Wszystko się zgłasza, wolę mieć papier niż później rozbierać i płacić kary. Nie bardzo wiem jak walczyć z urzędem.... szczególnie, że każdy ma na to 5 lat, więc to nie wyjątek....ale widły nabyłam i jak tak dalej pójdzie w końcu użyję...
Domek jak powstanie będzie na płycie z możliwością rozbudowy. Ja jestem już w takim wieku, że mam chęć na dom w moim ogrodzie bez względu na jego wielkość. Lubię planować i mam uczucie, że to co wymyśliłam będzie funkcjonalne a taką powierzchnię można dopieścić do takiego stopnia, że zrobi się z tego taka mała" słodka" bombonierka
Danusiu a kto zgłasza ogrody ?pierwsze słyszę .
Dopisuje jeszcze jak tak będziesz zgłaszać to oni naprawdę będą robić sobie jaja przepraszam za zwrot eh wiesz ja byłam nadgorliwa i poszłam do starostwa zgłosić donmek belgijski na mojej działce i niepotrzebnie bo przepis wyraźnie mówi ze nie trzeba.Sami byli w szoku ze "łazę " i zawracam d....Teraz wolę pytać ludzi co znają przepisy w danej kwestii i nie zgłaszam nic ale przestrzegam danego przepisu.
Złośliwość nieraz urzędasa graniczy z chorobą .
Wyczytałam, że można zgłosić oprócz domku ganek 35 m2 i ogród zimowy też 35m2. wg. prawa możesz postawić 2 budowle po 35m2 na każde 500 m2 działki.
Ganek mnie nie urządza, bo wedle prawa spełnia rolę wiatrołapu i nie jest mieszkalna jako tako, natomiast OGRÓD ZIMOWY jest bardziej przeszklony i może pełnić rolę salonu i miejsca do wypoczynku zimą no i może przylegać do domu.
Zobaczymy co z tego wyjdzie...