Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 18:15, 26 cze 2019

greg66 napisał(a)
Danusiu wszystkiego naj....

Grzesiu bardzo dziękuję!
dana1s 18:16, 26 cze 2019

BasiaLT napisał(a)
Danusiu wszystkiego naj naj... przede wszystkim zdrowia i spełnienia marzeń, zwłaszcza tych mieszkaniowych.

Basiu kochana, dziękuję
dana1s 18:24, 26 cze 2019

Dzisiaj żeby trochę odreagować poranek w UM, mimo upału wpadłam w wir sprzątania w ogrodzie.
Oplewiłam i ogarnęłam połowę, tą bardziej cienistą . W słońcu jest ponad 40 stopni. Rośliny mdleją, a w zasadzie schną na wiór. Podobno od jutra o 10 stopni chłodniej. Oby, bo inaczej poumieramy...
Jak to jest, że chwastom nic nie przeszkadza w rozwoju, są bujne i nie oklapły. Rosną jak na drożdżach.

Jutro zamierzam oplewić drugą część, ale to zależy od pogody bo większość w pełnym słońcu.

Wygląda ciut lepiej, tylko ta susza...

dana1s 18:26, 26 cze 2019

dana1s 18:27, 26 cze 2019

I mój dzisiejszy gość

Gosiek33 18:29, 26 cze 2019

dana1s napisał(a)

Kasiu dziękuję, niestety nie skróci.
Dzisiaj było wyłożenie czekałam na nie 5 lat i... niestety moja działka nie została ujęta Byłam w urzędzie i o mało mnie nie wynieśli.
Wściekłam się , bo obok przerobili połowę działki i sąsiedzi zamiast 3 oddzielnych postawią sobie szeregówkę dla trójki rodzeństwa. A u nas zrobili pas ochronny dla cieku wodnego...
Z drugiej strony o 1 metr od mojej działki jest działka budowlana i po drugiej stronie ulicy 4m tez jest budowlana. A u mnie nie.
Dobrze, że mnie M trzymał...
będziemy reklamować, pani inspektor zamiast odpowiadać dziwnie mruczała a jak zapytałam dlaczego to powiedziała "bo mogą"
Koszmarny dzionek mam...

Róże wspaniałe Buziaki!!

Nie dziwię się Twjej reakcji. Zastanawiam się czy mruczenie bo mogą nie sugeruje jakiejś zemsty na Tobie? Bardzo to smutne
dana1s 18:44, 26 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)

Nie dziwię się Twjej reakcji. Zastanawiam się czy mruczenie bo mogą nie sugeruje jakiejś zemsty na Tobie? Bardzo to smutne

Gosiu, ale oni nie mają się za co na mnie mścić...ja zwykle jestem bardzo grzeczna, ale dzisiaj mi nerwy puściły. Wszystko wokół przekształcone, a moje to ma być oddech dla sąsiedztwa, no nie wytrzymałam.
Będę reklamowała, bo normalnie ta mapa aż boli w oczy. Jak nie całe to chociaż 100m2 pod dom! Właśnie myślę gdzie kogoś znaleźć do napisania tego pisma.
TAR 18:50, 26 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)

Gosia to zwykłe skur...... urzedowe (wybaczcie ale inne slowa nie oddadza takiego świnstwa)

Dana ja bym wzieła prawnika. Twoim ogrodem zrobili prezent sasiadom.
Gosiek33 18:52, 26 cze 2019

dana1s napisał(a)

Gosiu, ale oni nie mają się za co na mnie mścić...ja zwykle jestem bardzo grzeczna, ale dzisiaj mi nerwy puściły. Wszystko wokół przekształcone, a moje to ma być oddech dla sąsiedztwa, no nie wytrzymałam.
Będę reklamowała, bo normalnie ta mapa aż boli w oczy. Jak nie całe to chociaż 100m2 pod dom! Właśnie myślę gdzie kogoś znaleźć do napisania tego pisma.

Ale to, że grzeczna jesteś nie ma w moim założeniu żadnego znaczenia. To może być zemsta na właścielu tego terenu... no taka teoria spiskowa. Mże ktoś zazdrości, że masz kolejny piękny ogród

Niezbadane są myśli i działania zawistnych ludzi
dana1s 18:58, 26 cze 2019

TAR napisał(a)

Gosia to zwykłe skur...... urzedowe (wybaczcie ale inne slowa nie oddadza takiego świnstwa)

Dana ja bym wzieła prawnika. Twoim ogrodem zrobili prezent sasiadom.

No niestety stale kłody pod nogi. Właśnie szukam Kogoś kto się takimi sprawami zajmuje. Obawiam się, że jak sama napiszę to odwołanie to nic nie wskóram...

Ja mam obowiązek czyścić rów melioracyjny, a oni prawo odmówić mi prawa zabudowy ot polityka...