Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 10:25, 14 sie 2017

agnieszka_m napisał(a)
Macham
Fajną galerię Babci zrobiłeś
I te przyozdobione wrota takie weselsze

Prawda że weselsze
Nie chcę wyjść na jakiegoś narcyza Ale też uważam ze galeria fajnie wygląda tym bardziej że czarno biale zdjęcia pasują idealnie pod kolor ścian
Radziu2013 10:26, 14 sie 2017

Basilikum napisał(a)
no to bedziesz miec co sadzic

Ano już się cieszę na tą myśl
sylwia_slomc... 10:49, 14 sie 2017

Na str 221 w ostatnim poście masz pytanie od Zoji

co do firletki to one inaczej kwitną przynajmniej u mnie
Moje ze środka rozety wypuszczają łodygi z kwiatem , a nie tak od dołu, kolor też nie taki. A jesteś pewien, że ten kwiatuszek jest z tej roślinki , a nie rośnie sobie pod nią na przykład? sprawdź
Co do ścianki z cegieł koło wrót to proponuję kratki z drobnych listeweczek , albo związanych drucikiem prętów zbrojeniowych( w kratkę powiązanych) zamocować do ściany , ale tylko w miejscu tynku- cegłę zostaw jak jest Na te kratki puść coś pnącego i robotę zrobi
sylwia_slomc... 10:50, 14 sie 2017

Czyściec wełnisty mam jak będę nasiona wysyłać to mogę podesłać
Radziu2013 11:00, 14 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Na str 221 w ostatnim poście masz pytanie od Zoji

co do firletki to one inaczej kwitną przynajmniej u mnie
Moje ze środka rozety wypuszczają łodygi z kwiatem , a nie tak od dołu, kolor też nie taki. A jesteś pewien, że ten kwiatuszek jest z tej roślinki , a nie rośnie sobie pod nią na przykład? sprawdź
Co do ścianki z cegieł koło wrót to proponuję kratki z drobnych listeweczek , albo związanych drucikiem prętów zbrojeniowych( w kratkę powiązanych) zamocować do ściany , ale tylko w miejscu tynku- cegłę zostaw jak jest Na te kratki puść coś pnącego i robotę zrobi

Dzięki za podpowiedź o pytaniu Jakoś nie zauważyłem, nie wiem czemu.

Dzisiaj sprawdzę czy tak jak mówisz czy te kwiatki to nie wypuszczają spod spodu

A ze ścianą też zrobię tak jak mówisz...przymocuję jakieś listewki i zrobię kratkę...myślałem może żeby puścić clemathis Anita bo jakoś tak"dziczej" mi wygląda, jakbym coś o podobnych kwiatkach właśnie gdzieś w lesie widziałem ale może tylko mi się zdaje... tak czy siak wydaje mi się że nad bagienkiem dobrze będzie wyglądać
Radziu2013 11:01, 14 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czyściec wełnisty mam jak będę nasiona wysyłać to mogę podesłać

Ooo z chęcią jakąś małą sadzonkę albo nawet nasiona (nie wiem czy on ma nasiona) bym przyjął
Radziu2013 11:02, 14 sie 2017

zoja napisał(a)
Radziu a kim Ty chcesz zostać w przyszłości?

Zoja, są różne opcje

Na razie myślałem żeby po liceum iść na Prawo i administrację, germanistykę ale nie wiem...jest z dziesięć pomysłów i co chwilę się zmieniają
zoja 11:08, 14 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Zoja, są różne opcje

Na razie myślałem żeby po liceum iść na Prawo i administrację, germanistykę ale nie wiem...jest z dziesięć pomysłów i co chwilę się zmieniają

A ja myslalam, ze jakas architektura krajobrazu, moze cos z rolnictwem?
sylwia_slomc... 11:09, 14 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Dzięki za podpowiedź o pytaniu Jakoś nie zauważyłem, nie wiem czemu.

Dzisiaj sprawdzę czy tak jak mówisz czy te kwiatki to nie wypuszczają spod spodu

A ze ścianą też zrobię tak jak mówisz...przymocuję jakieś listewki i zrobię kratkę...myślałem może żeby puścić clemathis Anita bo jakoś tak"dziczej" mi wygląda, jakbym coś o podobnych kwiatkach właśnie gdzieś w lesie widziałem ale może tylko mi się zdaje... tak czy siak wydaje mi się że nad bagienkiem dobrze będzie wyglądać

Cieszę się , że pomogłam
sylwia_slomc... 11:10, 14 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ooo z chęcią jakąś małą sadzonkę albo nawet nasiona (nie wiem czy on ma nasiona) bym przyjął

Jak będę wysyłać odetnę sadzonki z korzeniem, tak najłatwiej i najszybciej- sporo miejsca potrzebuje bo szybko przyrasta