Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 21:59, 04 cze 2019

Alicja169 napisał(a)
Dzięki za informację Danusiu, styrak wpisany na moją listę chciejstw, zawilec też powinien się znaleźć, pozostałe dwa mam, choć pewnie inne odmiany

Nie ma za co
Styrak to piękny krzew. Polecam!!
Zawilców jest mnóstwo odmian, żylistków również
Ale nie można mieć wszystkiego
Agania 07:17, 05 cze 2019

Danuś odbierz PW, śliczny avatarek
TAR 08:55, 05 cze 2019

dana1s napisał(a)

Styrak to piękny krzew. Polecam!!

moj przemarzl w majowym strzale mrozu, powoli sie odbudowuje, na pieknotki juz nie licze. nie podniosą sie. tylko zylistki jako tako dały rade ale kwitnac w tym roku nie beda raczej. w przyszłym roku chyba je przesadze w inne miejsce, do półcienia, słonce je za mocno przypala a mroz za bardzo szkodzi
dana1s 18:53, 06 cze 2019

Agania napisał(a)
Danuś odbierz PW, śliczny avatarek

Dziękuję!!
dana1s 18:55, 06 cze 2019

TAR napisał(a)

moj przemarzl w majowym strzale mrozu, powoli sie odbudowuje, na pieknotki juz nie licze. nie podniosą sie. tylko zylistki jako tako dały rade ale kwitnac w tym roku nie beda raczej. w przyszłym roku chyba je przesadze w inne miejsce, do półcienia, słonce je za mocno przypala a mroz za bardzo szkodzi

Sporo Ci przymroziło, szkoda każdej roślinki ale dobrze że choć część się odbudowuje. U mnie dostała tylko Dawidia, już nadgoniła ale na początku wyglądała okropnie.

Nas chronią przed wiatrem , słońcem i mrozem duże drzewa, a z drugiej strony nie ma takiej ilości światła żeby rośliny bujnie kwitły, choć w tym roku nie mogę narzekać
dana1s 19:01, 06 cze 2019

Dzsiaj wracając z pracy wypatrzyłam szkółkę i popłynęłam . Obiecałam sobie, że już nic, bo zaraz urlop ale nie mogłam się powstrzymać

Przedstawiam Wam mojego Derenia Kousa Satomi

kupiłam dwa powojniki Pamiat serdtsa i Gravetye Beauty
oto on

do ogrodu trafiła też kolkwicja, uśmiechała się do mnie

Kupiłam też piękną japońską tawułę Bullata, liście ma cudne

no i dwie paprocie z czego ta zachwyciła mnie najbardziej. Nie wiem jak sie nazywa ale pewno wkrótce ją oznaczę

Edit :

Dryopteris erythrosora 'Brilliance' Narecznica czrwonozawijkowa

dana1s 19:04, 06 cze 2019

W ogrodzie rozkwitł styrak, jest zjawiskowy

zaczynają kolejne żylistki, są cudne Rosea Plena

dana1s 19:07, 06 cze 2019

No i czas na róże Powoli zaczynają pokaz, ale jest tyle mszyc że muszę czymś je opryskać. Niestety jest tak gorąco, że mogłabym spalić pąki...

masowo kwitnę bodziszki, uwielbiam tą masę kwiecia

i zaczynają piwonie....nadchodzi lato!

Basilikum 19:30, 06 cze 2019

oj tak lato juz za plotem stoi
Bodziszkow mam w tym roku juz duzo i pieknie kwitna
Zylistki mnie zainteresowaly, nie znalam tej rosliny, musz poszukac, moze by tak gdzies jeszcze dalo sie wcisnac
dana1s 19:37, 06 cze 2019

Basilikum napisał(a)
oj tak lato juz za plotem stoi
Bodziszkow mam w tym roku juz duzo i pieknie kwitna
Zylistki mnie zainteresowaly, nie znalam tej rosliny, musz poszukac, moze by tak gdzies jeszcze dalo sie wcisnac

Izuniu dopiero wyglądaliśmy wiosny, a tu już pełnia lata u nas afrykańskie wręcz upały. Dzisiaj termometr pokazywał ponad 40 stopni...
Bodziszki bardzo lubię, kwitną niezawodnie i pięknie zadarniają.
Żylistków mam kilka odmian, Rosea plena jest przepiękna. Zaczyna też pink Pom pom. Jak mi się uda jutro dojechać na ogródek to cyknę