Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 07:04, 29 maj 2019

Mari napisał(a)

Mari to Bergenie
TAR 09:00, 29 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

Są, są tylko ceny wbijają w ziemię. Jeszcze zależy jakiej odmiany szukasz i za ile. Żeby zakwitł trzeba naprawdę wiele lat czekać, myślę, że stąd takie ceny. Najtańszy to chyba Kousa. Przy kupnie trzeba patrzeć czy już kwitł choć jednym kwiatkiem

eee nie trzeba kupowac z kwiatkiem. mam 3 kousa i 2 kwieciste. w pierwszym sezonie żaden kousa nie kwitł ale dostały chyba odpowiadajace im miejscowki i jeden zakwitł po dwoch sezonach, drugi po jednym sezonie. trzeci jeszcze nie wkopany ale kwiaty ma
jak dla mnie nawet nie musza kwitnac, kupilam ładne z wygladu i stawiałąm na przebarwienie jesienne. kwiat to dodatkowy bonus wiem, ze chce jeszcze kilka dokupic, bardzo mi sie podobaja i widze, ze w moim ogrodzie jest im dobrze. porównując fg i szkołke 130 + kurier do 60-70. Dla mnie spora roznica. Za tego kwiecistego dalam nieco wiecej ale jest tez spory. w fg był po 259 ja dałam ok 120. to samo z dereniem pagodowym bylo. mozna trafic na wszystko ale trzeba pytac. ja nawet robie liste dla mojego zaprzyjaznionego szkolkarza i on sciaga takie rosliny, oczywiscie sa nieco drozsze ale nie tak drogie jak w necie. przykład z innej szkołki netowej - heptakodium 49 u mnie 18. niby nic a jednak sporo.
dana1s 09:13, 29 maj 2019

TAR napisał(a)

eee nie trzeba kupowac z kwiatkiem. mam 3 kousa i 2 kwieciste. w pierwszym sezonie żaden kousa nie kwitł ale dostały chyba odpowiadajace im miejscowki i jeden zakwitł po dwoch sezonach, drugi po jednym sezonie. trzeci jeszcze nie wkopany ale kwiaty ma
jak dla mnie nawet nie musza kwitnac, kupilam ładne z wygladu i stawiałąm na przebarwienie jesienne. kwiat to dodatkowy bonus wiem, ze chce jeszcze kilka dokupic, bardzo mi sie podobaja i widze, ze w moim ogrodzie jest im dobrze. porównując fg i szkołke 130 + kurier do 60-70. Dla mnie spora roznica. Za tego kwiecistego dalam nieco wiecej ale jest tez spory. w fg był po 259 ja dałam ok 120. to samo z dereniem pagodowym bylo. mozna trafic na wszystko ale trzeba pytac. ja nawet robie liste dla mojego zaprzyjaznionego szkolkarza i on sciaga takie rosliny, oczywiscie sa nieco drozsze ale nie tak drogie jak w necie. przykład z innej szkołki netowej - heptakodium 49 u mnie 18. niby nic a jednak sporo.

Ja już w necie nie kupuję, kilka razy się sparzyłam. Chyba tylko dwie dostawy były przyzwoite.
Będę się rozglądała za kwiecistymi i to w miarę wyrośniętymi, bo takie 20cm maleństwa zakwitną za 10 lat

U Was też tak paskudnie, zimno i leje?
TAR 09:19, 29 maj 2019

niee, u nas tak bylo wczoraj. przyznaje, ze czekalam na deszczowy dzien, na rabatach mocno juz przeschło. a dzis lekki wiatr, chłodno ale słonecznie. mam w planach w koncu wysadzic brzoze youngii z owalu na froncie i wsadzic tam upolowanego buka. a brzozke przesadzic w lepsze miejsce, zeby biedna tak sie nie meczyła. buk do towarzystwa na kosówki i kostrzewy i dostanie jeszcze świerzbnice lub perovskie perowskie bardziej kolorystycznie do kostrzew przypasuja.
dana1s 09:34, 29 maj 2019

U nas jest okropnie, nie dość że mokro to jeszcze zimno bardzo... Muszę się jakoś odpowiednio ubrać do ogrodu, coś bym zrobiła, ale dopiero co byłam przeziębiona...
Plany masz wielkie, ale z Twoją werwą wszystko zrobisz!
Miłej pracy!!
pestka56 11:01, 29 maj 2019

U mnie też chodno i pada od wczoraj niemal cały czas. A ziemia wciąż nienasycona, chłonie jak gąbka.

Wyjdzie na to, że muszę zebrać się i zacząć objeżdżać szkółki nieco dalej ode mnie. Listy kalinowa, dereniowa i bylinowa mi napuchły bardzo

sierotka 11:02, 29 maj 2019

Raj kolejny
Agania 11:44, 29 maj 2019

Miło się czyta o dereniach, warto je mieć pomimo tego czekania na kwiaty.
Ja miałam co do zakupu dereni właśnie wielkie szczęście do nich, tylko raz straciłam po zimie pagodowego variegatę, ale to było za wcześnie na sadzenie dereni z początków mojego ogrodniczkowania...teraz cieszą ogromnie...byłam zobaczyć różowego u TAR po prostu cudo

Dana bergenie tylko u Ciebie takie giganty, a w deszczu tworzą tropikalny
klimacik

Pogoda nie nastraja do niczego, ale przynajmniej dostarczyłaś nam nowych
fotek

dana1s 12:38, 29 maj 2019

pestka56 napisał(a)
U mnie też chodno i pada od wczoraj niemal cały czas. A ziemia wciąż nienasycona, chłonie jak gąbka.

Wyjdzie na to, że muszę zebrać się i zacząć objeżdżać szkółki nieco dalej ode mnie. Listy kalinowa, dereniowa i bylinowa mi napuchły bardzo

A ja zasypiam na stojąco, nic nie zrobiłam tylko pranie, a teraz obiad. Na działce jeszcze nawet nie byłam, ale może popołudniu się uda...
U nas jest tak mokro, że woda stoi na trawniku. Zaraz wszystko zacznie gnić
Ciekawa jestem, czy całe lato takie będzie. Dzieci się zanudzą!
Ja chyba też tak zrobię, ale moja lista nie jest już bardzo długa jak nic nie trafię to też się nic nie stanie.
dana1s 12:39, 29 maj 2019

sierotka napisał(a)
Raj kolejny

Boguniu dziękuję kochana!!