Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 16:27, 20 mar 2019

Agania napisał(a)
Przywołałaś wspomnienia i wszyscy chcemy u Ciebie od razu na leżak
a ja chciałabym poprosić Cię o nazwę kwiatków na rabacie
z z białymi dzwonkami, takie drobne jasno różowe...zachwyciłam się nimi...czy to róża?
Tam rosną jeszcze kule czy to jakieś czosnki?...Tak pięknie a to trochę czerwca u Ciebie
Skrzyneczki i szklarnia to już tuż tuż
Zmierzyłaś kule...poturlasz do Aganiowa

Aguś czekam z niecierpliwością na stabilną , ciepłą pogodę. Wtedy chwycę za pędzel i pomaluję leżaki, podest i krzesełka w biesiadnym. Latem chyba wezmę się za płot
To róża Ballerina, jest zjawiskowa, tam rośnie tylko jedna sztuka. Kwitnie nieprzerwanie cały sezon. Polecam !
Tak mam tam czosnki... skrętolistne, główkowate i te wielkie kule to czosnki Krzysztofa. Dzisiaj znów kilkanaście wsadziłam, jutro ukopię u Teścia jeszcze kilkadziesiąt i dosadzę gęsto. Kocham czosnki
Zeszłoroczne skrzynie wysiane, ale jeszcze nie pomalowane. Na kolejne przyjdzie trochę zaczekać, bo M bierze się za bramę i furtkę bo nie mam jak gości wpuścić

Zapomniałam, jutro w ogrodzie zmierzę i napisze jaki mają wymiar
dana1s 17:02, 20 mar 2019

Dzisiaj od rana byliśmy w ogrodzie, ale głównie u Teścia. Po operacji nie daje rady sam wszystkiego zrobić, więc musieliśmy mu pomóc. Przy okazji dostałam 8 gatunków floksów, po małej sadzoneczce i już rosną u mnie w ogrodzie To będzie niespodzianka, bo nie wiem jakie miał u siebie
Miniaturową jabłonkę i wiśnię, te też już rosną u nas. Jeszcze musimy wykopać w sobotę tuję kulę taką ponad metr, dzisiaj juz nie było siły...
Na koniec jeszcze wykopałam kilkanaście czosnków i wsadziłam do ogrodu, jutro pójdę po kolejne, bo zdecydowanie za bardzo się rozmnożyły.
Potem u siebie głównie sadziłam, a M obcinał wierzby. Zrobiło się porządnie
Muszę sobie dzisiaj spisać co jeszcze muszę zrobić oprócz wertykulacji o odżywki

M skakał z drzewa na drzewo

teraz tylko czekać aż się zazielenią, ale będzie zdecydowanie więcej światła na rabatach

Przy muzyce robota aż się paliła w rękach

dana1s 17:05, 20 mar 2019

W ogrodzie na dobre rozgościła się wiosna, pierwszy dzień astronomicznej a tu niespodzianka

Kocham to zestawienie kolorów

Robi sie kolorowo

Kalina Bodnantska Dawn

Abeliofylum Roseum

dana1s 17:08, 20 mar 2019

Kalina wonna December dwarf

ciemierniki

dana1s 17:09, 20 mar 2019

modrzewie startują

Tawuła Tunberga Ogon

dana1s 17:28, 20 mar 2019

Całkoształty

Jutro muszę przeplewić rabaty, bo chwasty jak zwykle są najszybsze
I pozamiatać chodniki.
Jak pogoda pozwoli, spryskam młode marcinki profilaktycznie, bo w zeszłym roku nawet nie zdążyłam popatrzeć, a już były zarażone...nawet kwiatka nie miałam i jesień mało kolorowa przez to była. Muszę o to zadbać
Czeka mnie jeszcze przesadzenie malin, M mi naszykował rabatę w słońcu, bo teraz są w cieniu i licho owocują. W zeszłym roku w pełne słońce przesadziłam borówki amerykańskie i jagodę kamczacką, mają pełno pąków Może wreszcie się najem
Zapomniałam też kupić nasion koperku i pietruszki naciowej...skleroza . Jutro to muszę naprawić
Mam jeszcze w wodzie odrosty z derenia Kelsey'a robię sobie z nich szpaler przy ścieżce w gospodarczej i już mam prawie całość Musze posadzić do ziemi.
Na koniec zostawię sobie przeniesienie wielkiej kupy cienkich gałęzi, bo mi blokują dostęp do kompostownika. Od przyszłego tygodnia w ruch idzie mielarka, a w sobotę chcemy zrobić ognisko z kiełbaskami. Przy okazji posprzątam okolice ogniska , jest tam mnóstwo kolczastych młodych gałązek akacji i obcięte róże, tego nie mielę bo w zeszłym roku cierń przeszedł mi przez podeszwę i utknął w stopie, Leżał sobie w zrębkach na rabacie...
Magleska 18:56, 20 mar 2019

poczytałam o planach śliczne fotki pooglądałam lecę dalej

chociaż może..... jeszcze małe pytanie Ty masz dereni sporo ,prawda ?
który z nich osiąga maksymalną wysokość tak 1,20- 1,50 ….- szerokość też ok 1m ...i żeby miał w zimie żółte ,lub żółto pomarańczowe gałązki ?
bo ten flaviramea -podoba mi się bardzo ,ale on potfór rośnie
dana1s 19:06, 20 mar 2019

Magleska napisał(a)
poczytałam o planach śliczne fotki pooglądałam lecę dalej

chociaż może..... jeszcze małe pytanie Ty masz dereni sporo ,prawda ?
który z nich osiąga maksymalną wysokość tak 1,20- 1,50 ….- szerokość też ok 1m ...i żeby miał w zimie żółte ,lub żółto pomarańczowe gałązki ?
bo ten flaviramea -podoba mi się bardzo ,ale on potfór rośnie

Madziu spisuję co mam zrobić, bo coś mnie ostatnio skleroza dopada. Przyjeżdżam do ogrodu i nie wiem w co mam ręce wsadzić. Jak mam plan tylko odhaczam
Dziękuję w imieniu fotek
Miłego wieczoru kochana, lecisz jak pędziwiatr
Mam sporo dereni, bo bardzo je lubię. Ja najbardziej lubię Sibirica Variegata i Midwinter Fire
dana1s 19:09, 20 mar 2019

Dzisiaj pierwsza wiosenna pełnia, Robacza pełnia Księciunio świeci jak szalony i jest piękny!

karlos 19:18, 20 mar 2019

Ładne wiosenne foty a ja nie mam czasu bo walczę z blaszakiem :/ ale postępy są