A ja właśnie czytam "Małego Księcia" w gwarze poznańskiej. Tytuł w tłumaczeniu "Książę Szaranek" - nie jest łatwo, ale zabawa przednia Na szczęście do książki jest dołączona płyta z nagraniem
Przyszłam pomachać o poranku
a tu 'kłótnia'
jak nie lubisz rh to nie sadź, ale do wszystkiego się dorasta i nie zdziwię się jak jakiegoś na próbę przygarniesz ja tak robię czasem, a potem decyduję czy chcę i czy to coś u mnie chce rosnąć - jak obie strony zadowolone to jest efekt
Zoja gdzie byłaś wczoraj Tęskno mi było za tobą Dziś wieczorem nie będzie mnie w domku jadę na roczek,popijem,poszalejem(ale spokojnie bo jest post),pojem i wrócim do domu:
Witaj Patrycja róże czy rodki, jak się udają u nas w ogrodach i są piękną ozdobą to jesteśmy zachwycone i kochamy je, gorzej jak z nimi nam nie wychodzi. Tak jest ze wszystkim. U mnie rodki i róże jakoś rosną, chociaż rodki więcej kapryśne.Pozdrawiam Cię serdecznie.
Co do napojów wyskokowych nie są dla z dwóch powodów -ktoś musi prowadzić autko i 2 alkohol i leki nie idą w parze Ale zabawa bez alkoholu też jest udana