Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

pestka56 00:15, 10 maj 2017

Gratuluję wody

Dawno temu 10 kwietnia jechałam do Wrocławia na ślub przyjaciół i pociąg spóźnił się 2 godziny bo zasypało tory. Ale maja ze śniegiem nie zaliczyłam w calym moim życiu.
Gosiek33 08:08, 10 maj 2017

dana1s napisał(a)

Basiu niestety ostatnio skacze. W zeszłym tygodniu było kiepsko.
Stres mnie dobija...

Widać światełko w tunelu, dzisiaj coś przebąkiwali o wypisie w piątek

Przeprowadzka idzie jak krew z nosa.
Dopiero malowanie, a chcę jeszcze wymienić podłogi i kaloryfery.
Nie wiem na ile tam zostanę, więc muszę się jakoś urządzić
Co do budowy nic pewnego, urząd zwleka i stale przekłada terminy. Mnie to już doprowadza do szału, ileż można czekać?
My już 3 rok, a działki obok nas od 2012... to nie wróży nic dobrego.
Myślę do kogo by się tu zwrócić żeby ich trochę pogonić.
Liczyłam na ten termin listopadowy, ale przy ostatniej wizycie w urzędzie Pani kazała pytać o szczegóły najwcześniej w przyszłym roku, w okolicach czerwca ...
Brak mi słów
Jeszcze nie wiem co będzie

To dobry moment, zbliżają się wybory samorządowe więc najczęściej urzędnicy mają to na uwadze (może popukać gdzieś wyżej?), ważne by teraz ich nękać, różne sprawy teraz można w końcu przyspieszyć - powodzenia życzę

Gosiek33 08:11, 10 maj 2017

dana1s napisał(a)

Gosiu kontroluję, ale u lekarza jeszcze nie byłam. Muszę w końcu zrobić porządny przegląd

U lekarza nie byłaś?! Jak najszybciej, teraz stres podbija ciśnienie jeśli nie zostaniesz zbadana i odpowiednich leków nie dostaniesz, nie będziesz mogła w ogóle w ogrodzie pracować.... nie n mówiąc, że teraz potrzebne jest teraz Twoje zdrowie przy Tacie i roztrzęsionej Mamie

Sorry, że straszę ale czasem to bywa skuteczne
pestka56 09:21, 10 maj 2017

Zapisz się na wizytę u burmistrza. A najlepiej jak byście wspólnie z sasiadami pismo napisali i niech jak najwięcej osób podpisze. Złożyć w urzędzie, ale kopię dać burmistrzowi do rąk własnych i zapowiedzieć, że będziecie o sprawie do skutku przypominać.
U nas poskutkowało. Rada gminy zatwierdziła przystąpienie do prac nad MPZP w mojej wsi. Pierwszą część zrobią w tym roku. Też się burmistrz usiłował wykręcić jeśli chodzi o termin, ale go w imieniu sołectwa na radzie gminy przycisnęłam i obiecał od razu po konsultacji z odpowiedzialną za plany kobitką.
makadamia 10:18, 10 maj 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Ciśnienie stabilne rzecz ważna, a ciężka do utrzymaniu, kiedy żyje się w ciągłym stresie.

Jeśli mogę się wtrącić z nieproszoną dobrą radą: moja mama też ma problemy z ciśnieniem. Wiele lat temu skutecznie leczyła to dietą owocową-warzywną doktor jakiejś tam. Tydzień lub dwa na samych marchewkach i ogórkach i przez parę miesięcy nie musiała brać leków. Potem trzeba było powtarzać kurację.
Teraz już jej się chyba nie chce i woli brać leki

To tak na marginesie, może komuś się przyda taka informacja;D
Pszczelarnia 10:19, 10 maj 2017

dr Dąbrowskiej dieta.
Maly_Bialy_D... 11:02, 10 maj 2017

Danuś świetne wieści związane z tatą Trzymam kciuki, żeby w piątek nastąpił wypis

Może do jakiegoś dobrego radcy prawnego się udać o radę, co z tymi Waszymi działkami?

Ja kupowałam przez internet rok temu lilaka zwykłego fioletowego, który nie zakwitł, a w tym roku zaczyna kwitnienie NA BIAŁO z czego jestem bardzo zadowolona, bo biały mi tam bardziej przypasuje

Kocham Twój staw Roślinki od Ciebie się rozrastają, kolejny raz za nie dziękuję :-*
abiko 12:08, 10 maj 2017

Dana tak już jest, że każdy ma swoje problemy, jedni większe inni mniejsze, ale nie należy się poddawać. Tak już jest chociaż człowiek się buntuje. Swoją drogą komu ja to mówię

Głowa do góry i do lekarza!
Zdradź mi proszę gdzie kupujesz kaliny, może być na priv
Basilikum 15:31, 10 maj 2017

Danus do lekarza szybciorem biegnij. Fajnie, ze tato juz lepiej, teraz niech sie uda go szybko do domu przemycic

Dziewczyny racje maja wizyta u burmistrze cudo potrafi zdzialac.

No i fajnie, ze woda jest, zawsze to Jakis pierwszy krok
pestka56 16:15, 10 maj 2017

Skoro o nadciśnieniu mowa – ARONIA. Szklanka soku z Aronii wypita codziennie reguluje ciśnienie