Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Katkak 06:30, 01 lip 2019

Doranma napisał(a)
Pomimo suszy rośliny dają radę - kwitną bardzo pięknie. Cieszmy się tymi chwilami, bo za kilka miesięcy ...mokra jesień ☺

Złota polska, najpiękniejsza
AniazUroczyska 02:23, 02 lip 2019

Katkak napisał(a)

Tak Kasiu, ta "złota polska" ma wiele uroku, ale niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast niej mamy taką zbyt mokrą, zimną, ponurą, smutną i zapłakaną
dana1s 07:12, 03 lip 2019

Doranma napisał(a)
Pomimo suszy rośliny dają radę - kwitną bardzo pięknie. Cieszmy się tymi chwilami, bo za kilka miesięcy ...mokra jesień ☺

Dorociu rośliny bardzo cierpią, ale najgorzej wygląda staw. Wody ubywa w zastraszającym tempie, mam w stawie przyduchę. Mnóstwo ryb padło
Nie pamiętam takiego suchego lata. Przedwczoraj przeszła burza, nałamała gałęzi, poprzewracała rośliny w ogrodzie ale o deszczu zapomniała... Róże mam zmasakrowanereszta więdnie
Płakać mi się chce!
Lubię jesień, a za deszczem tęsknię u mnie już 2 miesiące nie padało...
dana1s 07:16, 03 lip 2019

Katkak napisał(a)

Zgadzam się, piękna i jeszcze jest czym oddychać.
Dzisiaj trochę chłodniej póki co, ale błękit na niebie i słońce się rozkręca. Znowu będzie gorąco...
Gosiek33 07:18, 03 lip 2019

Jakie to smutne

Piszą, że Narew i Noteć wysychają... a my ciągle nie chcemy wierzyć w ocieplenie klimatu
dana1s 07:18, 03 lip 2019

AniazUroczyska napisał(a)

Tak Kasiu, ta "złota polska" ma wiele uroku, ale niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast niej mamy taką zbyt mokrą, zimną, ponurą, smutną i zapłakaną

Aniu wszystko będzie lepsze od tej suszy. U mnie ziemia wygląda jak w Afryce, nawet staw popękał. Wody nie ma nawet w studniach. Nikt już nie podlewa, bo ciśnienie jest bardzo małe a zaraz nie będzie co pić...
Jest bardzo źle!
Milka 07:18, 03 lip 2019

Ja jakoś suszy nie widzę zielono i kolorowo
dana1s 07:23, 03 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)
Jakie to smutne dnię

Piszą, że Narew i Noteć wysychają... a my ciągle nie chcemy wierzyć w ocieplenie klimatu

Gosiu wszystko wysycha, poziom wód drastycznie spadł. Klimat się zmienił i chyba czas się do tego przyzwyczaić. Ten rok pokaze co mi przetrwa w ogrodzie. Kaliny mimo podlewania są zwiędnięte, ciekawe czy odzyskają wigor. Kous ma ususzone i spalone liście wygląda tragicznie. Ziemia wypalona, można zapomnieć o trawniku. Ja nie mam szans na podlewanie całego ogrodu...
dana1s 07:25, 03 lip 2019

Milka napisał(a)
Ja jakoś suszy nie widzę zielono i kolorowo

Irciu duże drzewa jeszcze zielone, ale reszta po ostatniej wichurze leży osuszone na wiór...
Mam fotki ale nie mam ochoty ich wstawiać
Milka 07:39, 03 lip 2019

Ja mam podobnie po wichurze, nie dość że zaległości z poprzednimi pracami, to już są nowe, trudne jest ogrodniczkowanie, ale już chłodniej, może się coś podciągnie