Witaj Ago w moim skromnym ogrodzie. Ta nasturcja to odmiana Cherry, rzeczywiście ma niezwykły kolor. Muszę koniecznie zebrać nasiona.
Zaraz zajrzę do Ciebie z rewizytą
Super już wykop obsadzony, mostek rewelacja, podparłabym go na środku od dołu, żeby się nie uginał jakimś stemplem, Beczka pierwsza klasa, bardzo mi się spodobała
Elu, rzeczywiście, mój ogród puszczony jest trochę "na dziko", ale to nie z upodobania do takiego stylu, po prostu nie ogarniam całości. No cóż, muszę dopasować tempo prac i zmian do możliwości, wieku i zdrowia. Dlatego na razie mój ogród wygląda tak jak wygląda, ale kiedy dopada mnie zniechęcenie przywołuję sobie w pamięci obraz sprzed trzech lat, kiedy trzeba było wycinać maczetą zarośla, aby w ogóle otworzyć bramę do ogrodu. I od razu zaczyna mi się tu już podobać. Zresztą taki formalny styl, pod linijkę, ze strzyżonymi formami i geometrycznymi wzorami nie za bardzo wpisywałby się tutejsze otoczenie i krajobraz, chociaż bardzo podobają mi się takie nowoczesne ogrody.
A na razie parę moich dzikich zakątków:
Sylwio, miło, że do mnie zajrzałaś, mostek rzeczywiście wymaga korekty, lepiej byłoby, gdyby wyginał się do góry. Mam nadzieję, że uda się coś z tym zrobić.
Milka, witam Cię w moim skromnym na razie wąteczku. Nasze psiaki są równie kochane, co niesforne, choć muszę je pochwalić, że niczego w ogrodzie nie niszczą. Ale patrząc na nie, trudno mi uwierzć, że choć tak różne, są z jednego miotu. Chciałabym zobaczyć tych tatusiów
Jak Milka tak pisze to ma racje. To jest inny typ ogrodu duza przystrzen. Za dwa trzy lata bedzie przepieknie.
Zrob tylko alejki spacerowe. Sadz jesli jest taka potrzeba rosliny aby przez caly czas cos kwitlo.
Iglaki sosny w takiej lekkiej ziemi rosna.