, 07 lut 2019

basia3012 napisał(a)
Kasiu, w donicach na pewno powinno coś się znależć sztywnego. Coś z drutu myslę. Jak dobrze pójdzie to w weekend może jedną zrobię. Mam w planach 3 sztuki. Pozdrawiam.

Bede kibicować