Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 15:13, 04 lut 2019

sierotka napisał(a)
I super bo gdyby była już wiosna; ) to inne byśmy zaniedbali sprawy a tak wsio się pozalatwia i na działeczki

Bogusiu moi chłopcy już są na tyle dorośli, że im na śniegu nie zależy, bo wiedzą że i tak w tym roku na narty nie jedziemy. Może się uda wyskoczyć na jeden dzień gdzieś na stok, ale to się jeszcze zobaczy.
Oni woleliby już wiosnę i wyskoczyć na boisko, czy rower.
Obydwaj kończą za kilka miesięcy szkołę, a to się wiąże z egzaminami. Dlatego muszą przysiąść fałdy
Ja mam zaplanowane prace na nadchodzący sezon, więc wisona jak najbardziej mogłaby już przyjść, ale chyba wolę żeby teraz się ten śnieg wypadał niż później śnieg w maju...

Tak wyglądała moja działka rano

dana1s 15:17, 04 lut 2019

Aldona40 napisał(a)
U nas od wczoraj padał mokry i ciężki śnieg, i jest go bardzo dużo Tylko te Moje iglaki takie biedne i zmęczone od tego śniegu. Rano szybko do ogrodu, aby ten śnieg troszkę chociaż oczepać. Było ciężko, bo to wszystko było takie zmrożone, ale musiałam im troszkę ulżyć.

Ale mimo wszystko, to Danusiu widoki mamy bajkowe

Aldonko, u nas wczoraj trochę deszcz padał. Ten śnieg to nasypał po północy. Wcześniej siedzieliśmy z M i oglądaliśmy film, to jeszcze nawet nie prószyło...
Teraz wyszło piękne słońce i trochę spada z drzew, ale od rana utrzymują się takie piękne widoki
Ja nic nie otrzepywałam , bo byłabym cała mokra a nie chcę nawrotu choroby. Czuję się już dobrze i niech tak zostanie
Śnieg jest faktycznie bardzo mokry i ciężki, ale przy okazji zrobiło się bajkowo
A wiosna przyjdzie w swoim czasie

Ewa777 15:28, 04 lut 2019

Zima wróciła do Ciebie. U mnie też jeszcze śnieg leży.
Piękne masz zdjęcia ogrodu - nawet zimowe
dana1s 15:50, 04 lut 2019

Ewa777 napisał(a)
Zima wróciła do Ciebie. U mnie też jeszcze śnieg leży.
Piękne masz zdjęcia ogrodu - nawet zimowe

Ewciu wróciła i to ze zdwojoną mocą.
Miałam nadzieję na wiosnę, ale tak jak napisałam niech teraz kiedy ma być zima jest zimno, a wiosny potem już nic nie przerywa
Dziękuję pięknie!

sylwia_slomc... 17:12, 04 lut 2019

Nasypało obficie Pięknie znów zaczarowało, a tu serce ku Wiośnie się wyrywa.
U nas też pobieliło, ale tylko delikatnie ze 2 cm może. Już sie topiło dzisiaj
dana1s 17:50, 04 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nasypało obficie Pięknie znów zaczarowało, a tu serce ku Wiośnie się wyrywa.
U nas też pobieliło, ale tylko delikatnie ze 2 cm może. Już sie topiło dzisiaj

Sylwuś nasypało ze 30cm, pięknie to wyglądało. Cały dzień utrzymywało się na drzewach, bo mrozik -3 trzymał. Bajkowo!
Popołudniu trochę wiatr strącał śnieg z gałęzi, ale dalej jest biało

pestka56 19:31, 04 lut 2019

Tylko sobie powzdycham bo tak pięknie. I jeszcze niebieskie niebo, a u nas co popada, to poleje. Szaro, buro. A kocica wczoraj wieczorem myknęła z domu tradycyjnie uprać futro na deszczu i po 5 minutach wróciła z myszą. Pierwsza w tym roku. Czy to taka dziwna wiosna będzie? Oby już nie przymroziło więcej niż malutki minusik.
Katkak 21:03, 04 lut 2019

Danusiu i dobrze - niech zima będzie zimą. U mnie wczoraj prawdziwa wiosna. Zabrałam się za ścinanie bylin, sprzątnęłam trochę, ale też jeszcze śnieg zapowiadają. W to mi graj, bo my jeszcze przed feriami i dzieciaki nie będą się nudzić .

Nie muszę Ci pisać po raz enty, że zdjęcia są cudne, prawda? Wiesz, że masz we mnie największą fankę . Danuś musimy się poznać - wiem, że zaiskrzy .
Kasiolaaa 22:26, 04 lut 2019

zima tez jest cudowna swoją droga niezle was zasypało
dana1s 06:23, 05 lut 2019

pestka56 napisał(a)
Tylko sobie powzdycham bo tak pięknie. I jeszcze niebieskie niebo, a u nas co popada, to poleje. Szaro, buro. A kocica wczoraj wieczorem myknęła z domu tradycyjnie uprać futro na deszczu i po 5 minutach wróciła z myszą. Pierwsza w tym roku. Czy to taka dziwna wiosna będzie? Oby już nie przymroziło więcej niż malutki minusik.

Kasiu dziękuję!
Było naprawdę uroczo, ale z tego co widzę dalej za oknem mamy biało i to bardzo.
Tedi też szaleje na podwórku, ale w śniegu przychodzi do domu jak Yeti
Zobaczymy, może przyjdzie zwyczajnie o czasie i będzie wiosną, a nie latem jak w zeszłym roku