Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

ElzbietaFranka 16:47, 09 paź 2018

pestka56 napisał(a)
Hej, Danusiu
Zaglądam cały czas do ciebie (do kilku innych ogrodów też), ale nie piszę, bo...hm... trochę z zazdrości U mnie ogród znowu puszczony "samopas". Plany wzięli diabli i tylko marzeniami żyję. Czasu nie mam, bo pomagam córce firmę rozkręcić. Więc oczami przynajmniej ładuję baterie, szczególnie patrzą na twoje zdjęcia.
No, dziś musiałam się odezwać, bo byłam w weekend w cudownej szkółce bylinowej u Godlewskich. A ty pisałaś o kolorach w ogrodzie, że ci brakuje latem. Widziałam kolorowe z liści super bodziszki, rdesty i oczywiście barwne nie tylko jesienią trawy. Mam trochę zdjęć. Ogrody o Zielonych Progach zrobiły I-sze jesienne spotkanie bylinowe. Była prezentacja paproci-języczników. Myślę, że u ciebie miałyby cudownie.
Dana, kapitalny pomysł z tym domkiem na zgłoszenie. Przemyślane rozplanowanie i będzie wspaniale. Pod Birmingham mieszkałam kiedyś w hotelu, który składał się z kilku bydynków stojących w ogrodzie i połączonych ze sobą szklarniowymi łącznikami. Bardzo to było piękne. Szczególnie, że leżał śnieg, więc idąc nimi nagle było się otoczonym białą iskrzącą się bajką.
Buduj i na pohybel urzędasom !!!

O Kasia się pojawiła. A do mnie też zaglądasz?
dana1s 18:27, 09 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wybrać się musisz koniecznieTo ja ją w donicy wsadzę w ziemię

Sylwus jakoś doba jest za krótka...mam nadzieję, że w końcu się uda
To chyba najlepszy pomysł.

dana1s 18:30, 09 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

No i tak zrob zglaszaj male budowle potem zrob laczniki i bedzie git.
Znam ten bol jak jezdzilismy z kosiarka, grabiami w bagazniku jak cyganie.

Lubie grzyby zbierac ale u siebie ciesze sie, jak one maslaki tak siedza w mchu. Sporo juz zebralam daje do sloikow i susze.

Ciesze sie, ze cichaczem jestes u mnie.
Fotka majstersztyk, hosta piekne kolory.

Pozdrawiam do nastepnego widzynia

Elu jak przekształcą to rozbuduję, teraz chciałabym tam choć raz za kiedy przenocować, a taki metraż do tego wystarczy
My dzisiaj trochę zebraliśmy, ale na święta już mam

ale najpiękniejszy był las o poranku mgła...

Muszelka 18:32, 09 paź 2018

dana1s napisał(a)

PRZEPIĘKNA fotografia! Mgła jest cudowną malarką, ale tu zagrało wszystko!
dana1s 18:34, 09 paź 2018

BasiaLT napisał(a)

Danuś co to takiego? Cudne jest.

Basiu to Leycesteria formosa GOLDEN LANTERNS. To mój nowy nabytek i dokupiłam jeszcze kielichowca wonnego, miał takie cudne liście.

dana1s 18:44, 09 paź 2018

pestka56 napisał(a)
Hej, Danusiu
Zaglądam cały czas do ciebie (do kilku innych ogrodów też), ale nie piszę, bo...hm... trochę z zazdrości U mnie ogród znowu puszczony "samopas". Plany wzięli diabli i tylko marzeniami żyję. Czasu nie mam, bo pomagam córce firmę rozkręcić. Więc oczami przynajmniej ładuję baterie, szczególnie patrzą na twoje zdjęcia.
No, dziś musiałam się odezwać, bo byłam w weekend w cudownej szkółce bylinowej u Godlewskich. A ty pisałaś o kolorach w ogrodzie, że ci brakuje latem. Widziałam kolorowe z liści super bodziszki, rdesty i oczywiście barwne nie tylko jesienią trawy. Mam trochę zdjęć. Ogrody o Zielonych Progach zrobiły I-sze jesienne spotkanie bylinowe. Była prezentacja paproci-języczników. Myślę, że u ciebie miałyby cudownie.
Dana, kapitalny pomysł z tym domkiem na zgłoszenie. Przemyślane rozplanowanie i będzie wspaniale. Pod Birmingham mieszkałam kiedyś w hotelu, który składał się z kilku bydynków stojących w ogrodzie i połączonych ze sobą szklarniowymi łącznikami. Bardzo to było piękne. Szczególnie, że leżał śnieg, więc idąc nimi nagle było się otoczonym białą iskrzącą się bajką.
Buduj i na pohybel urzędasom !!!

Kasiu no wreszcie jesteś !!!
Zaglądaj i pisz czasami, martwiłam się jak tak nagle przestałaś pisać.
Ja też nie mam specjalnie czasu i tez często tylko zaglądam do moich ulubionych ogrodów i piszę tylko u siebie.
Poproszę o zdjęcia z tej szkółki, zaraz sobie wyszukam co mają ciekawego i czy wysyłają?
Nie mam już siły czekać kolejne lata, na wiosnę minie 5 jak słyszymy, że wkrótce i proszę pytać.
W międzyczasie mi dzieci urosły, Starszy ma za chwilkę 18 lat i ma swoje plany, Młodszy prawie 16, nim wybudujemy nawet tego malucha trochę minie bo mam chęć zrobić wszystko sama z M i dopieścić każdy kącik. Nie ta jak w poprzednim, bo metraż ograniczył nasze możliwości finansowe i trzeba było z pewnych rzeczy reygnować. Teraz chcę domek po mojemu i tak jak ja sobie go wyobrażam. Na stare lata będzie jak znalazł i w sam raz.
Najbardziej mi zależy żeby stał w moim ogrodzie
Ogród poczeka, a Ty teraz zajmujesz się czymś znacznie ważniejszym. Zaglądaj jednak czasami!

dana1s 18:46, 09 paź 2018

anabuko1 napisał(a)
Danka a cóż to za hosta Tak pięknie plomiennie ci się wystawiła ??

Aniu nie mam pojęcia, mam mnóstwo host ale chyba ani jedna nie ma u mnie nazwy gatunkowej. Kiedyś próbowałam je nazwać, ale to chyba niemożliwe przy takiej ilośc tych roślin na rynku...
W tym sezonie wszystkie tak świecą

dana1s 18:48, 09 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

O Kasia się pojawiła. A do mnie też zaglądasz?

Elu pojawiła się i mam nadzieję że już będzie się odzywać żebyśmy się nie martwili

dana1s 18:51, 09 paź 2018

Muszelka napisał(a)

PRZEPIĘKNA fotografia! Mgła jest cudowną malarką, ale tu zagrało wszystko!

Muszelko kochana, bardzo dziękuję za takie miłe słowa. Gdzie mi do Twoich zdjęć, ale cieszę się ogromnie, że podoba Ci się to ujęcie. Mgłę kocham ...jest tajemnicza i romantyczna po prostu piękna

dana1s 18:53, 09 paź 2018

Dzisiaj był piękny dzień mgły rządziły światem do samego południa