Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 15:58, 17 lip 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Skąd wiesz, że myślę o postumencie pod sferę niebieską?
I nie wiem: piaskowiec, granit, cegła? Piaskowca nie mamy w ogrodzie w ogóle ale może będzie ładnie wyglądał na tle bordowych buków w zakątku? Cegła jest na podłodze w szklarniooranżerii i docelowo będzie między skrzyniami i pod stodołą. Granit jest nasz miejscowy. Piaskowiec też z kopalni nieopodal - nie wiem... .

Takie ważne wydarzenia życiowe i święta zawsze powodują głębsze drgania serca i duszy.
Teraz zaś po urlopie wypoczęta, pokazujesz bella Italia. Podobają mi się te cegły, zielone kolory i patyna. Jak tęsknię za Włochami - jadę do Lublina. Zawsze to coś.

Ewuniu bardzo lubię takie ozdoby w ogrodzie. Teraz z Włoch przyjechał z nami terakotowy bóg wiatru. Zawiśnie na murze w kącie biesiadnym, jak go wreszcie wbudujemy...

U mnie tylko cegła, chociaż granit tez mi się podoba. Beton jest piękny szczególnie taki spatynowany. Piaskowiec podoba mi się w innych ogrodach u mnie go nie widzę...gryzie mi się z cegłą

Niestety czas mija, a wraz z nim my. Dobrze, że mamy zapisaną księgę wspomnień w pamięci...

Jestem wypoczęta i gotowa do pracy. Wczoraj jak zobaczyłam ogród to mnie zatkało.
Już wykoszone i większość przycięta. Po wichurach musze podwiązać trawy i niektóre byliny.
Dzisiaj od rana leje więc nic w ogrodzie nie zrobiłam, ale po wakacjach mam prania na dwa tygodnie, zatem mi się nie nudzi

Nie byłam nigdy w Lublinie, chętnie bym zwiedziła Może za rok...

Mari 16:28, 17 lip 2018

Pięknie...ja wróciłam tydzień temu z Chorwacji i też pogodę mieliśmy folderową...aż za bardzo

W jakim mieście stacjonowaliście?? Zwiedzałaś coś czy tylko plażing??
dana1s 16:37, 17 lip 2018

Mari napisał(a)
Pięknie...ja wróciłam tydzień temu z Chorwacji i też pogodę mieliśmy folderową...aż za bardzo

W jakim mieście stacjonowaliście?? Zwiedzałaś coś czy tylko plażing??

Mari my wróciliśmy wczoraj. Pogoda idealna, też aż nadto folderowa
Byliśmy w Zambrone , 5 km od Tropei.
Zwiedzaliśmy, najfajniejszy był rejs na wyspy Volcano, Lipari i wulkan Stromboli z czarnymi plażami

mrokasia 13:18, 18 lip 2018

Dzień dobry, do Twojego wątku trafiłam szukając informacji o kalinach i widzę, że muszę tu zostać na dłużej .
Ale póki co zapytam Cię o radę - myślę o zakupie kaliny Watanabe ale szczepionej na pniu - czy wg Ciebie to dobry pomysł? Chodzi mi o to czy wg Ciebie ona zbuduje ładną koronę? Bo mam wątpliwości czy ze względu na poziomy układ gałązek nie będzie to źle wyglądało za jakiś czas? Na krzew nie mam miejsca. Ale nie muszę też kupować akurat tej kaliny, mam już szczepioną Aurorę. Co myślisz?
dana1s 13:45, 18 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Dzień dobry, do Twojego wątku trafiłam szukając informacji o kalinach i widzę, że muszę tu zostać na dłużej .
Ale póki co zapytam Cię o radę - myślę o zakupie kaliny Watanabe ale szczepionej na pniu - czy wg Ciebie to dobry pomysł? Chodzi mi o to czy wg Ciebie ona zbuduje ładną koronę? Bo mam wątpliwości czy ze względu na poziomy układ gałązek nie będzie to źle wyglądało za jakiś czas? Na krzew nie mam miejsca. Ale nie muszę też kupować akurat tej kaliny, mam już szczepioną Aurorę. Co myślisz?

Witaj Kasiu w moim ogrodzie
Miło mi, że chcesz zostać na dłużej, dziękuję!
Według mnie Watanabe na pniu może wyglądać ciekawie, właśnie przez ten pagodowy układ.
Ja, jakbym miała wybierać to chyba koreańską lub angielską. One zdecydowanie lepiej wyglądają w formie szczepionej. Watanabe w swoim naturalnym pokroju jako krzew wygląda najładniej.
To moje zdanie

Basilikum 14:17, 18 lip 2018

dana1s napisał(a)

podobne autko mam

ale nam klimaty wakacyjne przywiozlas super sa Twoje pocztowki, az sie chce walizke spakowac i ruszyc na poludnie

Ciesze sie, ze wakacje udane mialas Nastepnym razem, musisz troche zjechac z autostrady i o mnie zahaczyc

Jaki bodziszek kwitnie bardzo dlugo? u nas w miescie jest taka rabatka, na ktorej sa bodziszki, rozchodniki, gaury i bardzo mi sie podoba, chce ja odgapic. na tej rabatce jest Jakis bodziszek, ktory na okraglo kwitnie, wiesz jaki to? czy lepiej bedzie jak fotke zrobie?
mrokasia 14:18, 18 lip 2018

dana1s napisał(a)

Witaj Kasiu w moim ogrodzie
Miło mi, że chcesz zostać na dłużej, dziękuję!
Według mnie Watanabe na pniu może wyglądać ciekawie, właśnie przez ten pagodowy układ.
Ja, jakbym miała wybierać to chyba koreańską lub angielską. One zdecydowanie lepiej wyglądają w formie szczepionej. Watanabe w swoim naturalnym pokroju jako krzew wygląda najładniej.
To moje zdanie

Dziękuję Ci bardzo, tak właśnie myślałam, że lepiej poszukać innej kaliny .
sierotka 14:20, 18 lip 2018

dana1s napisał(a)
włoskie uliczki

Cudnie Danusiu będę w maju spacerować tymi uliczkami
Pozdrawiam serdecznie foteczki cudne
dana1s 19:53, 18 lip 2018

Basilikum napisał(a)

podobne autko mam

ale nam klimaty wakacyjne przywiozlas super sa Twoje pocztowki, az sie chce walizke spakowac i ruszyc na poludnie

Ciesze sie, ze wakacje udane mialas Nastepnym razem, musisz troche zjechac z autostrady i o mnie zahaczyc

Jaki bodziszek kwitnie bardzo dlugo? u nas w miescie jest taka rabatka, na ktorej sa bodziszki, rozchodniki, gaury i bardzo mi sie podoba, chce ja odgapic. na tej rabatce jest Jakis bodziszek, ktory na okraglo kwitnie, wiesz jaki to? czy lepiej bedzie jak fotke zrobie?

Izuniu mieli super te pojazdy
Pokażesz swój?

Pięknie było i się skończyło. Człowiek powoli wraca do rzeczywistości. Pranie, sprzątanie i zaprawianie. Dzisiaj od rana przerabiam dary z ogrodu

A wiesz, że o tym pomyślałam jadąc prze Alpy

U mnie kwitną po raz kolejny żałobny i korzeniasty. Reszta trochę zmarnowana od ostatnich upałach, a teraz chyba zgniją bo leje non stop. Musieliśmy zatkać staw, bo miał wylać...
Może zidentyfikujemy po zdjęciu

dana1s 19:55, 18 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo, tak właśnie myślałam, że lepiej poszukać innej kaliny .

Na pewno trafisz coś pięknego