Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Katkak 18:51, 08 mar 2019

Ale zasuwasz. Torpedanie kobita. Altanka momo wielkości jest lekka dzięki tenu kolorkowi. Pięknie. Chcę więcej
kasiek 15:29, 09 mar 2019

Mam obsuw - wiem, ale nie jestem w stanie na bieżąco wszystko relacjonować - zaraz po ogrodzie muszę zająć się domem i dziećmi, a lubię mieć wszystko na tip top - wysprzątane, oprane i wyprasowane. Forum czasem musi poczekać Ale wystarczy - czas wgrać fotki.
We czwartek panowie mieli wolne, przyszedł jeden i zamontował kran w słupku - fajnie wyszło i bardzo praktycznie jest teraz

Czeka mnie zakup ładnego wiaderka pod lub czegos w tym stylu.
W pt doszła elektryka w salonie - niewiele jednak się zmieniło bo nie zamontowali lampy
kasiek 15:38, 09 mar 2019

A teraz to na co chyba większość z Was czeka - altana
Generalnie myslę że jest się czym chwalić - z jednym wyjątkiem który burzy mi krew w żyłach - daszkiem. Mam już zamówiony gont ale muszę poczekać 2-3 tygodnie, może jakoś go ścierpię ...
ta inwestycja to było od początku wielkie ryzyko - miało byc co innego sponsorowane - salon ogrodowy, który projektowałam 2 tygodnie. Nagle przed sama realizacją inwestycja ta została odwołana a mnie dano 2 dni na zaprojektowanie czegoś nowego. Nie muszę mówić jaki to był stres dla mnie.
Poszłam pod prąd i dużo wykreowałam sama - do altany znalazłam według mnie idealnie pasujące płotki - zapisałam im je i o dziwo tez im spasowało
Kolor był inny niż wszystkie, pomimo sprzeciwu eMusia dotrwałam do końca z malowaniem, było bardzo ciężko ale to chyba wina drewna bo straszne zacieki się robiły , a na innych deskach już tego problemu nie miałam.
Co więcej - inny kolor - więc i architekturę trzeba było dopasować - przemalowałam większą część. Starej altany nie ruszam (domek babci) bo idzie do całkowitej modernizacji.
Doś gadania - oto ona (na daszek nie patrzeć )

kasiek 15:42, 09 mar 2019

Dziś stawiałam ściankę z mozaiką - ale sobie utrudniam życie - ciężkie te diabelstwa były, na muszle trzeba było bardzo uważać bo się tłukły, a do tego ścianka oparta jest o panel z tyłu i wraz z wiatrem zaczęła pracować - jak szalona stabilizowałam boki deskami, kątownikami i masą śrub...
Na pocieszenie - jest jak chciałam :0
Altanę ustawiłam tak by z tyłu zostały trójkąty na rośliny - dałam tam skimie, będą tam białe kamyki zamiast ziemi. Donica czeka na otynkowanie i malowanie na biało, mam tez 3 kafelki marokańskie do ozdoby.
Motyw kwiatka na pergoli będzie niebieski
kasiek 15:47, 09 mar 2019

Dorwałam też piękne (na drugą stronę doniczki z ala marokańskim wzorem. Stolik jest w rogu, po drugiej stronie będzie podgrzewacz a jakuzzi bardziej w lewo od środka.

Widok z altanki jest piękny

Mozaika do uzupełnienia w szczelinach i do posmarowania żywica epoksydową.

kasiek 15:53, 09 mar 2019

Z róznych ujęć
Urszulla 16:03, 09 mar 2019

Ależ masz pomysły niesamowite ciągle zaskakujesz.
kasiek 16:11, 09 mar 2019

Urszulla napisał(a)
Ależ masz pomysły niesamowite ciągle zaskakujesz.

Nawet nie wiem skąd mi się to bierze, śmieje że że przy operacji tętniaka, cos mi podkręcili w tej głowie
Teraz zaskakuje mnie ogród - nawet nie wiedziałam że mam tyle krokusów
kasiek 16:13, 09 mar 2019

Magleska napisał(a)
Kasiu bardzo fajnie …..

tez tak myślę - a na razie - jest wiosna - jest moc
kasiek 16:19, 09 mar 2019

Bogdzia napisał(a)
Tyle się działo , myślałam ze teraz odpoczniesz ale chyba nie potrafisz. Fajne zmiany.

Ostatnie pół roku było dla mnie bardzo stresujące, dużo się zmieniało (dot. pracy), wiele rzeczy było pod znakiem zapytania, wiele musiało się ułożyć. Żeby się odstresować - tworzyłam - tak się wyładowuje co jest bezpieczne dla otoczenia
Dlatego bez wahania przyjęłam propozycje projektu, zajęłam myśli i.... ułożyło się wszystko - zarówno zawodowo jak i ogrodowo