Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

sylwia_slomc... 20:02, 09 mar 2019

Kasia uziemioną masz tą altankę jakoś??? Nie odfrunie?

Dobrze, że nasza chatka zakotwiona bo by juz przy tym wichrze latała, taki napór wiatru jest.
Magleska 20:08, 09 mar 2019

Wiem ,że się powtarzam ,ale chcę zostawić znak ,że zaglądam w miarę na bieżąco
Bardzo fajnie wyszło ta biel ładnie rozświetla ogród .....podziwiam Kasiu
kasiek 20:24, 09 mar 2019

deszczowymaj napisał(a)

Hej Kasieńko Twój ogród podglądam już od jakiegoś czasu ..ale zawsze tak po cichutku i myślę sobie,że najwyższa pora się ujawnić

Bardzo mi się tu u Ciebie podoba,Twój ogród ma w sobie to coś widać,że go uwielbiasz i wszystkie zieloności w nim
Altana wygląda pięknie i te wszystkie dodatki ..mniami

Dzieki I witaj
Ja w większosci watków jestem cichym podlądaczem, choc naprawde mało po innych wątkach biegam - tylko i wyłączne ze względów czasowo-rodzinnych. Dlatego rozumiem tą forme i myslę że bardzo oszczędza czas przed komputerem

Ogród to ja. Jest dynamiczny, zmienny, plastyczny a jednocześnie ma trwały i mocny szkielet. Nie widać wszystkiego od razu, jest kameralny, zamknięty w sobie choc jednocześnie przewrotnie potrafi odbijać świat podwójnie, zupełne jakby kreował nowe możliwości.

Ta altana to koncentracja fascynacji Grecja i Marokiem, wspomnienia wakacji i wspólnie spędzonych chwil...

Taki był projekt, jeszcze brakuje zaslonek, no i oczywiście jakuzzi ogrodowego

kasiek 20:29, 09 mar 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Wow

Mówisz? Miało być nieszablonowo
kasiek 20:32, 09 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia uziemioną masz tą altankę jakoś??? Nie odfrunie?

Dobrze, że nasza chatka zakotwiona bo by juz przy tym wichrze latała, taki napór wiatru jest.

Się okaże jutro, akurat ma być wichura w nocy

na poważnie to przykręcona jest do krawężników, dodatkowo do ścianki z Itongów, donica jest wypełniona ziemią, no chyba nie ruszy...

U mnie wiatr nie osiąga takich prędkosci, wieje ale bez patologi.
A Wy do czego kotwiliście? Bo chyba nie do kostki?
sylwia_slomc... 20:39, 09 mar 2019

kasiek napisał(a)

Się okaże jutro, akurat ma być wichura w nocy

na poważnie to przykręcona jest do krawężników, dodatkowo do ścianki z Itongów, donica jest wypełniona ziemią, no chyba nie ruszy...

U mnie wiatr nie osiąga takich prędkosci, wieje ale bez patologi.
A Wy do czego kotwiliście? Bo chyba nie do kostki?

Nasze kotwy na pół metra w ziemię wbite, w nie wkręcone łaty i do nich przykręcony domek inaczej już by fruwał
kasiek 20:43, 09 mar 2019

Magleska napisał(a)
Wiem ,że się powtarzam ,ale chcę zostawić znak ,że zaglądam w miarę na bieżąco
Bardzo fajnie wyszło ta biel ładnie rozświetla ogród .....podziwiam Kasiu

Spoko, przecież nie trzeba się tu odhaczać
Dzieki, biel ostatnio bardzo za mną chodzi...
kasiek 20:49, 09 mar 2019

Nasze kotwy na pół metra w ziemię wbite, w nie wkręcone łaty i do nich przykręcony domek inaczej już by fruwał

Widziałam - cofnełam się u Ciebie, widze że na szpikulcach osadzony.
Na razie z tego co widzę jest bardzo stabilna, krawężniki ważą po 40 kg 1 a jest ich 5.

Dali mi dodatkowe 2 kantówki, to może w pn kupię szpikulce i tylną ściankę dodatkowo wzmocnię. O ile oczywiście nie odleci tej nocy
sylwia_slomc... 20:50, 09 mar 2019

Mówisz, że aż tak ma wiać???
kasiek 20:54, 09 mar 2019

Mówisz, że aż tak ma wiać???

Dostałam alert pogodowy o wichurach i nawałnicach w Małopolsce. U mnie wieje ale na razie bez szału. Dobry test