dana1s
19:04, 07 mar 2019

Dzisiaj była iście letnia pogoda, na termometrze blisko 20 kresek i pełne słońce. Czasami coś powiało, ale to bardzo dobrze bo pranie schło na balkonie błyskawicznie
Oczywiście nie odpuściłam sobie ogrodu. Zaczęłam przesadzanie. Całą zimę spisywałam co mi nie "leży" i co przenieść. Niektóre rośliny mimo opisu okazały się mutantami i musiałam im znaleźć nową miejscówkę.
No i wreszcie zabrałam się za rabatę przed naszym domkiem ogrodnika. Pierwsze musiałam zerwać darń, a potem dopiero kombinowałam co tam zrobić, ma być romantycznie
Rabata dostała obwódkę z czego? Oczywiście z bergenii
Ciut dalej posadziłam trzcinnika ostrokwiatowego i pod ścianą pnącą białą różę. Z drugie strony wsadziłam winobluszcza trójklapowego. Reszty nie mam, ale widzę tam... białe jeżówki, ostróżki i inne białe byliny
Marzy mi się prawdziwa biała rabata
Na ścianie zawiśnie lustro, ale jeszcze nie mam pomysłu jakie, chyba chcę w metalowej ramie. Zatem musi poczekać na swoją kolej. Pierwsze brama, potem most i mur w biesiadnym
Póki co efektu nie widać

Mam nadzieję, że jak się rozrośnie i skończę będzie ładnie

Oczywiście nie odpuściłam sobie ogrodu. Zaczęłam przesadzanie. Całą zimę spisywałam co mi nie "leży" i co przenieść. Niektóre rośliny mimo opisu okazały się mutantami i musiałam im znaleźć nową miejscówkę.
No i wreszcie zabrałam się za rabatę przed naszym domkiem ogrodnika. Pierwsze musiałam zerwać darń, a potem dopiero kombinowałam co tam zrobić, ma być romantycznie

Rabata dostała obwódkę z czego? Oczywiście z bergenii

Ciut dalej posadziłam trzcinnika ostrokwiatowego i pod ścianą pnącą białą różę. Z drugie strony wsadziłam winobluszcza trójklapowego. Reszty nie mam, ale widzę tam... białe jeżówki, ostróżki i inne białe byliny

Marzy mi się prawdziwa biała rabata

Póki co efektu nie widać
Mam nadzieję, że jak się rozrośnie i skończę będzie ładnie