Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 17:20, 28 lut 2019

AgnieszkaW 17:46, 28 lut 2019

Jeju, jak pięknie, tyle kwiatów Ci już kwitnie? Nawet przylaszczka? U mnie jeszcze ani jednego kwiatucha (muszę postarać się o przebiśniegi, bo one takie ładne wiosną), ale za to motylka widziałam. Pozdrawiam prawie wiosennie
dana1s 18:05, 28 lut 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Jeju, jak pięknie, tyle kwiatów Ci już kwitnie? Nawet przylaszczka? U mnie jeszcze ani jednego kwiatucha (muszę postarać się o przebiśniegi, bo one takie ładne wiosną), ale za to motylka widziałam. Pozdrawiam prawie wiosennie

Agniesiu jest cudownie Ostatnie kilka dni mamy piękną, słoneczną pogodę to wpłynęło na rozwój kwiecia Z dnia na dzień coraz więcej kolorków mamy w ogrodzie, nareszcie.
Przebiśniegi są bardzo wdzięczne i o tej porze roku niezastąpione. Mam dwa gatunki i musze sobie sprawić kolejne tym razem pełne.
Motylki tez były, ale nie zdążyłam po aparat.
Ja również wiosennie pozdrawiam!

Magleska 18:15, 28 lut 2019

Napatrzeć się nię mogę przepięknie .....koniecznie muszę przebiśniegi i krokusy posadzić
dana1s 18:24, 28 lut 2019

Magleska napisał(a)
Napatrzeć się nię mogę przepięknie .....koniecznie muszę przebiśniegi i krokusy posadzić

Madziu ja też nie mogłam się napatrzeć, te wiosenne początki zawsze najbardziej mnie zachwycają
Kocham te pierwsze kolory, wszędzie szarość a tu wyłania się życie
Koniecznie musisz dosadzić te roślinki!

AgnieszkaW 19:09, 28 lut 2019

Dziękuję za przylaszczkę. Kocham te kwiaty, u nas rosną w lesie na dziko, ale jeszcze nie kwitną.
dana1s 19:24, 28 lut 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Dziękuję za przylaszczkę. Kocham te kwiaty, u nas rosną w lesie na dziko, ale jeszcze nie kwitną.

Też bardzo lubię Od kilku lat mam zamiar kupić inne kolory, ale nigdzie w szkółkach nie spotkałam. Przez neta kupiłam pustą doniczkę

gosika67 20:56, 28 lut 2019

Ja też kocham ten czas, tylko, że u Ciebie jakoś szybciej przychodzi, tak kolorowo.
gosika67 20:57, 28 lut 2019

U bergenii coś widać?
dana1s 09:35, 01 mar 2019

gosika67 napisał(a)
Ja też kocham ten czas, tylko, że u Ciebie jakoś szybciej przychodzi, tak kolorowo.

Gosiu ja nie mogłam sie już doczekać, dlatego bardzo mnie cieszy wczesna wiosna w tym roku
Rabaty wiosną są prawie cały dzień w pełnym słońcu , później kiedy drzewa się zazielenią jest ciemniej i wszystko co letnie słabiej kwitnie niż w innych ogrodach, ale tak już jest. Zrobiliśmy przecinkę, ale czy przyniesie efekt zobaczymy latem.

gosika67 napisał(a)
U bergenii coś widać?

Bergenie mają zmęczone zimą liście, ale szybko się zregenerują, muszę je oczyścić. To jeszcze mam do zrobienia, ale muszę poczekać aż mi plecy odpoczną po ostatnich ogrodowych i domowych pracach.
Prawie wszystkie zapączkowane, najbardziej czekam na nowości