Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

Gruszka_na_w... 22:11, 12 mar 2017

Słowem g...robota.
Może jakaś mantra powtarzana podczas przewozu pokrzepi duszę : "Będzie mi wszystko rosło jak na drożdżach! Będzie mi wszystko rosło jak na drożdżach" i tak dalej...
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
bacowa 07:17, 14 mar 2017

Haniu , zwiozłam wczoraj to g... i mam obornika dość ....,dosłownie i w przenośni .
bacowa 07:23, 14 mar 2017

Gosia, tej roślinki dostałam nasiona ?

margaretka3 08:14, 14 mar 2017

Ewuś, muszę zapytać Maszki, od niej dostałam nasionka, u mnie jeszcze nie kwitła. Dam Ci znać. Ale nie wiem, czy ta od niej nie jest różowa.
AgataP 09:07, 14 mar 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Słowem g...robota.
Może jakaś mantra powtarzana podczas przewozu pokrzepi duszę : "Będzie mi wszystko rosło jak na drożdżach! Będzie mi wszystko rosło jak na drożdżach" i tak dalej...

Gruszka poleciała nieźle - takie mantry są pokrzepiające
margaretka3 10:44, 14 mar 2017

He he to nie gł... to drożdże

Maszka potwierdziła, że to z różowej rutewki. Więc siej
sylwia_slomc... 11:35, 14 mar 2017

bacowa napisał(a)
Tak wygląda z dalszej perspektywy, zbiornik wodny i te płytki brązowe zakrywają płyte szamba. Widać czarny kominek , to odpowietrzenie szamba.

Pomysł na zagospodarowanie szamba rewelacyjny Pierwszy raz w ten sposób widzę
Urszulla 20:55, 14 mar 2017

Ciekawy pomysł zagospodarowania szamba. Czy ono jest zwykle betonowe czy inne? I czy używane czy nie. Pytam bo ja mam biol. Oczyszcz.
bacowa 23:03, 14 mar 2017

margaretka3 napisał(a)
Ewuś, muszę zapytać Maszki, od niej dostałam nasionka, u mnie jeszcze nie kwitła. Dam Ci znać. Ale nie wiem, czy ta od niej nie jest różowa.

Gosia jak jest różowa to super , bo miałam różową i chyba mi zmarzła , w zeszłym roku po zimie już się nie pokazała.

Kurcze, "zmusiłaś" mnie do poczytania o rutewkach. Nie wiedziałam że jest ich tyle odmian. I tak cały czas się zastanawiam czy u mnie przypadkiem na łące za płotem nie rośnie rutewka żółta,.... ale chyba tak .
bacowa 23:06, 14 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pomysł na zagospodarowanie szamba rewelacyjny Pierwszy raz w ten sposób widzę

Sylwia, to szambo jest blisko tarasu i trzeba było coś z tym zrobić. I takie coś wyszło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies