Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

Wiolka5_7 08:25, 12 mar 2019

Kochana taki śnieżek to nic,bo szybko stopnieje... u mnie roj temu w połowie maca było śniegu po kolana niech ten marzec szybko mija
mikina34 08:29, 12 mar 2019

Kochana, u nas wczoraj taki widok z rana, potem w ciągu dnia ze dwa razy takie śnieżyce, ze szok Na szczęście szybko stopniało, ale temperatura na zewnątrz nie zachwyca. Współczuje strat, w sumie to dobrze, że tylko tak się kończyło, bo jak oglądam wiadomości to mnie przerażenie ogarnia co się porobiło. Ja pomidory od dwóch lat w gruncie sadzę i są ładne i obfite plony. Wszystko będzie dobrze
koliber 08:35, 12 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Kochana taki śnieżek to nic,bo szybko stopnieje... u mnie roj temu w połowie maca było śniegu po kolana niech ten marzec szybko mija

Masz rację, niech mija
koliber 08:36, 12 mar 2019

mikina34 napisał(a)
Kochana, u nas wczoraj taki widok z rana, potem w ciągu dnia ze dwa razy takie śnieżyce, ze szok Na szczęście szybko stopniało, ale temperatura na zewnątrz nie zachwyca. Współczuje strat, w sumie to dobrze, że tylko tak się kończyło, bo jak oglądam wiadomości to mnie przerażenie ogarnia co się porobiło. Ja pomidory od dwóch lat w gruncie sadzę i są ładne i obfite plony. Wszystko będzie dobrze

Racja, nie mam co narzekać. Mogło być gorzej. Już jest mi lepiej
Co do pomidorów - jak je chronisz przed zarazą?
sierotka 08:37, 12 mar 2019

Anetko witaj wysyłam Tobie słoneczko u nas tez autka białe ,ale zaraz biel śnieżna stopnieje.
koliber 08:39, 12 mar 2019

Witaj U mnie już słoneczko pięknie wszystko topi Chce się żyć
Katarzyna13 09:11, 12 mar 2019

Anitko przykro mi z powodu utraty twojej szklarni. Czytam na forum ile tuneli, szklarń połamał ostatni wiatr i coraz bardziej zastanawiam się nad jej zakupem. Pozdrawiam.
koliber 09:28, 12 mar 2019

Dziękuję Kasiu No właśnie ja już chyba nie chcę żadnego tunelu itp.
sylwia_slomc... 10:47, 12 mar 2019

koliber napisał(a)
Teraz raport po ostatnich zawirowaniach pogodowych.

Niestety u mnie straty

Z tunelu zostało to...

Folia rozdarta, niektóre rurki powyginane, śruby albo złamane ale też powyginane
Nie zostało mi nic innego, jak tylko porozkręcać to, co zostało i złożyć w garażu

No i zostałam bez tunelu, a pomidory już takie porosły

Współczuję, u nas ogrodzenie położyło i naruszyło dach Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale naszym rolnikom z tuneli zostało to samo co u Ciebie , a już wysadzone rośliny w grunt maja i z tego żyją Pomidorki posadzisz w grunt jak się zrobi ciepło i będziesz pryskać lub zrobisz tymczasowe zadaszenie od deszczu
koliber 11:18, 12 mar 2019

Ojej, czyli jednak moje straty to pikuś ze stratami innych. A ja tu tak lamentuję nad jedną konstrukcją. Koniec z tym, już nie płaczę po stracie
Zrobię tak jak mówisz. Posadzę do gruntu, bo innego wyjścia nie mam Będzie dobrze
Współczuję strat u Ciebie. Oby wszystko dobrze się skończyło.
Pozdrawiam