Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Doranma 18:04, 03 lip 2019

Patrzę na Twój staw z niedowierzaniem ... Do nas już dotarło ochłodzenie, więc miejmy nadzieję że wkrótce i do Was. Ale deszczu nadal nie ma, tylko chmury. Zdrowia Ci życzę!
anka_ 18:36, 03 lip 2019

Ja też z przerażeniem patrzę na fotki stawu. Masakra. Ogromnie współczuje, bo pewnie ryb nie było gdzie odłowić. A myślałam że u mnie jest źle.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Katkak 19:44, 03 lip 2019

Dramatyczna ta susza. Mój teść działjowiec twierdzi, że tak źle jesze nie było. Mnie brak deszczu przeraża. Ściskam Danuś
dana1s 21:09, 03 lip 2019

Doranma napisał(a)
Patrzę na Twój staw z niedowierzaniem ... Do nas już dotarło ochłodzenie, więc miejmy nadzieję że wkrótce i do Was. Ale deszczu nadal nie ma, tylko chmury. Zdrowia Ci życzę!

Dorociu u nas dalej upał, a na prognozie jutro ciepłej...
Deszcz będzie zbawienny, takiej suszy nie pamiętam jak żyję
dana1s 21:13, 03 lip 2019

anka_ napisał(a)
Ja też z przerażeniem patrzę na fotki stawu. Masakra. Ogromnie współczuje, bo pewnie ryb nie było gdzie odłowić. A myślałam że u mnie jest źle.

Aniu duże ryby są w głębi i im póki co nic nie grozi tam jest jeszcze oko 3m wody, ale na plyciźnie było mnóstwo narybku takiego do 10 cm.
Ptaki wczoraj obsiadły wyschnięty staw i miały używanie, ale jak wyjedzą to chociaż much nie będzie...
Jest tragicznie a wody w studni prawie nie ma, jest też zakaz podlewania bo w kranach brakuje... A że stawu nie ma co nabrać
dana1s 21:15, 03 lip 2019

Katkak napisał(a)
Dramatyczna ta susza. Mój teść działjowiec twierdzi, że tak źle jesze nie było. Mnie brak deszczu przeraża. Ściskam Danuś

Kasiu jeszcze tak źle nie było jeżeli chodzi o wodę.
Ja też jestem przerażona, aż sie boję pomyśleć co będzie jak nie będzie deszczu i to kilku dni chociaż. A w prognozach go nie widać...
Buziaki!!
greg66 21:48, 03 lip 2019

Oj ciężko ale miałaś wicher, chyba musimy się do takich anomalii pogodowych dostosować bo tak bedzie w przyszłości.

Pozdrawiam mocno
Gosiek33 05:52, 04 lip 2019

Koszmar ogrodnika

Bardzo współczuję, u nas choć ochłodziło się, rano było 7C
dana1s 07:52, 04 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)
Koszmar ogrodnika :nierozciągnięte

Bardzo współczuję, u nas choć ochłodziło się, rano było 7C

Gosiu odpuściłam sobie ogród w tym sezonie, nie jestem w stanie wrócić jego witalności bez opadów. Niestety to co poprzewracane już nie wstanie bo wszystko złamane. Zastanawiam się czy ściąć popmponellę bo wybujala i w trakcie wichury wszystkie pędy są złamane w połowie, a miały tyle pąków
Czy u Was też ta róża tak wyrasta, miał być zwarty krzaczek do metra a u mnie ma 2,5...muszę ją wymienić na jakąś krzaczastą, bo mi anioła zasłania...
Gosiek33 11:02, 04 lip 2019

Raczej pobcinaj, poszarpane pędy będą siedliskiem chorób. Zresztą odpowiednio przycięte łatwiej odbiją. Do jesieni jeszcze daleko

Nie mam pomponelli, ale Augusta Luise wywaliła mi sztywny pęd tak 170 i miałam jakiś czas różę na pniu, kwitła pięknie.

Może to kwestia odpowiedniego cięcia wiosennego?