Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 10:40, 26 lut 2019

Aldona40 napisał(a)
Jak ja bym chciała mieć takie zdolności szydełkowe, ale niestety jestem beztelencie w tym kierunku Zawsze mi się marzyły takie szydełkowe zazdrostki Ja nie lubię firan na całe okno, bo muszę widzieć świat który mnie otacza

Ale jak to mówią, na naukę nigdy nie jest za późno także wszystko jeszcze przede mną
Ja też jestem fanką czystości i porządku nie znoszę bałaganu czasami to mój M się na mnie wkurza, bo mówi że przesadzam z tymi porządkami ale ja już taka jestem i się nie zmienię

Buziaczki

Hej Kochana!
Ja też chciałabym mieć takie zdolności. Coś potrafię, ale firany bym nie zrobiła
Moje zbiory to wszystko kupne lub dostane
Na całe okno nie mam, ale tu nawet by się takie przydały, za blisko drogi i wszyscy nas obserwują... nie jest to miłe
Ja uwielbiam mieć porządek, bo mam wtedy poczucie porządku w życiu. Mam na wszystko plan i jak mi się rujnuje wpadam w popłoch...
Lubię sprzątać, ale wczoraj zdecydowanie przesadziłam, dalej siedzę i dochodzę do siebie zamiast działać w ogrodzie
Może w końcu się zbiorę
Aldona40 12:19, 26 lut 2019

No bo my Danusiu to chyba lubimy czasem przecholować z tymi naszymi przyjemnościami i żadna siła nas nie powstrzyma a później są efekty .
Ja to wiem po sobie że, najgorzej się ruszyć a później to już jakoś leci

dana1s 14:00, 26 lut 2019

Aldona40 napisał(a)
No bo my Danusiu to chyba lubimy czasem przecholować z tymi naszymi przyjemnościami i żadna siła nas nie powstrzyma a później są efekty .
Ja to wiem po sobie że, najgorzej się ruszyć a później to już jakoś leci

Masz rację, zamiast sobie dawkować to zwykle robię wszystko na raz, a potem muszę się regenerować
Własnie wróciłam z ogrodu u Mamy i wstawiłam obiad, bo chłopcy zaraz wracają
dana1s 14:13, 26 lut 2019

No to pokażę wam ogródek, który chcę i muszę trochę przerobić, bo czasami chciałoby sie choć wypić kawę w plenerze Nie będą to jakieś spektakularne zmiany, ale mam nadzieję, że będzie miło

Po lewej rośnie Wajgela , dalej Jaśminoweiec przed nim Migdałek potem kilka lilaków w różnych kolorach , dwie brzozy , ogromna czerwona leszczyna( tej Mama zakazała tykać) i ogromna róża multiflora. Widać ogromnie zapuszczony trawnik, tj. coś co nim ma być
Po prawej składzik rzeczy niepotrzebnych, a za nim domek ogrodnika.
Razem z domem działka ma 600 metrów zatem tego ogródka może jest z 250 m2
Niby mało, ale roboty cała masa...

Ogólnie wygrabiłam dzisiaj z grubsza, ale po wczorajszym maratonie w domu to wszystko, na co mnie stać

W ogrodzie wiosna

pestka56 10:28, 27 lut 2019

Dana, firany są całkowicie szydełkowe? Czy może to jest tzw. klockowa siatka? Ja mam podobne po mojej babuni. Tyle, że nie mają żadnego motywu dodtkowego, ot po prostu siatka.

Twój ogrod, jak zawsze

U mnie po rewolucji z niedzielnym cięciem stoją przed domem dwa bardzo wysokie i bardzo od dołu łyse parasole wierzby białej. niezbyt ładnie to w tej chwili wygląda. Mam nadzieję, że jak wierzby puszczą długie witki, to spełnią moej oczekiwania. Będą mieć płaczący kopulasty kształt, a w ogrodzie będzie więcej światła.
Aldona40 13:10, 27 lut 2019

Danusiu już się wpraszam na wypicie z Tobą kawki oczywiście że wirtualnie . Bardzo jestem ciekawa jak zaczarujesz ten ogród tymi swoimi dwiema rożdżkami

Ewa777 15:45, 27 lut 2019

dana1s napisał(a)
Dzisiaj rano powitał nas wielki mróz. Nie spodziewałam się, aż tak niskiej temperatury. -9, potem wcale nie było lepiej teraz mamy -3.
Ziemia zmarznięta i skostniałe dłonie spowodowały, że odpuściłam sobie dzisiaj prace w ogrodzie . Trochę szkoda mi dnia, ale nie chcę znów być chora. Człowiek się spoci i choróbsko murowane...
Pojechaliśmy tylko na obchód i krótki spacerek

Słońce od rana świeciło na niebie, więc widoki były piękne mimo zimna

Rano jak robiłam kawkę, niebo było przepiękne

a teraz trochę ogrodu, zmrożony ale mój ukochany

Uwielbiam te Twoje obrazy z widokiem na staw. Przepięknie masz
dana1s 17:34, 27 lut 2019

pestka56 napisał(a)
Dana, firany są całkowicie szydełkowe? Czy może to jest tzw. klockowa siatka? Ja mam podobne po mojej babuni. Tyle, że nie mają żadnego motywu dodtkowego, ot po prostu siatka.

Twój ogrod, jak zawsze

U mnie po rewolucji z niedzielnym cięciem stoją przed domem dwa bardzo wysokie i bardzo od dołu łyse parasole wierzby białej. niezbyt ładnie to w tej chwili wygląda. Mam nadzieję, że jak wierzby puszczą długie witki, to spełnią moej oczekiwania. Będą mieć płaczący kopulasty kształt, a w ogrodzie będzie więcej światła.

Kasiu tak wszystkie jakie mam to szydełko, nie mam nic klockowego miałam kiedyś obrus, ale był prostokątny i nigdzie mi , nie pasował.

Cieszę się, że Ci się podoba. Dziękuję!!

U nas dalej cięcie na tapecie, ale wolno idzie, bo M ma robotę. Teraz juz mnie nie goni termin, więc na spokojnie

Wierzba sie zagęści i będzie piękna. Ja mam jeszcze jedną wierzbę do podcięcia , może w sobotę się uda
dana1s 17:36, 27 lut 2019

Aldona40 napisał(a)
Danusiu już się wpraszam na wypicie z Tobą kawki oczywiście że wirtualnie . Bardzo jestem ciekawa jak zaczarujesz ten ogród tymi swoimi dwiema rożdżkami

Aldonko zapraszam serdecznie zawsze, kiedy będziesz miała ochotę na moje towarzystwo
Póki co nie mam weny na ogród Mamy i działam w swoim, tam odpoczywam mimo fizycznego wysiłku. Dzisiaj znowu dałam sobie do wiwatu
dana1s 17:40, 27 lut 2019

Ewa777 napisał(a)

Uwielbiam te Twoje obrazy z widokiem na staw. Przepięknie masz

Ewciu serdecznie dziękuję, bardzo miło czytać takie komentarze. Uwielbiam staw mimo że sporo z nim pracy. Tworzy niesamowity mikroklimat, nawet w największe upały nie widać zmęczenia u roślin