Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Agania 21:44, 18 paź 2018

Wprowadzasz nas coraz dalej ...ścieżki prowadzą do miejsca, w którym już czuje się harmonię i spokój...z potencjałem...aż chce się tu wejść...z zaciekawieniem
mirkaka 07:02, 19 paź 2018

Danusiu co to za drzewo nachylające się obok postumentu?

i tu i na następnym zdjęciu ?

pestka56 10:40, 19 paź 2018

Danusiu, podrzucę ci późnie kilka adresów dobrych stocków, bo to też ważne, żeby byle gdzie nie pokazywać zdjęć. Koniecznie spróbuj

Masz w ogrodzie jeszcze sporo miejsca. A co do warzywnika, szklarenki i podobnych, mam na pintereście tablicę https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-kitchen-garden/ Myślę, że sporo ci się tam spodoba. przez klikanie na zdjęcia można dotrzeć do stron źródłowych i czasem trafić na rysunki konstrukcji, np. szklarni.
dana1s 14:43, 19 paź 2018

Magleska napisał(a)
ale masz tam jeszcze miejsca na chciejstwa ...... ja tam widzę potencjał
kurnik ,warzywnik -takie miejsca też są potrzebne i przydatne
widząc Twój cudowny ogród ,to wiem ,że i ta cześć gospodarcza będzie zachwycać

Madziu to dokładnie drugie tyle działki ile mam już "jako tako" zagospodarowane.
Potencjał jest, a nie chcę żeby ta część jakoś odbiegała stylem od reszty, więc pracy czeka nas bardzo dużo. Myślę, że jak nie zaczniemy budowy to w przyszłym roku sie nad tym skupimy, a jak zaczniemy to jeszcze trochę ten kawałek poczeka na zagospodarowanie
Chciałaby prowadzić prawie samowystarczalne gospodarstwo stąd pomysł na kurnik i duży warzywnik. Do tego kawałek sadu i mnóstwo krzewów owocowych., ale wszystko w swoim czasie, część drzew już rośnie, a nawet zjadłam w tym roku pierwszą śliwkę i kilka swoich brzoskwiń
Ciesze się, że we mnie wierzysz. Dziękuję!!

dana1s 14:45, 19 paź 2018

Agania napisał(a)
Wprowadzasz nas coraz dalej ...ścieżki prowadzą do miejsca, w którym już czuje się harmonię i spokój...z potencjałem...aż chce się tu wejść...z zaciekawieniem

Aguś chciałam Wam pokazać, resztę mojego ogrodu żebyście wiedziały że to co pokazuję to zaledwie połowa tego co mam do obrobienia, a reszta wymaga jeszcze wiele pracy
Dobrze, że ten teren już jest w miarę oczyszczony, ogrodzony i podzielony na strefy teraz tylko wykańczać

Zapraszam!!

dana1s 14:48, 19 paź 2018

mirkaka napisał(a)
Danusiu co to za drzewo nachylające się obok postumentu?

Mirciu na pierwszym zdjęciu modrzew szczepiony, nie wiem jakiej odmiany.
Dalej na fotkach widać głównie jesiony, na ostatniej jest jeszcze krzywa czereśnia

dana1s 14:51, 19 paź 2018

pestka56 napisał(a)
Danusiu, podrzucę ci późnie kilka adresów dobrych stocków, bo to też ważne, żeby byle gdzie nie pokazywać zdjęć. Koniecznie spróbuj

Masz w ogrodzie jeszcze sporo miejsca. A co do warzywnika, szklarenki i podobnych, mam na pintereście tablicę https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-kitchen-garden/ Myślę, że sporo ci się tam spodoba. przez klikanie na zdjęcia można dotrzeć do stron źródłowych i czasem trafić na rysunki konstrukcji, np. szklarni.

Kasiu z miłą chęcią dowiem się gdzie mogę przyrobić trochę grosza Choć szczerze wątpię, że ktoś sie tą moją "twórczością" zainteresuje...
To prawda mam jeszcze bardzo dużo wolnego miejsca. Później sobie przejrzę Twoje inspiracje, dziękuję!
Ewa777 18:25, 19 paź 2018

dana1s napisał(a)

Zakochałam się w tych obrazach
Bardzo fajny domek narzędziowy się tworzy u Ciebie
Jesień w Twoim ogrodzie jest urocza
dana1s 19:00, 19 paź 2018

Ewa777 napisał(a)

Zakochałam się w tych obrazach
Bardzo fajny domek narzędziowy się tworzy u Ciebie
Jesień w Twoim ogrodzie jest urocza

Ewciu bardzo mi miło dziękuję!
Domek nie tyle ładny, co przydatny Wreszcie wszystko co potrzebne będę miała pod ręką i w razie czego mam się gdzie schronić przed deszczem.
Jesień w tym roku jest wyjątkowa nie tylko w moim ogrodzie. Natura cudownie przyozdobiła świat

sylwia_slomc... 19:03, 19 paź 2018

Danusiu masz kawał pola do popisu jeszcze Ta druga połowa też fajna już duże drzewa rosną Ogarniasz ogród bezbłędnie, super to wszystko całość tworzy i jestem spokojna o to, ze ta druga część pięknem tej już zagospodarowanej nie będzie ustępowałaKibicujemy