Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 15:49, 03 lut 2019

Dzisiaj już prawie wcale śniegu nie ma. Spod niego wychodzi cały bałagan. Gałęzi nałamanych mam cała masę i taki ogólny nieład panuje. Oj wzięłabym się już do pracy
Ale trawka ładnie przezimowała i taka soczyście zielona wygląda spod śniegu.
Mgła od rana gęsta i dzień do najprzyjemniejszych nie należy, ale pojechałam na zwiady
Czuć w powietrzu zapach ziemi i te ptaki tak szaleją, że nie wiem co o tym myśleć...

dana1s 15:50, 03 lut 2019

dana1s 15:52, 03 lut 2019

Nowa12 16:03, 03 lut 2019

Danusiu ogladałaś u siebie tawułę sliwowlistną bo moja wygląda jakby zaraz miała coś wypuszczać? Czy ona faktycznie wcześnie u Ciebie kwitnie?
dana1s 16:20, 03 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Danusiu ogladałaś u siebie tawułę sliwowlistną bo moja wygląda jakby zaraz miała coś wypuszczać? Czy ona faktycznie wcześnie u Ciebie kwitnie?

Oglądałam jest cała w pąkach. Kwitnie bardzo wcześnie. Moja ma teraz około 1 metra i ładnie się rozkrzewiła
Cieszę się , bo to jedna z moich ulubionych !

BasiaLT 19:02, 03 lut 2019

Danulku a nie za szybko ty grasujesz po ogrodzie? Choróbsko definitywnie ci przeszło? Bo z kaszlem to nie ma żartów.
gosika67 20:09, 03 lut 2019

Cześć, dereń pięknie się prezentuje, na tle chochołów z traw.Jest taki zgrabny, muszę swojego przyciąć, aby wyglądał jak Twój.
Mgduska 20:32, 03 lut 2019

Dzisiaj obserwowałam i słuchałam, jak pan-sójka, siedząc na czubku mojej najwyższej brzozy, świergolił - tak fajnie to robił i z takim przekonaniem, że trudno mu nie wierzyć, że wszystko zmierza ku wiośnie
Widziałam też, że sójki kradną nam numer z furtki, zrobiony tymczasowo na kawałku płyty wiórowej, żeby facet z pizzerii mógł nas znaleźć - pewnie zbierają materiały budowlane
A poza tym, nasz kot zaczyna gubić sierść...
Wiosna idzie, nie ma na to rady
Magleska 20:38, 03 lut 2019

Na fotkach żadnego bałaganu nie widać jest ślicznie pomimo ,że jeszcze trochę zimowo .....a trawka faktycznie zieloniutka
Hiacynty śliczne moje tez rozkwitły i pachnie w domu niesamowicie uwielbiam
dana1s 12:04, 04 lut 2019

BasiaLT napisał(a)
Danulku a nie za szybko ty grasujesz po ogrodzie? Choróbsko definitywnie ci przeszło? Bo z kaszlem to nie ma żartów.

Basiu byłam tylko na chwilkę
Czuję się znacznie lepiej , mam już tylko katar.
Dziękuję za troskę!

gosika67 napisał(a)
Cześć, dereń pięknie się prezentuje, na tle chochołów z traw.Jest taki zgrabny, muszę swojego przyciąć, aby wyglądał jak Twój.

Gosiu tnę go mocno na wiosnę, a potem tylko koryguję jakieś nadgorliwe gałązki. Lubię jak jest ładnie przycięty

Mgduska napisał(a)
Dzisiaj obserwowałam i słuchałam, jak pan-sójka, siedząc na czubku mojej najwyższej brzozy, świergolił - tak fajnie to robił i z takim przekonaniem, że trudno mu nie wierzyć, że wszystko zmierza ku wiośnie
Widziałam też, że sójki kradną nam numer z furtki, zrobiony tymczasowo na kawałku płyty wiórowej, żeby facet z pizzerii mógł nas znaleźć - pewnie zbierają materiały budowlane
A poza tym, nasz kot zaczyna gubić sierść...
Wiosna idzie, nie ma na to rady

U nas tez pięknie ptaki śpiewają
Może i idzie wiosna, ale po nocy mamy znów cudowną zimę

Magleska napisał(a)
Na fotkach żadnego bałaganu nie widać jest ślicznie pomimo ,że jeszcze trochę zimowo .....a trawka faktycznie zieloniutka
Hiacynty śliczne moje tez rozkwitły i pachnie w domu niesamowicie uwielbiam

Madziu jest bałagan, to jest był bo już faktycznie nie widać
Trawka dzisiaj w innej postaci Bielusia, aż miło!
Moje hiacynty już przekwitają...teraz poczekam na te ogrodowe. Zapach jeszcze się unosi