Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 20:28, 29 maj 2019

Magleska napisał(a)
Danusiu nadrobiłam …..
mój jedyny dereń cousa -piękny- jesienią sadzony ,niestety nie przetrwał -szkoda mi go było bardzo ….i na razie się zraziłam ….

ale może spróbuję ukorzenić z gałązki hmm tylko nie mam gdzie przysłowiowo ukraść

u mnie też zimno i co chwilę leje -cisy w brzozowe żółkną ,bo stoją w wodzie -nie wiem czy przetrwają …

dość już mam tego deszczu i ponurej pogody ,ale na weekend zapowiadają lepszą aurę ...oby

ps. a jak tam Twój warzywniczek i szklarnia ? jakieś postępy ,czy też na razie przerwa w pracach ?

Madziu, a ja tylko wszędzie oglądam obrazki. Zniechęca mnie ta pogoda, miałam dzisiaj plany, a ostatecznie nawet nie byłam w ogrodzie.
U mnie też widzę, że wszystko łapie grzyba, a nie na jak opryskać bo ciągle mokro. Budleje obwiesiły gałązki od nadmiaru wody.
Mam zdecydowanie dość, zamiast się opalać przy pracy w ogrodzie człowiek rdzewieje... Kości mnie bolą chyba się reomatyzm odezwał. Kto by pomyślał, że to prawie czerwiec.
Podobno zaraz mają być 30-to stopniowe upały, ale z burzami.
Nic nie robimy, nie miałam kiedy. Już mi wszystko jedno kiedy się z tym uporam, ale pomidory wołają o przesadzanie...
dana1s 18:15, 30 maj 2019

U nas znowu leje, już się cieszyłam bo rano było nawet znośnie ale popołudniu znów się zaczęło...no ręce opadają!
Pojechałam na działkę tylko na chwilę, galopem przebiegłam zobaczyć czy wszystko w porządku i znów siedzę i się kiszę w domu. Powoli mam tego serdecznie dosyć.
Oby jutro i w weekend było lepiej, bo zwariuję!

Kilka fotek

dana1s 18:17, 30 maj 2019

dana1s 18:22, 30 maj 2019

Red Robin

Rosa Glauca

Palibin

Róża francuska

Katkak 18:28, 30 maj 2019

Cudne masz te róże Danuś, takie nietypowe
dana1s 18:30, 30 maj 2019

Katkak napisał(a)
Cudne masz te róże Danuś, takie nietypowe

Kasiu kocham pustaki, już Ci pisałam
W zasadzie wybieram głównie takie i jeszcze takie pomponowe, o te dwie wersje mnie najbardziej kręcą!
Róże uwielbiam i mam ich kilkadziesiąt, zaraz zaczną pokaz
Katkak 18:46, 30 maj 2019

dana1s napisał(a)

Kasiu kocham pustaki, już Ci pisałam
W zasadzie wybieram głównie takie i jeszcze takie pomponowe, o te dwie wersje mnie najbardziej kręcą!
Róże uwielbiam i mam ich kilkadziesiąt, zaraz zaczną pokaz

Tak, pamiętam
dana1s 18:51, 30 maj 2019

Katkak napisał(a)

Tak, pamiętam

Jakoś te mi się wydają najdelikatniejsze i takie eleganckie
Bardzo je lubię
Doranma 19:52, 30 maj 2019

Piszesz, że nie jesteś zadowolona z pogody, ale Twój ogród chyba wręcz przeciwnie ☺ Takimi widokami trudno się nasycić, wciąż mało i mało ☺ Rosa glauca cudna!
dana1s 20:01, 30 maj 2019

Doranma napisał(a)
Piszesz, że nie jesteś zadowolona z pogody, ale Twój ogród chyba wręcz przeciwnie ☺ Takimi widokami trudno się nasycić, wciąż mało i mało ☺ Rosa glauca cudna!

Dorociu już mi ten deszcz bokiem wychodzi, nic zrobić nie można. Warzywnik nieskończony, szklarnia niezaczęta, brama czeka, a czas ucieka. Dzisiaj myślałam od kiedy pada no i zaczęło w weekend majowy... z krótkimi przerwami
Ogród już też nasycony, rośliny tracą wigor od nadmiaru wody. Budleje obwieszone biedne stoją i czekają na słońce. Chwasty mają się świetnie, rosną jak dzikie. A ja siedzę i rozmyślam od czego zacząć nadrabiać zaległości...

Cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Dziękuję!!