Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Basilikum 16:26, 10 maj 2017

Pesteczko szklanka to chyba za duzo
pestka56 19:49, 10 maj 2017

Taką ilość podał mi lekarz z mojej rodziny.

My produkujemy winko aroniowe. Leciutkie, procentów ma nie więcej niż mocne piwo. 2 kieliszki do czerwonego wina do obiadu są znakomite
BasiaLT 21:34, 10 maj 2017

Danuś kontroluj to ciśnienie bo to nie ma żartów.
sylwia_slomc... 21:41, 10 maj 2017

pestka56 napisał(a)
Skoro o nadciśnieniu mowa – ARONIA. Szklanka soku z Aronii wypita codziennie reguluje ciśnienie

To prawda aronia mocno zbija ciśnienie, ale nie należy zbić zbyt nisko
dana1s 21:09, 11 maj 2017

pestka56 napisał(a)
Gratuluję wody

Dawno temu 10 kwietnia jechałam do Wrocławia na ślub przyjaciół i pociąg spóźnił się 2 godziny bo zasypało tory. Ale maja ze śniegiem nie zaliczyłam w calym moim życiu.

Kasiu jak miło wykąpać się w wannie, tęskniłam za tym

Ja pamiętam jeden taki maj, ale to było rok przed moją komunią. Mój sąsiad szedł do komunii w Relaxach
dana1s 21:11, 11 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)

To dobry moment, zbliżają się wybory samorządowe więc najczęściej urzędnicy mają to na uwadze (może popukać gdzieś wyżej?), ważne by teraz ich nękać, różne sprawy teraz można w końcu przyspieszyć - powodzenia życzę

Chodzimy i nękamy, ale póki co nic z tego nie wynika

U lekarza nie byłam, bo nie mam czasu na to. Obiecuję sobie, że w czerwcu się przebadam wtedy trochę zwolnię
Dziękuję za troskę!
dana1s 21:15, 11 maj 2017

pestka56 napisał(a)
Zapisz się na wizytę u burmistrza. A najlepiej jak byście wspólnie z sasiadami pismo napisali i niech jak najwięcej osób podpisze. Złożyć w urzędzie, ale kopię dać burmistrzowi do rąk własnych i zapowiedzieć, że będziecie o sprawie do skutku przypominać.
U nas poskutkowało. Rada gminy zatwierdziła przystąpienie do prac nad MPZP w mojej wsi. Pierwszą część zrobią w tym roku. Też się burmistrz usiłował wykręcić jeśli chodzi o termin, ale go w imieniu sołectwa na radzie gminy przycisnęłam i obiecał od razu po konsultacji z odpowiedzialną za plany kobitką.

Byliśmy z sąsiadami w UM , burmistrz wydał pod naciskami harmonogram prac nad planem . Według niego w listopadzie miała być budowlana.
W referacie jednak mają to w nosie i stwierdzili, że tak się nie da tylko trzeba po kolei, a to trwa... może nawet trwać 5 lat, a może nigdy nie zostać przekwalifikowana. Ręce mi opadły
dana1s 21:16, 11 maj 2017

makadamia napisał(a)

Jeśli mogę się wtrącić z nieproszoną dobrą radą: moja mama też ma problemy z ciśnieniem. Wiele lat temu skutecznie leczyła to dietą owocową-warzywną doktor jakiejś tam. Tydzień lub dwa na samych marchewkach i ogórkach i przez parę miesięcy nie musiała brać leków. Potem trzeba było powtarzać kurację.
Teraz już jej się chyba nie chce i woli brać leki

To tak na marginesie, może komuś się przyda taka informacja;D

Asiu dziękuję za radę, zaraz poszukam czegoś na temat tej diety. Nigdy nie słyszałam o takowej.
dana1s 21:17, 11 maj 2017

Pszczelarnia napisał(a)
dr Dąbrowskiej dieta.

Ewciu już sprawdzam
Dzięki!
dana1s 21:20, 11 maj 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Danuś świetne wieści związane z tatą Trzymam kciuki, żeby w piątek nastąpił wypis

Może do jakiegoś dobrego radcy prawnego się udać o radę, co z tymi Waszymi działkami?

Ja kupowałam przez internet rok temu lilaka zwykłego fioletowego, który nie zakwitł, a w tym roku zaczyna kwitnienie NA BIAŁO z czego jestem bardzo zadowolona, bo biały mi tam bardziej przypasuje

Kocham Twój staw Roślinki od Ciebie się rozrastają, kolejny raz za nie dziękuję :-*

Basiu jutro wraca do domu
Wreszcie!
Byliśmy u radcy i niestety nie robią nic niezgodnie z przepisami. Naciągają termin ile wlezie, ale w dopuszczalnych granicach.

Uwielbiam lilaki właśnie zaczynają.
Cały ten tydzień mam urwanie głowy. Jeszcze jutro i trochę odetchnę.
Muszę pospacerować po działce i zrobić rekonesans, bo nie wiem co tam się dzieje